woensdag 29 oktober 2014

28-10-2014 … prullen + rijbewijs deel IIDe voorbije dagen hebben we geen noemenswaardige dingen gedaan. Wel nog wat kleine spullen bijgehaald, een bloempot om het plantje wat we van onze Nederlandse bezoekers gekregen hadden in te planten, en ook een nieuwe kleine cactus voor in onze uil want de vorige plant verloor zijn bladeren zo snel als ik mijn pluimen op mijne kop :)We zagen er ook een klingeraar hangen, zo’n ding dat lawaai maakt in de wind.


Inmiddels heb ik de kraan die ik afgebroken had in de badkamer terug gefixt. Voor verschillende dingen die we thuis altijd in huis hadden en wat we hier nog niet gevonden hadden, had ik een mailtje gedaan naar Sylvi in Scottsdale en haar ons lijstje laten zien. Sommigen dingen zijn gewoon moeilijk of niet te krijgen.
Een paar dingen die we zochten:


 • beschuiten (inmiddels gevonden in de World Market)
 • siroop (om te smeren, nog niet gevonden)
 • Spaghettikruiden (Italiaanse mengeling bij de Costco)
 • Curry Ketchup !!! (Bij de World Market, eindelijk !!!!!!)
 • Bruine Suiker (Nog niet gevonden)
Wellicht komen daar op termijn nog wel dingen bij vermoeden we. 
Gisteren is ook mijn rijbewijs aangekomen met de post dus ben ik nu de fiere eigenaar van mijn AZ drivers license/ID. Ook Evy haar nieuwe bankkaart zat erbij dus vanaf nu kan ze alleen gaan winkelen LOL.In de namiddag gaat Evy hier wat verder haar voeten en nagels laten behandelen. Hier net naast ons, op 200 meter ligt er een pleintje met vanalle winkels, een Safeway (ne GB zeg maar), ne UPS Store, ne Subway, ne McDonalds (nee die hebben we nog niet 1x bezocht), ne auto onderdelen winkel en nog veel meer zoals dus een shop voor voeten en nagels. Het zijn Vietnamezen maar ze leveren wel goed werk volgens Evy. De volgende dag gaat Evy op zoek naar een nieuwe kapper, want het is hoog nodig volgens haar. Op ons winkelpleintje zit er ook een maar Evy heeft er een gevonden op internet hier een paar kilometer verder. Ze rijdt er alleen naartoe en is even later al terug want het is op afspraak, om drie uur namiddag kan ze gaan. Dus beslist ze om maar meteen naar de DMV te rijden en voor haar rijbewijs te gaan, de roadtest dus want de theorie heeft ze al op zak. Vorige keer moesten we behoorlijk lang wachten en dat zou nu nie meer moeten hadden ze haar vorige keer gezegd. Toch krijgen we een nieuwe nummer en wordt er een nieuwe foto genomen. Na twintig minuten wachten is ze dan eindelijk aan de beurt. Ik geef nog enkele parkeertips mee en wat later komt dezelfde vrouw buiten die ook mijn roadtest had afgenomen. Het parkeren en weer uitrijden gaat goed en dus mag ze de weg op. Ik duw de klok in om eens te zien hoe lang ze wegblijft. Na zeven minuten is ze terug en ik zie toch een lach op haar gezicht dus als de deur open gaat wordt dat bevestigd: Geslaagd bij de eerste poging! Netjes, nu is wat dat betreft ook alles in orde. Nog even binnen om het voorlopige rijbewijs af te printen en het echte komt net als dat van mij via de post naar ons adres.
In de namiddag gaat Evy naar de kapper en ik bel naar Derek van Volvo of Tucson want ik heb nog steeds niets van mijn nieuwe voorruit van de auto gehoord. Die is nog steeds niet vervangen dus bel ik even zelf hoe de stand van zaken is. Derek zegt dat hij het meteen gaat regelen en een minuut later belt de persoon van de plaatselijke carglass om een afspraak te maken. Morgen om 9 uur moet ik op Oracle Rd zijn om de ruit te vervangen. Benieuwd of alles zal verlopen zoals beloofd want ik zou geen cent moeten betalen want de factuur is voor Volvo of Tucson. Nadien nog even naar de US Post Office voor postzegels en we zijn rond voor vandaag.
De komende dagen willen we nog wat dingen in de buurt bekijken, nog een klein beetje de toerist uithangen dus.4 opmerkingen:

 1. Hi Bart,
  Bruine suiker als in Belgium zal je in de US niet vinden. Pas op als je bezoekers uit Belgium dat laat mee brengen of als het uit Belgium door iemand opgestuurd word, want het gelijkt 100% van uitzicht als drugs. BTDT ...
  Er zijn enkele Nederlandse winkels in de US die je kan van kopen per internet, en die hebben siroop, als Luikse siroop, ik koop dat ook van hun. Wel moet je een search doen want ik heb hun adres hier niet bij mij.
  Als ik je verder kan helpen, email me at fal@knology.net
  Best,
  Fredd
  Living in the US since 1990
  ex Scottsdale, AZ
  ex New River, AZ
  nu terug in AL

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hi Bart,

  De adressen ;
  http://dutchstore-oregon.com/
  http://thedutchshop.com/
  http://www.vanderveensdutchstore.com/

  Belgische koekjes van De Strooper in Lo vind je in WalMart onder de WalMart logo en SAM logo.
  Als je een Aldi in je buurt hebt, daar vind je lekkere Duitse chocolat en koeken, veel goeikoper dan ergens anders

  Best,
  Fredd

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig dat je daar nu ook gewoon auto kan rijden! Scheelt volgens mij een hoop gedoe om alles goed voor mekaar te krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bart en Evy, zo fijn om jullie blog te volgen, spannend allemaal en net of ik het zelf beleef :-)
  Ook fijn dat jullie zo gedetailleerd schrijven, bv over voeding, ik moet namelijk gluten- en lactosevrij eten daarenboven (eigen keuze) vegetarisch. Dat bleek bij onze reis vorige maand toch niet zó gemakkelijk te zijn om afwisselend en gezond te eten. Het werd dus bijna 17 dagen slaatjes van Whole Food market. De laatste dag, terug in NYC, me laten gaan bij Sbarro...kon me even niet schelen en dat had gesmaakt. Heb gelukkig nadien ook geen last ervan gehad.
  Moesten jullie daarover tips hebben, graag! Alvast bedankt
  Het is fijn om mensen te zien eten :-)

  BeantwoordenVerwijderen