woensdag 28 mei 2014

27-05-2014 ... Dag 10: Tucson

We zijn weer voor de wekker wakker en na wat prullen op de kamer gaan we om 8 uur naar de ontbijtruimte. Doreen maakt heerlijke pannekoeken met banaan erin verwerkt en daarover een lekker natuurlijk sausje van de een of andere cactusbloem. Ook nog een verse fruitsalade. We praten over vanalles en nog wat en omdat de oma van Oliver (Ik ben haar naam al vergeten) ons vertelde dat Paul, de eigenaar van de B&B in de real estate zit.We vertellen hem over onze verhuis en hij kent iemand die ons wel kan helpen bij de zoektocht naar een huis of huurhuis want zelf is hij al op pensioen. Er wordt meteen gebeld en we mogen dezelfde dag nog langs gaan. Ook iemand die in de matrijzenwereld thuis is wordt gebeld maar die man is al zolang uit circulatie dat hij geen connecties meer heeft. We spreken wel af met Jack, de makelaar, en we worden gewaarschuwd dat hij graag verhalen verteld over zijn verleden in het leger. Hij was kolonel en heeft oa in Vietnam gevochten. We ruimen alles op en laden het in de wagen en nemen dan afscheid van onze gastheer en dame, en rijden naar Jack. We worden ontvangen door zijn assistente en krijgen wat water en dan maken we kennis met Jack, die er voor zijn 82 jaar nog erg goed uitziet. Paul heeft niet overdreven over zijn vertelkunsten en we spenderen er meer dan een uur. Uiteraard wordt er ook over de huizenmarkt gepraat, wat we willen en wat we graag zien en welke regio's het beste zijn en waar men eventueel mag bijbouwen en meer van die interessante dingen. Er worden emails uitgewisseld en hij zal ons op de hoogte houden maar hijzelf is er zeker van dat hij wel iets voor ons kan vinden. We zijn benieuwd. Natuurlijk zijn we nog niet 100% zeker dat we hier zullen belanden, maar we achten de kans toch wel erg groot. We hebben al erg veel kilometers gereden doorheen de ganse stad en we zijn nog niet echt iets tegen gekomen waarvan we zeggen: waar zijn we nu terecht gekomen. Enkel South Tucson moeten we vermijden, daar is er wat meer armoede dan de rest van de stad. Na het bezoek aan de makelaar rijden we naar een wasserij want we zitten doorheen onze kleren, alé vooral ikke. Dat krijg je als je zo licht reist. We steken de kleren in de trommel en gaan bij de geburen wat bloemetjes kijken.


Daar staan twee mooie stalen katten met een lichtje in wat snachts gaat branden, het werkt op zonne energie. Die worden netjes ingepakt, hopelijk krijgen we ze thuis zonder dat ze kapot gaan onderweg. Ondertussen is de was in de droogtrommel, we wachten nog even en dan zijn we klaar met de was en rijden we naar een Panda Express voor een lekkere snelle hap.


Vervolgens naar Bed, Bath and Beyond, een grote winkel met allemaal spullen voor de slaap/badkamer en ook voor keuken. We noteren de prijzen van de dingen die we nodig hebben zodat we een gedacht hebben van hetgeen ons te wachten staat qua kosten voor zulke dingen.
Na dit bezoek is het al 16u en we rijden via een tussenstop bij de Albertsons voor wat eten, richting de Smockey Spring Ranche waar we een casita hebben geboekt voor één nacht. We rijden door de poort en door het grote domein van ruim 10 acres (1 acre =  dik 40 are).
We parkeren de wagen en laden alles in de casita en gaan dan even een stukje wandelen en bekijken het zwembadje en het golfterreintje en gaan dan op ons terras iets eten. Stokbrood met een macaroni salade, dat smaakt ons erg goed. 
 
 
We rusten wat uit en nadien wandelen we aan de achterzijde van het grote huis, waar we mensen bezig zien met paarden. Er komt een grote hond op ons afgewandeld en nadien ook een vrouw, dat blijkt Beth te zijn waarmee ik contact gehad heb via mail. Ze vraagt of alles naar wens is en of we alles goed gevonden hebben. We praten wat over Tucson en omdat we het hier wel erg aangenaam vinden, hadden we ook al eerder besloten om één nacht langer te blijven.

We vragen aan Beth of we eventueel één nacht kunnen bijboeken. De casita waar we nu in verblijven is de rest van de week vrij dus blijven we op deze plek twee nachten slapen ipv één.
Terug in de casita strijkt Evy onze gewassen kleren en ik begin aan het verslag van vandaag.
Morgen gaan we toch een beetje de toerist uithangen want op dat vlak hebben we nog niet veel gedaan aan deze zijde van Tucson.

See ya
B&E

Geen opmerkingen:

Een reactie posten