dinsdag 20 mei 2014

19-05-2014 ... Dag 2: Las Vegas - Flagstaff


Pffff wat een nacht, of kwart nacht beter gezegd. Na het maken van mijn verslag ging ik rond twaalf uur slapen, en rond drie uur werd ik al wakker. Half twee had ik ook al op de wekker gezien. Maar toen kon ik nog even terug in slaap vallen, maar de tweede keer niet meer. Gewoon wakker gelegen dus want ik wilde Evy ook niet wekken, al is die wel een paar keer ook half wakker geworden, maar viel gemakkelijk terug in slaap. Om een uur of vijf toch maar terug opgestaan en de laptop aangegooid. Die paar uurtjes slaap waren blijkbaar toch voldoende om te zien dat ik niet moest betalen voor internet zoals ik gisteren met mijn slaapogen dacht gezien te hebben. Alé, ik moest wel naar de betaalpagina maar het zou automatisch van de factuur afgetrokken worden. Dus heb ik me bezig gehouden met het verslag online te zetten.
Om iets voor zeven is Evy ook opgestaan en heeft ze beneden iets gehaald bij de starbucks om te ontbijten op de kamer.


Nadien alles een beetje fatsoenlijk ingepakt en dan gaan uitchecken en de wagen geinstalleerd hoe het ons het gemakkelijkste lijkt.
Dan naar de walmart voor enkele spullen, zoals een koelbox voor ons drinken en de chocolade van Carolyn koud te houden. Verder wat eten en drinken , een salade voor 's middags, plastieken vorkjes en ne pyjama voor Evy lol.
Dan vertrokken richting Arizona, en eindelijk ..., EINDELIJK, eens naar de hooverdam en de nieuwe brug gaan kijken. Voor we aan de dam waren, zijn we gestopt om over de brug te wandelen, vanwaar je een prachtig zicht hebt op de dam met Lake Mead erachter, waarvan het niveau trouwens bedroevend laag staat.
Nadien dan weer verder richting dam, doorheen de securty, wat op zich niks voorstelde, gewoon even in de wagen piepen, en dan over de dam gereden. We parkeerden de wagen wat verderop en
wandelde toen terug de brug over om alles eens van dichtbij te bekijken.

 

Nadien willen we gewoon verder rijden maar bovenaan is de weg afgesloten. Aangezien we nog moeten eten doen we dat daar maar bij een overdekte picknickplaats. Hier eten we onze sla'tjes op.En dan dus via dezelfde weg weer terug en naar beneden rijden over de dam en dan over de nieuwe brug.
Ook al hebben we geen toer in de dam zelf gedaan, toch vonden we het erg de moeite om de dam eens te bezichten en erover te rijden.
Dan rijden we weer verder richting Kingman en malen een hoop kilometers. In Kingman stoppen we niet maar in Seligman wel. Hier waren we in 2008 al eens, maar ik wou er graag nog eens gaan kijken en zo konden we ook even de benen strekken. Weer leuk om al die prullaria te zien en we hebben de straat afgewandeld en wat foto's getrokken van de R66 gebouwen. Ze proberen hier de nostalgie in stand te houden en gebruiken daar alle middelen voor, onder andere de film 'Cars' die een beetje op het verhaal van één van de vele dorpjes naast R66 gebaseerd is. Her en der staan wagens die lijken op de hoofdrolspelers van deze film.

 Een paar foto's van Seligman


 Evy vind deze poppen maar niks
 

Dan weer verder en in Williams rijden we even van de I40 af en bekijken in een notedop het stadje, Evy is niet onder de indruk, integendeel ( Ik zie hier geen klerenwinkel !!).
 

Dus snel weer verder richting Flagstaff. Daar aangekomen zoeken we eerst een hotel en nu zitten we dus in een Super 8. We laden alles uit en gaan dan eten want het is inmiddels half zeven geworden. We willen naar een Applebee's maar die blijkt er niet te zijn in Flagstaff ! Dan maar naar de Olive Garden, waar we na de salade een Spaghetti voor Evy en een Lasagna voor mezelf voorgeschoteld krijgen.

Slechte fotokwaliteit van de gsm
Onze dranken zijn nog dik half vol en we krijgen al een nieuwe, gratis uiteraard. Het smaakt weer lekker en na het afrekenen rijden we terug naar het hotel. Evy kijkt nog even naar Beverly Hills Cop I en ik begin aan het verslag van vandaag. Morgen rijden we via Sedona en dwars door Phoenix naar Rio Rico. Wellicht ben ik morgen weer vroeg wakker dus de foto's zet ik er dan wel tussen, mijn ogen vallen toe waar ik zit :o

See ya

B&E


1 opmerking:

  1. Hey Bart en Evy, leuk jullie zo te volgen! Wij waren zondag in Sedona, jammer dat jullie toen al niet in de buurt waren ;) Geniet van jullie rit en wie weet tot over een 1,5 week... Sylvi

    BeantwoordenVerwijderen