dinsdag 27 mei 2014

26-05-2014 ... Dag 09: Tucson

Eerst een woordje aan Amber: Ondanks dat je niet meer bij ons bent, willen we je toch een gelukkige verjaardag wensen vandaag. Hopelijk heb je je rust gevonden waar je nu bent. Het gaat je goed daar, maar we missen je nog altijd! (ps, ik kwam een gitarenwinkel tegen van de week en moest meteen weer aan je denken)

Vandaag ons eerste ontbijt in de Indian Hill B&B. We hebben gisteren een papier moeten invullen om hoe laat we zullen ontbijten en of we koffie/thee willen hebben. Om acht uur gaan we naar de ontbijttafel en even later arriveert ook Oliver en zijn grootouders, de jongen van gisteren in het zwembad. Tijdens het ontbijt praten we over onze reizen en allerlei verhalen eromheen. Altijd leuk zo 's morgens aan tafel gezellig wat ervaringen uitdelen. Als ontbijt krijgen we een soort van koek met eieren, sausis, champions, .... Verder kan je ook nog toast krijgen, verse fruitsalade, corn flakes en yogurt.


Na het ontbijt maken we ons klaar om te vertrekken. We hebben weer een lijstje huizen klaar om de buurten te gaan bekijken. Beetje hetzelfde liedje als een paar dagen geleden, het gaat niet zozeer om de huizen zelf, maar of de buurt goed gelegen is en er voldoende voorzieningen zijn op niet al te verre afstand. We rijden alle huizen af en komen er nog veel tegen die ook te koop staan maar niet op ons lijstje staan. Ook daar stoppen we soms en nemen we toch maar een foto ervan. Zoals dit huis, als je ruim 950 000$ te veel hebt kan dit zomaar van jouw zijn !Eerst bekijken we Tanque Verde en tussen alles door stoppen we even bij een walmart, kopen er wat fruit, muffins en drank en ijs en gaan dan weer verder en bekijken ook nog Vail, ten noorden van de I10 en ten zuiden van de I10. Het laatste gedeelte valt af, een beetje te ver van alles af vinden we. We zijn het er wel over eens dat we erg graag een Santa Fe stijl zien. Een voorbeeldje hieronder van zo'n woning:Het is dik twee uur als we rond zijn en inmiddels ben ik ook weer gaan tanken. Evy heeft een tweede mall gevonden in Tucson dus ik ben de pineut !! We rijden doorheen het vliegtuigkerkhof en belanden zo in de Market Plaza.


Omdat we deze middag niet veel gegeten hebben nemen we bij de Mc D. een Mc.Flury. Dan wandelen we doorheen de overdekte winkelstraat en uiteraard is er weer vanalles mooi te zien (=lees: kopen) Al bij al valt de schade nog mee en buiten wandelen we naar de chevrolet garage waar ook tweedehands auto's te koop staan. We vinden ze nog behoorlijk prijzig. Als we terug wandelen zien we een winkel met opschrift :Wine and more. En als we binnen gaat staat er ook more !! Ongelooflijk hoeveel drank hier staat, enkel alcoholische dranken, wijn, likeur en bieren. Ik ga meteen op zoek naar het aanbod uit Belgiƫ en dat valt behoorlijk mee. Duvel kennen ze hier al lang maar ook grimbergen, la chouffe, leffe, kasteelbier, chimey enz enz.We halen de wagen en rijden 300 meter verder naar de Best Buy, een soort mediamarkt zeg maar. Ik heb nog een externe harde schijf nodig en wil ook graag een kleine goedkope compactcamera kopen want ik merk dat ik niet overal met die zware cameratas wil rondsleuren, zeker niet in deze hitte. Om gewoon wat snapshots te maken, bv als we gaan eten, is het ruim voldoende om zo'n klein ding mee te kunnen nemen. Hij kost ons maar 79$. Verder bekijken we ook wat prijzen van TV's, frigo's, wasmachines enz...
Nadien geef ik in de GPS in om naar Carmax te gaan maar halverwege geeft hij er de brui aan, dus wordt de Tucson kaart boven gehaald. Carmax zelf vinden we niet maar wel Car Mall Dr. , waar alle merken een beetje samen gepakt zitten. De meeste zijn al dicht maar bij Jeep is nog beweging en ik rij even de parking op.Uiteraard worden we meteen aangesproken door een verkoopster maar ik geef meteen te kennen dat het maar 'om te kijken' is maar dat er een kleine kans is dat we in oktober wel eens opnieuw op bezoek kunnen komen. We worden toch vriendelijk geholpen door Bree en ze vraagt mijn voorkeur van Jeep. Ze laat ons een mooi model van de Grand Cherokee zien, maar die is een beetje boven ons budget maar dat laten we niet echt merken. Ze geeft ons ook nog tips voor een meubelwinkel. Na een kort bezoekje vertrekken we weer richting de B&B om daar weer alle dagelijkse rituelen af te ronden. Morgen nog ontbijten en dan moeten we al uitchecken en verkassen we naar de Smockey Spring Ranch met casitas.

De dagindeling moeten we nog bepalen.

See ya
B&E

Geen opmerkingen:

Een reactie posten