zondag 8 juni 2014

04-06-2014 ... Dag 18: Las Vegas


Onze laatste dag Las Vegas. We hebben geen wekker gezet en worden wakker om half negen. We doen het weer rustig aan vandaag. We wandelen naar de Bellagio waar we bij de Mlife balie onze geredeemde gratis buffet gaan activeren. Dat is allemaal een fluitje van een cent en om elf uur start het buffet voor de lunch.We zijn te vroeg en wandelen daarom wat rond her en der, vooral in de serre van de Bellagio, die weer erg knap is versierd met de lente als thema.
 

Dan is het elf uur geworden en kunnen we gaan luchen in het buffet
Het is er redelijk druk en minder overzichtelijk dan bij het Aria buffet. Ik zit nog met wat maagproblemen van de voorbije dagen, teveel gegeten vermoed ik, dus ik doe het rustig aan bij het buffet maar het is wel lekker.
We proberen verschillende dingen uit, kleine porties en het dessert sla ik over. We zijn het er over eens dat het buffet van de Aria leuker was. Op zich niet lekkerder maar gewoon leuker door de mindere drukte en de overzichtelijkheid.
Voor we vertrokken deze morgen hadden we onze 100$ chip van gisteren ingeruild voor cash, omdat in het Aria de minimum inzet op 15$ staat aan de roulette tafels. Zo kan je minder spelen voor je 100$ en aangezien we voor het plezier spelen en dus zolang mogelijk willen spelen voor hetzelfde geld hadden we ons geld geïnd en zoeken we een casino waar de inzet 10$ is. Die vinden we toevallig ook in de Bellagio, waar we zijn gaan eten. Dus zetten we ons aan een speeltafel en zetten weer op onze favorieten nummers in aan de roulette. Ikzelf neem enkele extra chips, voor collega Danny die me gevraagd had om 10$ op 32 te zetten maar helaas geen geluk voor hem. Die gok zou hem 350$ hebben opgeleverd.
 

Evy haar hoopje chips groeit echter gestaag en regelmatig krijgt ze een 25$ chip. Die worden aan de kant gehouden als winst en na een tijdje hebben genoeg winst om de verliezen van de dag ervoor goed te maken. We hebben zelfs een ietsiepietsie winst van een paar dollar. We ruilen de 1$ chips in voor wat grotere en gaan dan bij de Cashier ons geld ophalen. We hebben dus een heel tijdje gratis kunnen spelen, altijd leuk aan de roulette tafel.
Het is inmiddels al in de namiddag en we wandelen terug naar ons hotel. Daar maken we ons klaar om naar Fremontstreet te gaan, in Downtown Las Vegas. We nemen daarvoor de wagen en rijden richting Fremontstreet. We parkeren de wagen voor 5$ en wandelen naar de overdekte straat. Straks als het donker wordt, wordt hier een lichtshow gegeven. De meeste kennen het al wel ondertussen. Ook wij waren hier al eerder. Er staan tal van podia waar verschillende artiesten het beste van zichzelf geven. Een duo dat met violen prachtige hedendaagse muziek maakt, een Elvis imitator die continu sjaatjes uitdeelt voor tips, een groep meiden die in weinig onthullende kledij dansen en zingen. Hier is genoeg te doen voor een avondje vermaak. We pikken tussendoor ook een lichtshow mee en wandelen binnen bij de Golden Nugget. Hun zwembad heeft een haaienaquarium waardoor een doorzichtige glijbaan loopt. Lijkt me wel leuk.Verder wandelen we de ganse Fremontstreet af en zien dat er hier behoorlijk is uitgebreidt. Spijtig dat de buurt rondom het gebeuren zelf allemaal wat minder aantrekkelijk oogt. Ook hier heb je allerlei imitatoren staan die zich in verschillende outfits hullen om een paar extra dollars te verdienen door op de foto te gaan bij de vele toeristen. Je komt er werkelijk de gekste figuren tegen. Na een tijdje te hebben rondgelopen en gekeken, gaan we weer naar de wagen en rijden we terug naar de strip. We hebben nog niet gegeten maar we weten al dagen wat onze laatste maaltijd zal worden, zoals elke keer gaan we de laatste avond bij een Panda Express eten. Velen zullen het niets vinden maar wij vinden het heerlijk.We geven de wagen af bij de Valet Parking zodat ze morgenvroeg onze wagen voorrijden en we niet te ver moeten wandelen met al onze koffers. Dan wandelen we over de brug naar de overzijde van ons hotel en bestellen in de Panda ons laatste avondmaal. Het smaakt ons weer heerlijk en geraken er nog even aan de praat met een groep echte schotten, compleet met kilt en alles.
Nadien gaan we weer naar het hotel, waar we onze koffers klaar maken voor de reis. Na een laatste douche gaan we ons dan te slapen leggen voor de lange vliegreis terug naar huis.

See ya
B&E

Geen opmerkingen:

Een reactie posten