vrijdag 16 mei 2014

16-05-2014 ... klaar voor vertrek.

Het is een beetje windstil geweest voor de schermen, maar achter de schermen hebben we wel behoorlijk wat opzoek en leeswerk verricht. We proberen zoveel mogelijk informatie te verzamelen via internet, onze Amerikaanse vrienden Tom and Carolyn, en forumleden die inmiddels al de oversteek gemaakt hebben en die in hetzelfde proces zitten als wij en dus nog moeten vertrekken.
Het AA-forum is daarom van goudwaarde.
Maar nu is de tijd aangebroken om een nieuwe stap te zetten en onze greencard te gaan activeren. Aanstaande zondag vliegen we richting Las Vegas, met een tussenstop in Philadelphia waar we door  immigrations apart zullen genomen worden en we nog een (hopelijk) klein interview krijgen. We moeten hier ook onze verzegelde enveloppen afgeven. Hopelijk voldoet de overstaptijd van 2u45. Philadelphia is niet zo groot qua luchthaven dus gokken we erop dat er niet al te veel mede immigranten op hetzelfde moment aankomen als wij.
Inmiddels maak ik dus ook de weblog klaar voor de reisverslagen op te zetten, maar eerst plaats ik al mijn kladversies die ik eerder in 'word' schreef al op de weblog. In principe klopt nu de volgorde niet helemaal meer dus diegene die ons ganse proces eens wil herlezen zal helemaal naar onder moeten scrollen voor bij het begin van het proces te kunnen starten met lezen, waarvoor excuus. Maar het moet ook allemaal niet té gemakkelijk gemaakt worden. :)
Dus als je links op de maand mei klikt, moet je helemaal naar beneden scrollen voor het begin van het verhaal over het emigratieproces.
We starten dus in Las Vegas, en rijden in twee dagen naar Rio Rico, waar we onze Amerikaanse vrienden gaan bezoeken. We blijven er drie nachten en gaan allerlei uitstapjes doen in de buurt en natuurlijk ook veel vragen stellen over vanalles en nog wat. Na dat bezoek rijden we naar Tucson waar we vijf overnachtingen hebben. Hier gaan we de buurten goed bekijken en ook her en der wat winkels bezoeken om wat prijzen te noteren van hetgeen we zowiezo meteen nodig hebben als we er arriveren in oktober. Vervolgens naar Phoenix, waar we vier overnachtingen hebben en ook afgesproken hebben met Frans, een Nederlander die net de oversteek gemaakt heeft en pas ingetrokken is in zijn nieuwe woonst. Zijn vrouw en kinderen komen hem in juni vervoegen. Frans gaat ons op zaterdag rondleiden in Phoenix en omstreken en s' avonds gaan we naar de Diamondbacks kijken, de baseball club van Phoenix Arizona !

 

Op zondag vertrekken we naar Las Vegas, waar we dan nog even chillen voordat we terug naar huis vliegen. Vegas blijft een grote aantrekkingskracht hebben op ons, we slenteren graag door de megahotels en over de strip en genieten van alles wat er te zien, te doen en te eten is.
We slapen trouwens in het Aria hotel, gratis, dankzij het facebook spel MyVegas ! Leuk meegenomen.

In schemavorm doen we dus dit:

 1. Brussel - Las Vegas
 2. Las Vegas - Flagstaff
 3. Flagstaff - Rio Rico
 4. Rio Rico
 5. Rio Rico
 6. Rio Rico - Tuscon
 7. Tucson
 8. Tuscon
 9. Tuscon
 10. Tuscon
 11. Tucson - Phoenix
 12. Phoenix
 13. Phoenix
 14. Phoenix
 15. Phoenix - Las Vegas
 16. Las Vegas
 17. Las Vegas
 18. Las Vegas
 19. Las Vegas - Brussel
 20. Aankomst Brussel
Het is nu vrijdagavond en Evy is nu pas begonnen om haar kleren klaar te leggen, goed hé. Ik zoek morgen wel een paar T-shirts en broeken (korte !) bij elkaar. Dan nog heel de electro apparatuur opladen en inpakken. Hopelijk de chocolade niet vergeten mee te nemen voor Carolyn en morgennamiddag nog even wat lekkere Belgische biertjes kopen voor aan Tom cadeau te doen.
Zondagmorgen vertrekken we dan richting Zaventem waar we met US airways onze verkenningstrip zullen starten.
Ik zal hier regelmatig een verslagje trachten neer te schrijven. Op onze reiswebsite zullen dit jaar dus geen verslagen te lezen zijn !
Voor diegene die ons volgen, jullie mogen altijd een reactie achterlaten op de blog, of nog beter, in ons nieuwe gastenboek, te vinden rechts van het scherm onder de kop "eigen links" en daar doorklikken op 'ons gastenboek'.

Have fun
B&E

4 opmerkingen:

 1. Fijne reis gewenst, geniet ervan!
  Patrick, Cindy en Marinka

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Verblijf Vegas gewonnen! Toppie! Je kan niet ontkennen dat je geluk in hebt (en veronderstel vast ook in de liefde :-) ).

  BeantwoordenVerwijderen