zaterdag 24 mei 2014


20-05-2014 ... Dag 3: Flagstaff – Rio Rico

 
Vandaag moeten we heel wat kilometers afmalen tot in het zuiden van de staat. We zijn weer erg vroeg wakker en ik tokkel eerst nog even op de laptop en dan gaan we ontbijten in ons hotel, een simpel onbijtje zoals we dat gewend zijn van een super 8 maar voor ons wel voldoende om de dag te starten. Wat toast en yogurt en we kunnen er weer even tegenaan. Naast ons ligt een winkel en na het ontbijt gaan we er even een kijkje nemen. Er staan verschillende leuke spulletjes en Evy vind er een leuk kleedje ofzoiets. Het dient eigenlijk om over een bikini te dragen verteld ze me. Ook de armbanden vallen in de smaak.
Dan laden we alles in de koffer en hangen de AA sticker op de ruit van de wagen en gaan een stukje van Flagstaff verkennen. We doen dat gewoon per wagen en rijden door verschillende straten om een idee te krijgen wat er allemaal voorhanden is. In de Albertsons kopen we een stokbrood en ijs. We zoeken ook nog een Best Buy maar als we die gevonden hebben is die nog gesloten. We geven in de GPS het adres van Tom en Carolyn in en zien dat we stillaan moeten vertrekken om op het afgesproken uur aan te komen. We rijden via de 89A naar Sedona, een kleine omweg maar de weg is prachtig, we reden die ook al eens in 2008. In Sedona zelf wandelen we even door de straatjes en winkeltjes. Ook hier is er een christas store maar het is maar een kleintje.
 Dan rijden we nog een stukje verder en stoppen aan het visitors center om wat fruit te eten want inmiddels is het al bijna elf uur geworden. Vervolgens de Interstate op en rijden richting Phoenix. Net voor Phoenix zien we het landschap al veranderen en de eerste grote cactussen staan tegen de bergwanden.
 
 
 
 
We rijden dwars door Phoenix heen en dan stoppen we om te picknicken, ons stokbrood met de krabsalade van de walmart. Dan weer verder, door Tucson en dan de I19 richting Nogales waar alle borden in kilometers aangeven zijn, de enigste snelweg in Amerika volgens Tom waar dat zo is.  
 
 
In Rio Rico rijden we van de interstate af en rijden volgens de instructies van Tom naar hun huis. We zouden hier even moeten bellen maar op de één of andere manier lukt het niet om contact te krijgen. We rijden dan maar zo verder en als we aankomen toeteren we en dan komt Carolyn naar buiten om de poort open te doen en ons binnen te laten. Tom staat nog onder de douche als we binnen komen maar even later zijn we compleet en wordt het een leuk weerzien met de mensen die we in 2009 ontmoet hebben in een B&B in Moab,Utah. Ze wonen hier prachtig en we geven hen de complimenten daarover. Hun uitzichten rondom hun huis zijn enkel prachtig te noemen. We praten heel wat bij en wat later op de avond worden we vervoegd door Lori, oorspronkelijk hun makelaar maar inmiddels beste vriendin geworden. We nemen een douche en dan eten we chopped pork met bonen en aardappelsla en koolsla. Het smaakt heel lekker, maar het beste is het dessert, een zelfgemaakte cheesecake ! Super lekker!

Nadien gaan we buiten zitten in de ondergaande zon, echt fantastisch mooi en stil … ongelooflijk stil is het hier, op het sjierpen van de kolibri’s na, want die vliegen hier af en aan aan een voederbakje. Ik probeer ze op foto te krijgen maar ze zijn enorm snel.
 Ohja, de hond des huizes, Max. Ze hebben hem pas een dikke zes maanden in huis en hij is een hond die mishandeld geweest is door de vorige eigenaars. Zij geven hem nu een warme thuis maar het kost veel moeite om zijn vertrouwen te winnen, vooral op mannen heeft hij het niet zo begrepen. Maar we laten hem rustig doen, de komende dagen went hij wel aan onze aanwezigheid. Na het sterren kijken nemen we afscheid van Lori en wij gaan stillaan ons bed in want van de jetlag zijn we nog niet helemaal verlost.

Morgen bekijken we de regio rondom hun woonplaats.

 

See ya

B&E

Geen opmerkingen:

Een reactie posten