vrijdag 16 mei 2014

24-05-2013 … De zus

Vrijdagnamiddag krijg ik een berichtje van Evy dat haar zus bij ons thuis komt eten. Zij zijn net terug van een reis naar Egypte. De voorbije dagen hebben we het stilaan al wat terug gehad over ons Amerika verhaal. Ik had ook aan Elke gevraagd of er iets was wat dringend moest gebeuren. Dat bleek niet het geval en we hebben dus nog even tijd om alle papieren terug te sturen. Die avond komen Wendela en Dirk dus eten en aangezien we nog moeten trouwen om Evy mee te krijgen naar Amerika, beslissen we om open kaart te spelen en ook hen in vertrouwen te vertellen over de kans die we in onze schoot geworpen krijgen.
We weten dat ook zij regelmatig laten vallen dat een verhuis naar het buitenland ooit tot de mogelijkheden behoort. En dus zijn ze ook meteen heel enthousiast als Evy vertelt wat er ons eventueel te wachten staat. En Wendela wordt dan ook al als getuige voor de trouw gevraagd en aanvaard dat ook. Niet dat we anders verwacht hadden hoor.
We waren van plan om onze beide ouders niets te vertellen over onze trouwplannen maar ergens knaagt het liegen, dus gaan we hen wel inlichten over de trouwerij, maar dan wel met een leugentje om bestwil, en dus gaan we vertellen dat we trouwen om beter in orde te zijn met de afloop van het huis, moest er ooit iets met één van ons gebeuren. En dat is niet eens gelogen, want het is zowiezo beter om getrouwd te zijn om zo dingen af te handelen.
Maar ook dat leugentje omdat we allemaal nog zoveel met Amber in ons hoofd zitten. We willen mijn ouders en familie niet verder belasten met een mogelijk verhuisverhaal. Dus dat stellen we nog uit, wellicht tot na het interview. Hopelijk nemen ze ons dat leugentje om bestwil later niet kwalijk….
We prikken in gedachten een datum, en als het dan toch snel moet gebeuren, stel ik 4 juli voor, the 4 of July, Independence day. Kan het toepasselijker in dit verhaal dan trouwen op de Amerikaanse nationale feestdag? Volgende week gaan we naar het gemeentehuis om te kijken of die datum nog mogelijk is ….
Ondertussen heb ik ook contact opgenomen met Bart en Ineke, die ook de DV wonnen en ondertussen in Atlanta wonen. Ze geven me via mail enorm waardevolle informatie !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten