zondag 30 april 2017

29-04-2017 ... summertime, visitors and the fair !


Ah, de zomer komt eraan ! Een lente kennen ze hier niet echt, het gaat vrij snel van het winterweer, 15 à 25 graden naar het b(h)etere werk en dus zitten we nu met temperaturen van rond de 30 à 35 graden. Volgende week zit er al misschien een 38 graden in zag ik.
Zulke warme temperaturen vragen natuurlijk om verkoeling en dus hebben we enkele weken geleden, in het paasweekend, het zwembad terug in orde gemaakt voor het zwemseizoen. De temperatuur onder de doek was dik 30 graden dus voldoende warm om te zwemmen. We hebben de doek verwijderd, de pool zuiver gemaakt, het water laten controleren en wat producten bijgevoegd om het terug in orde te krijgen. De plastic cover werd schoon gemaakt en opgerold voor het einde van het jaar ... dachten we.
In elk geval konden we dat weekend al heerlijk zwemmen.


De dagen erna daalde de temperatuur pijlsnel omdat de nachten nog te fris zijn. Ik was al een tijdje aan het brainstormen om een oprolsysteem te maken zodat we de doek erop en eraf kunnen halen zonder te veel moeite. Met die doek blijft het water langer warm en het helpt ook om het door de dag terug op te warmen. Ideaal dus om het seizoen te verlengen met zo'n drie maanden per jaar.
Na wat zoekwerk kwam ik al wat van die rollen tegen die vrij goedkoop waren, wellicht goedkoper dan dat ik ze zelf zou kunnen maken dus had ik er eentje besteld en gisteren in elkaar geschroefd.
Dat ging makkelijk, nu moet ik enkel nog de doek aan de rol vastmaken met 'straps'. Die zijn meegeleverd dus morgen kan ik me daarmee amuseren.Net op tijd want dan kan het water opwarmen tegen maandag, aangezien er dan enkele vriendinnen van Evy langskomen om te zwemmen. En pa kan dan koken voor die madammen, dat terzijde ;)

Vrijdagavond zijn we naar de fair geweest, de kermis zeg maar. We waren hier al eens geweest in het eerste jaar dat we hier woonden. Altijd leuk met die lichtjes in den donker en het doet me altijd denken aan die Amerikaanse studenten/jeugdfilms. En die liepen er ook talrijk rond. Ook heel veel Mexicaanse families met veel kinderen. Het was dus bijzonder druk.We hebben er enkele rondjes gelopen en ook iets gegeten. Voor het eerst ook funnel cake gegeten (met appel) en dat was best lekker.


We liepen ook nog een collega van Evy tegen het lijf. Na een uurtje of drie zijn we weer huiswaarts gereden.

Enkele weken eerder was er ook de 4th avenue street fair. Geen kermis maar wel honderden tentjes met allerlei artikelen die te koop aangeboden worden. Gaande van lokale kunst, juwelen, tuindecoratie enz enz. Een beetje een jaarmarkt zeg maar. Het was er op de koppen lopen, zo druk.
We raken er aan de praat met een fotograaf waar we een prachtige foto op canvas zien en dat aan halve prijs werd aangeboden. Hij vroeg van waar we waren (dat accent geraken we nooit kwijt) en plots begint hij Nederlands te spreken als we zeggen dat we van België zijn. Wat een toeval.
Altijd leuk die onverwachte dingen.Begin april kregen we ook dubbel bezoek. Rob en Annie, die we al vaker ontmoet hebben op forum meetings, op reis, en eerder al op bezoek gehad hebben hier in Tucson, zijn op doorreis en we spreken opnieuw af om samen te gaan eten. Toevallig is er nog een forumlid van het AA-forum dat op doorreis is en als ik vraag om ze zin hebben om langs te komen stemmen ze graag in. Harry, een Las Vegas liefhebber, en zijn man Jaap zijn op precies dezelfde dagen in Tucson als Rob en Annie en dus wordt het een minimeet met ons zessen. Ik ben nog niet lang thuis van werken op dinsdagavond als ik iemand 'volk' hoor roepen. Rob en Annie zijn iets vroeger en hebben hun camper op de oprit geparkeerd. Ze zullen de nacht hier doorbrengen in hun rijdend huis. We maken opnieuw kennis en even later stoppen ook Harry en Jaap in hun huurwagen. We maken kennis met elkaar en praten over onze reizen, Tucson en Las Vegas. Evy komt later thuis van werken en dan beginnen de maagjes te knorren. We laten de gasten kiezen en Harry heeft 'gehoord' dat de zinburger zo lekker is dus dat wordt de keuze van vanavond. Rob en Annie rijden met ons mee en Harry en Jaap rijden achter ons aan. De burgers smaken weer heerlijk en er worden ook dessert genomen. Om kwart na negen nemen we afscheid van H&J en rijden we terug naar huis. R&A slapen dus op de oprit en daar nemen we dan ook afscheid, zij zetten hun reis morgenvroeg verder. Het was weer een erg leuke avond, we kijken altijd uit naar zulke bezoekjes.


Op Pasen hadden ik voor het eerst in men leven videe gemaakt. De koekjes had ik laten meekomen met het pakket voor Evy haar verjaardag en het smaakte best lekker. Spijtig dat die koekjes hier niet te verkrijgen zijn.


Ook af en toe al eens met de macrolens op pad geweest en was wel tevreden van enkele foto's. Het beestje is een robber fly en als je goed kijkt zie je dat de naam niet gestolen is, hij/zij heeft een prooi in de bek. Leuke lens !!Op het werk gaat alles zen gewone gangetje. Mijn project in Casa Grande loopt op zen einde, nog enkele dingen die we moeten aanpassen maar het machine heeft al redelijk wat producten gemaakt. Mijn andere project, dat ik gestart was eind december en waar ik 'lead' van was loopt ook goed, de controls engineer heeft alles geprogrammeerd en alles beweegt en doet wat het moet doen. Nu moet het nog gefinetuned worden.
Inmiddels alweer aan het volgende project gestart maar daar mag ik helaas niets over kwijt. Deze klant vraagt om geheimhouding en we hebben in het verleden allemaal een papier moeten tekenen dat we ons daaraan houden als de klant het vraagt. Verder had ik in het verleden eens verteld dat Caid een nieuw gebouw zou neerplanten voor de automation groep. Wel, dat is op de lange baan geschoven maar we gaan wel uitbreiden. Het gedeelte naast ons, waar vroeger een callcenter was, staat al een jaar leeg maar wellicht gaan ze dat integreren in ons gebouw en dan zou onze vloer verdubbelen qua Sq feet.
Bij Evy idem, alles loopt rustig verder en ze leert veel bij. Er is een manager die een stap terug gezet heeft en Evy heeft aangegeven dat wel te willen doen, maar voorlopig is er nog geen beslissing genomen. Ze heeft nog maar enkele maanden ervaring nu als floor lead dus het zou ons niet verbazen dat er iemand van buitenuit zou aangenomen worden. Als het iemand intern wordt, is het Evy, dat heeft de bazin al laten weten. Nog even afwachten dus, maar 'moet' niet natuurlijk.

Nog enkele random pics

Naar de handcarwash om de raket eens goed onder handen te laten nemen
Af en toe eens gek doen op het werk kan gene kwaad

Lampjes bijgehangen tegen de garage en het huis


Nog twee weekjes werken en we hebben verlof. In tegenstelling tot verleden jaar gaan we niet terug naar België maar spenderen onze vrije daagjes in 'eigen' land. We gaan naar New York en Washington DC met een tussenstop in Philadelphia. Dat zal wellicht ook de volgende blog zijn bij thuiskomst.

Greetzzz

3 opmerkingen:

 1. en goeie sprite da ze daar hebben in de Zinburger!!!! hhhhhmmmm daar drink je langggggggg van :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om jullie avonturen zo te lezen!
  We waren zelf op vakantie de laatste weken van april en waren 3 dagen in Tucson. Ons hotel zat aan de airport en ik denk dat we enkele keren voorbij je werk gereden zijn :D ;)
  Wat een geweldige omgeving daar! Staat bij ons ook hoog op de lijst moesten we ooit de kans krijgen om in de US te komen wonen (weer geen geluk met de lottery dit jaar :( )
  Groetjes Kelly

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Interessant zo'n doek! Ons water is al redelijk op temperatuur hier in FL. We hebben een hek rondom het zwembad vanwege de zoontjes dus dat maakt het lastig te realiseren. Ik ga huiswerk doen.

  BeantwoordenVerwijderen