vrijdag 11 juli 2014

10-07-2014 ... Greencard, voetbal, poezen, en Amber


Op 2 juli krijgen we een mailtje van Bart uit Atlanta. Aan de titel van de mail maak ik al op wat er in de mail zal staan: kijk eens hier ! Enja hoor, als ik de mail open zie ik meteen een foto van een dikke enveloppe. Onze greencards zijn aangekomen bij Bart en Ineke in Atlanta, want we hadden hun adres opgegeven op het papierwerk van de DV lottery. Zoals Bart ook al in mail schrijft, een mooi huwelijksgeschenk want we zijn op 4 juli 1 jaar getrouwd !

 
De ouders van Bart komen op bezoek in juli dus wellicht zullen zij onze papieren mee brengen naar België en dan gaan we ze wel afhalen in West-Vlaanderen, maar dat moeten we nog even verder afspreken. Wij willen toch nog eens een bezoek brengen aan Ieper en omstreken, om WO I te gaan herdenken want we zijn nog nooit gaan kijken naar één van de monumenten en museums die daar allemaal te zien zijn. En die history willen we toch nog graag even meekrijgen vooraleer we vertrekken. Ook de Last Post aan de Menenpoort willen we zeker nog eens gaan zien.
Intussen mail ik ook regelmatig nog met Tom, vooral over de voetbal en zeker wanneer België tegen Amerika uitkomt. Hij heeft goede moed, maar moet nadien toch toegeven dat België echt wel beter was. We jennen elkaar met wat grappige foto's en teksten (just keep in mind one thing, it's soccer, not football !!) Helaas vliegen we er tegen Argentinië uit in de kwartfinales.

En dan hebben we nog een grote beslissing genomen: de poezen gaan mee. Na heel lang twijfelen en wikken en wegen hebben we de knoop eindelijk doorgehakt en beslist om ze mee te nemen. Daar zijn een paar redenen voor, allereerst dat we ze natuurlijk erg graag bij ons willen houden, maar ook omdat we gedacht hadden dat we gemakkelijk iemand zouden vinden die voor onze lieve poezen zou willen zorgen, maar dat bleek toch moeilijker dan gedacht. Niemand is blijkbaar happig om 2 poezen van 10 jaar in huis te nemen.
Op zich hebben we nog wel tijd om iemand te vinden, maar de rest van de planning hangt grotendeels van de poezen af dus moest de knoop doorgehakt worden. Tuurlijk zal het geen makkelijke reis worden voor hen, de enige reden waarom we ze hier wilden laten. Maar we gaan ze zo goed mogelijk proberen voor te bereiden op de lange reis, ondermeer door ze aan de reisbench te laten wennen, al een tijdje voor de echte trip. Maar zoals gezegd hangt de rest van de planning af van de poezen, zoals bv een huurhuis/appartement vinden waar het huisdieren toegelaten is, het boeken van de tickets waar we dus moeten zorgen dat de poezen op dezelfde vlucht meekunnen,
Omdat we dus niet wisten of ze meegingen of niet konden we nog niet echt verder plannen. Nu weten we waar we aan toe zijn en plannen we dus alles in functie van het meenemen van de poezen. Moest er toch nog een mooi en oprecht aanbod komen van iemand die er voor wil zorgen met heel zijn hart, kunnen we nog altijd beslissen om ze in België te laten genieten van hun oude dag.

Dezelfde week dat we een mailtje kregen van Bart, kregen we ook bezoek van mijn broer en schoonzus. Zij kwamen iets vragen maar we wisten niet wat. Eigenlijk kwamen ze iets geven, een heel mooie kleine urne, met de vraag of we die wilden meenemen en een plaatsje geven in Amerika.
Ontroerd door dat mooie gebaar zeggen we dat we maar al te graag iets van Amber bij ons willen hebben ginder en willen we zeker de urne meenemen. We moeten alleen even uitzoeken of we de urne mee in de handbagage mogen nemen. Omdat de regels nogal verschillen van maatschappij tot maatschappij moeten we nog even afwachten tot de tickets geboekt zijn en dan vragen welke regels eraan verbonden zijn om de urne mee te mogen nemen aan boord.

We beginnen nu wel echt af te tellen en ook verschillende spullen zijn al verkocht en/of gereserveerd. Veel kasten zijn al uitgemest en gesorteerd in: meenemen, verkopen en weggooien. De zoektocht naar een verhuisfirma kan nu echt beginnen. We willen maar een grote kist meenemen met enkele spullen dus geen grote container zoals veel anderen doen. Dat, samen met het boeken van de tickets en het vinden van een onderkomen zijn nu de volgende stappen. Want de tijd begint nu toch wel echt te korten ...

Ohja !! Wellicht nog de belangrijkste beslissing !! Sommigen zullen wel de wenkbrauwen gaan fronsen, maar we gaan starten in Tucson en vandaar zien we wel verder, maar het is wel degelijk de bedoeling om ons daar te vestigen. Waarom Tucson ? Tja, we hielden er na onze inspectietrip een bijzonder goed gevoel aan over. Scottsdale ook, maar dat lijkt ons wat duurder uit te vallen. De greater Phoenix area is ook bijzonder groot en uitgestrekt terwijl Tucson veel compacter is en toch het gevoel geeft dat je niet in een grote stad woont. De huizen hebben op veel plaatsen veel ruimte rondom en dat is toch wel wat we zoeken. Qua jobs vind ik in beide steden wel aanbod in mijn richting, maar als er echt iets goed te krijgen is in Phoenix kunnen we nog altijd verkassen na een aantal maanden.


Bart

Geen opmerkingen:

Een reactie posten