woensdag 18 november 2015

17-11-2015 ... Feestdagen in aantocht (jaja hij staat !!)

De feestdagen komen er stilaan aan. Hier begint dat wat vroeger met Thanksgiving, de laatste donderdag van November. En dat is ook te merken aan de openingsuren van de winkels. Alles blijft al wat langer open, zo ook Macy's waardoor Evy al wat latere shiften moet werken. Wat betreft haar werk zit nog alles heel goed. Bijna dagelijks staat ze nog bovenaan het lijstje van sales/hour, dus zoals oude gewoonte zeg maar ;)
Ze heeft regelmatig al eens laten vallen bij haar manager dat ze graag naar een voltijds schema wil, maar de plaatsen zijn beperkt dus dat zal niet van vandaag op morgen gaan. Maar voor de komende weken zit het qua werkuren wel goed door de feestdagen, want de voorbije weken was het toch af en toe wat minder, maar dat was voor alle werknemers zo. Iedereen klaagde er wat over dat ze niet veel uren ingedeeld kregen.
Over mijn werk kan ik kort en bondig zijn. Genoeg te doen, en naar het schijnt is er veel in het verschiet, vooral na nieuwjaar gaat het erg druk worden, met een pak projecten die al binnen zijn en waarvan de engineers nu de tekeningen aan het maken zijn en de onderdelen besteld worden om dan na nieuwjaar de machine te bouwen.

Genoeg over werk, dat is dagelijkse kost voor iedereen.
Wat hebben we nog zoal gedaan de voorbije weken? Begin oktober hebben we een bezoek gebracht aan de spiksplinter nieuwe outlet mall. Jaja Tucson heeft zijn eigen premium outlet mall!
Er zijn nog winkels die leeg staan, maar het was toch leuk om er eens rond te neuzen. Het is allemaal erg netjes en verzorgd en hij deed ons denken aan de Las Vegas North Outlet.

De week erna hebben we Wasson Peak gewandeld, de hoogste piek van de Tucson Mountain Range met 4687 feet. De trail is een dikke 7 mijl lang en we deden er 2 uur om boven te komen. De uitzichten waren zoals gewoonlijk weer erg mooi. De temperatuur was dan ook ideaal.


Als beloning aten we diezelfde avond een lekkere BBQ maaltijd op onze nieuwe grill.


Tussendoor hebben we ook wat meubelen geleverd gekregen, een kastje van bij Copenhagen en een TV meubel dat we online besteld hadden, een risico maar dat viel heel goed mee, net als de klok. Ook de nieuwe voordeur is inmiddels geplaatst.
Binnen is het nu wel helemaal ingericht zoals we het voor ogen hadden. Er zijn nog wel enkele kleine klusjes die moeten gebeuren maar voor de rest zijn er voor binnen geen grote werken meer voorzien. We zijn heel tevreden hoe we het naar onze smaak hebben kunnen inrichten.
De laatste tijd spenderen we ook heel wat tijd downtown. We gingen er naar de bouwbeurs (Bati bouw in het klein), gingen wat Belgische biertjes proeven bij World of Beer, en dan was er ook Halloween avond.

Door de dag was Evy al verkleed gaan werken bij Macy's en 's avonds zijn we dan naar Hotel Congress geweest, waar we toch even moesten aanschuiven buiten om binnen te kunnen, net zoals in de film. Eens binnen genoten van wat coctails en de muziek en de grappige kostuums die sommigen aanhadden. Ook vreemd, je mag maar 2 dranken per persoon dragen, dus toen ik er vier bestelde (onze eigen happy hour geregeld) vroeg de barman of ik "a friend" bij had. Euhm ja hoor. De tweede keer vroeg een andere hetzelfde dus toch maar eens gevraagd waar de interesse vandaag kwam voor mijn vrienden. Blijkt dat ze je dus maar 2 alcoholische dranken per persoon mogen meegeven. AZ State law. Maar goed, voor de rest een leuke avond gehad en om 2 uur is het gedaan het alcohol schenken en de muziek gaat ook uit dus iedereen vertrekt dan ook naar huis, wij dus ook want anders sta je daar maar onnozel LOL.

Verder heeft een collega voorgesteld om de boot die achter de wash staat te komen uittrekken met zijn legertruck. Makkie dus, na vijf minuten stond het ding tegenover de garage om af te breken. Zie filmpje !
En inmiddels al een deel afgebroken


Zaterdag 7 november kregen we bezoek uit Phoenix, Frans en Dorine en hun kinderen brachten ons een bezoek. Na een rondleiding op ons stukje land en de buitenkant van het huis, uiteraard ook binnen een rondleiding gegeven en nadien heerlijk op het terras buiten gezeten, wat praten en de kinderen keken binnen naar Netflix. Tegen half zes naar de Zinburger gereden en daar weer een hele lekkere hamburger gegeten. We blijven favoriet, net zoals zovelen want het is weer uitgeroepen tot beste hamburger restaurant van Tucson. Nadien nemen we afscheid en rijden ze weer terug naar Phoenix (Gilbert eigenlijk)

Zondag 8 november zijn we hier eindelijk de buurt eens gaan verkennen met een wandeling. In de namiddag was het Macy tijd. Ik had Evy voorgesteld om een dag "Jani" te spelen en voor mij kleren te gaan kopen die zij mooi vond. Ik zou alles passen waar zij mij graag in wilde zien, een hele opoffering voor mij dacht ik, maar dat viel goed mee. 'Jani voor een dag' wist goed wat ze wou en ik moet zeggen dat ze een goede stylist is, dus heb ik een hele hoop dingen gekocht voor de aankomende feestdagen. En met de personeelskorting en haar Macy money (verdient door haar goede prestaties) viel het qua prijs ook nog geweldig goed mee.
Het was die avond ook opnieuw de parade van de Day of the Dead. Hier waren we vorig jaar ook naartoe geweest en vonden we erg mooi. Dit jaar stonden we helemaal aan het einde en liep alles een beetje door elkaar. We zijn op het terrein nog wel blijven kijken tot de bol met de briefjes in in vuur gestoken werd en zijn dan naar huis vertrokken.


En dan dus de aanloop naar de feestdagen. In de winkels staat al geruime tijd vanalles te koop van kerstmis. Wij zijn een paar dingen gaan bijkopen maar hebben nog niet veel winkels gedaan om te gaan kijken, dat moet er nog van komen. Toch al een impressie van bij Lowes

Ook een bezoekje aan Winterhaven zal er nog wel aankomen, altijd leuk om eens terug te zien al zal het wellicht ook hetzelfde zijn al verleden jaar.

Zaterdag jongstleden zijn we opnieuw downtown geweest, om eens goed op stap te gaan. Samen met twee collega's van Evy zijn we in een club wat coctails gaan drinken, een beetje poolen en nog wat coctails drinken en dan wat dansen en nog wat coctails drinken.

Zondag was het dus iets minder met de frisheid, maar toch nog voldoende om de kerstboom op te zetten. Wij vinden dat hij nog goed recht staat, dus we zijn er tevreden mee.


Inmiddels hebben we een dubbele uitnodiging voor Thanksgiving door te brengen met enerzijds Cortney, een collega van Evy, en anderzijds Tony, een collega van mij. De 1 voor 's middags en de andere voor in de late namiddag. We bekijken of we beiden kunnen aanvaarden en zo weer wat dingen te doen met anderen en onze vriendenkring wat verder te versterken.
Onze goede vrienden uit Rio Rico zien we zondag. We gaan samen lunchen in Green Valley. Met Tom gaat inmiddels alles heel goed na zijn zware operatie van afgelopen maart. We kijken er naar uit om hen terug te zien want het is al geleden van voor het bezoek van men ouders dat we elkaar nog gezien hebben.
En op 5 december is er een kerstfeestje van mijn werk, gewoon bij de grote baas zijn thuis, en we hebben ons ingeschreven. Beetje neuzen gaan hoe dat in zijn werk gaat hier, met een White Elephant een cadeau spel om het zo maar te noemen. We kijken er naar uit !


Hopelijk volgt de volgende blogupdate iets sneller dan deze, want er zat precies toch weer wat tijd tussen.

Ciao


5 opmerkingen:

 1. Winterhaven is elke keer anders ! :) Kijk ik ook naar uit dit jaar, nog 4 weken en dan mag ik ook naar Tucson !

  Leuke blog weer !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super update :)
  Ik heb pas ook een uitnodiging gekregen van 1 van de senior mensen in de company, en daar stond ook iets bij van white elephant gift. Toch maar eens googlen wat dat is :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is ons telkens weer een grote vreugde uw Blog te mogen lezen. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen