zaterdag 24 mei 2014

23-05-2014 ... Dag 06: Rio Rico - Tucson


We hebben weer internet !! Bij Tom was er wel WIFI maar ondanks dat we de code hadden geraakten we maar niet ingelogd op onze laptop of Ipad. Maar waar we nu zitten weer wel dus de verslagen van de voorbije dagen staan weer online!
Voor diegene die het nog niet gevonden hadden, de link naar ons gastenboek staat rechts in het menu onder 'EIGEN LINKS'.
Je kan je ook inschrijven op 'FOLLOW BY MAIL', ook in het rechtermenu , waar je gewoon je emailadres invult en dan krijg je een mailtje zo gauw als er een nieuwe update geplaatst is op de blog.
Nog een andere tip voor wie het nog niet gevonden had, als je op een foto klikt wordt er een nieuw scherm geopend en kan je de foto's op grotere versie bekijken!


Vandaag zetten we geen wekker maar we zijn toch weer vroeg wakker. Tom maakt french toast met verse cranberry saus als ontbijt. Na het ontbijt haal ik er mijn boek bij waarin ik een aantal dingen heb genoteerd waar ik graag wat meer info over wil hebben, zoals autoverzekering, ziekteverzekering, huizenmarkt enz ...
Tom en Carolyn nemen echt hun tijd om ons zoveel mogelijk informatie te verschaffen. Normaal zouden we rond elf uur vertrekken maar dat loopt een dik uur uit. Nadat we op heel wat vragen weer veel hebben bijgeleerd pakken we alles terug in de koffers en maken we ons klaar om te vertrekken. We nemen afscheid van Tom en Carolyn en Tom zegt dat we altijd, eender over wat of wanneer, op zijn hulp kunnen rekenen, zelfs als we in Phoenix zouden wonen. Hij kan misschien de Chrysler korting krijgen voor ons moesten we dat willen voor een nieuwe wagen. Ook bij Lowe's heeft hij nog heel wat contacten. We houden zowiezo contact uiteraard.


We laden de wagen in, nemen uitgebreid afscheid en dan vertrekken we richting Tucson. We eten onderweg onze 'gazetten' op die we gisteren in Sonoita kochten en gaan dan weer verder tot de afslag bij Madera Canyon. Bij de afslag zien we dat het nog 21km is en omdat Evy zich niet 100% voelt (nog wat last van jetlag) besluiten we niet verder te rijden, omdat we niet weten of de weg bochtig zal worden verderop. Daarom rijden we naar San Xavier Del Bac Mission, een kerk gebouwd in 1692.
We kijken binnen in de kerk die altijd open is voor publiek behalve als er missen zijn, dan mogen er geen foto's genomen worden of gefilmd worden. De kerk wordt dus nog steeds elke dag gebruikt om missen op te dragen. We nemen ook een kijkje in het museum en de giftshop.


Vervolgens geven we een Albertsons in in de GPS. Daar kopen we wat dingen om te eten en bekijken we het één en ander, wat je vers kan kopen enz. We spenderen er toch even tijd en rijden dan naar de B&B die we geboekt hebben in deze regio om van hieruit dit gedeelte van Tucson te verkennen (west van de I10). Maar daar aangekomen is het heel stil. We kloppen op de achterdeur en bellen aan de voordeur maar er lijkt niemand thuis ondanks dat er een auto staat. We hadden een email gekregen dat er nog contact zou opgenomen worden voor een bevestiging maar die hadden we nooit gehad en wij gingen ervan uit dat alles wel in orde zou zijn ... niet dus. Na een uur wachten, genietend op het terras van de B&B van het uitzicht, geven we de pijp aan Maarten en leggen onze afgeprinte mail aan de deur en schrijven we er nog een boodschap op. Benieuwd of we er nog iets van gaan horen.


Wij rijden weer verder en gaan op zoek naar een motel in de buurt. Eerst vragen we met een Howard Johnson maar we belanden toch weer in een Super 8 motel. We installeren ons, checken onze mails en de rest van onze internetverslavingen en gaan dan buiten op een terrasje bij de lobby ons stokbrood met chickensalade opeten.


We hadden in de Albertsons ook opnieuw de cola vanille gevonden dus die hadden we ook weer meegenomen. Na het eten begin ik dan aan de verslagen te werken terwijl Evy al een douche neemt en naar (het begin van) de film 2012 kijkt.

Morgen gaan we Tucson verder verkennen.

See ya
B&E

Geen opmerkingen:

Een reactie posten