zondag 25 mei 2014

24-05-2014 ... Dag 07: Tucson


We zijn allebei alweer erg vroeg wakker, de jetlag zit er precies nog altijd in. We tokkelen wat op de laptop en internet en gaan dan ontbijten in de lobby van het hotel. Nadien zoeken we op het internet verder naar huizen die te koop staan. Ik had er van thuis uit al een aantal opgeschreven in ons boek en we zoeken er nog enkele bij. Ik maak zelf een mapje met waar ze ongeveer liggen zodat we een iets of wat opeenvolgende route kunnen nemen. Dat lukt vrij goed zo.
We vertrekken richting adres nr één en de gps brengt ons feilloos tot aan de deur. Het gaat ons in eerste instantie niet persé om de huizen, wel de buurten waarin ze liggen. Aan het huis zoeken we enkele dingen in de gps zodat die ons kan zeggen hoe ver alles van dit huis afligt, oa. een Albertson, een home depot enz ... Dat valt allemaal beter mee dan we verwacht hadden, de meeste dingen liggen binnen de 5 à 6 mijl, toch wel belangrijk dat je niet altijd te ver moet rijden als je iets nodig hebt, wat de eerste maanden zowiezo wel het geval zal zijn.Zo rijden we naar verschillende huizen in verschillende regio's en eigenlijk zijn we beiden enthousiast over alle regio's behalve de laatste maar dat was ook niet in Tucson maar in Little Rock, een heel eind achterom het westgedeelte van Saguaro NP. Even ter zijde, we spraken dat volledig verkeerd uit volgens Tom, 'souwarow' is de juiste uitspraak.
Deze regio viel ons dus erg mee. Iets na de middag hadden we al onze opgeschreven huizen bezocht (11 stuks) al konden we de huizen zelf niet altijd zien omdat ze een lange oprit hadden of een beetje verscholen lagen achter de cactussen of/en een heuveltje. Eén lag in zo'n gesloten community en dat willen we zowiezo liever niet. We konden daar zowiezo niet binnen om te kijken omdat er controle was om binnen te kunnen aan de poort. Maar het ging ons dus meer om de regio.
De komende dagen zoeken we verder nog andere regio's uit want vandaag bleven we ten westen van de I10.
We rijden na de huisbezoeken naar de Albertsons om wat vers brood te halen en een salade en ijs voor in de frigobox en dan terug naar het hotel om te eten en op tv zijn net de verlengingen van de champions league finale bezig, die Atletico helaas verliest. Na het voetbal rijden we naar de Tucson Mall, op Miracle Road. Daar spenderen we een tweetal uur maar we kopen niets. Je kan daar trouwens grappige wagentjes huren om op rond te rijden, en geloof me, er zaten niet alleen kindenen op!

 

Dan rijden we naar het centrum om Old Tucson Artisans, maar dat stelt niet zo veel voor. Enkele kleine winkeltjes die spullen verkopen die op de rommelmarkt thuis horen vinden wij.We nemen de wagen en verkennen de stad verder door gewoon wat door de straten te rijden. Op een kaartje van de stad staat dat in 4th street wel iets te doen is dus rijden we daar door en inderdaad, hier zijn er wat winkeltjes, restaurants en bars met terrasjes. Dat ziet er gezellig dus komen we hier morgen terug een kijkje nemen. We rijden weer naar het hotel, eten, wassen ons en ik begin dan aan het verslag terwijl Evy op de Ipad bezig is.
 

Morgen ruilen we onze super 8 in voor een B&B in het oosten van de stad.

See ya
B&E

5 opmerkingen:

 1. Goedemorgen vanuit het zonnige België waar iedereen druk is met stemmen,
  gisteren alles bijgelezen en weer enorm van genoten. Ik wil wel eens op bezoek komen als jullie daar zijn, maar nu komt de GROTE vraag, zijn daar slangen? Want tja, dan kan ik niet komen zonder valium ;-). Ik weet niet of het huis of foto 9 te koop was, maar dat is wel een heel leuk huis, beetje Disney stijl. Allé wij gaan nu ook kiezen en Patrick zal de rest van de dag werken aan zijn powerpoint voor zijn examen! Hopelijk morgenvroeg weer een leuk nieuw verslagje van jullie!

  Groetjes
  Cindy, Patrick, Marinka

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Yep hier zitten slangen, en nog veel ook, Tom heeft er zelfs eentje overreden. Rattelslangen genoeg hier. Dat huis stond niet te koop, was één of ander high society gedoe bezig daar.
   Veel succes voor Patrick, komt wel goed.

   Bart

   Verwijderen
 2. Mochten jullie nog een Christmas Store tegenkomen, hou u niet in om foto's te nemen hé ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dag Bart & Evy,

  T is blijkbaar een Mazda geworden ;-)
  En lees ik daar goed tussen de lijnen jullie plannen? Wij reserveren alvast! :-)

  Groetjes!
  Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed gevonden Sofie, tis ne CX 5 ;)
   Plannen? weet niet waar je het haalt ;) ;)

   Bart

   Verwijderen