zaterdag 1 november 2014

31-10-2014 … Halloween ?

Vandaag is het Halloween, een ‘feest’ dat in Amerika behoorlijk gevierd wordt heb ik me laten vertellen. Wel wij hebben er niet veel van gemerkt moet ik zeggen. Of toch niet aan onze deur of elders op het appartementen complex. In de Safeway wel, daar liepen de verkoopsters en de mensen aan de kassa verkleed rond. Ook de studenten die helpen inpakken waren verkleed. De één een bunny, de andere een luipaard, de andere weer wat anders. Grappig.
Gisteren hebben we niet zo veel gedaan, buiten weer wat dingen gaan kopen die we nog misten. Zakdoeken zijn hier hard te vinden, dus die hebben we nog steeds niet gevonden. 
We zochten ook nog wandelschoenen, want de mijne waren na drie dodentochten en een paar honderd wandelingen in het mooie haspengouw wel erg versleten dus die waren thuis gebleven. Op internet zochten we een winkel waar ze The North Face verkopen, want na men Meindle’s wou ik graag terug naar TNF overstappen. We vinden een winkel op Broadway, de Sports Authority Sporting Goods. Nooit eerder van gehoord maar wat een mooie winkel! We vinden beide een paar nieuwe wandelschoenen en ik neem nog twee korte shorts mee (voor het warme weer hé) en elk nog een hoody van TNF. We zouden vandaag gaan wandelen maar na de sportwinkel gaan we nog even naar Ross voor zakdoeken maar vinden er geen. Wel enkele kleine prulletjes die we nog konden gebruiken. Ernaast zit een HomeGoods, ook nooit eerder van gehoord dus nemen we een kijkje. Ook dit is een erg mooie winkel waar we zeker nog terug komen als we in de toekomst nog nieuwe of andere dingen bij willen, ze hebben keukenspullen, interieur, badkamerspullen enz…
Inmiddels heb ik ook al van verschillende volgers tips gekregen waar we dingen kunnen vinden die in mijn vorige bericht op de blog opgesomd werden, waarvoor dank.
Het is al middag voorbij als we thuiskomen, eten en rusten dan wat uit waardoor het te laat is om nog te gaan wandelen dus stellen we het uit naar morgen, vandaag dus.
Na het ontbijt maken we ons klaar en vertrekken we naar het westelijk gedeelte van het Saguaro NP. Het is erg druk, en eens voorbij de I10 wordt het rustiger en rijden we al snel tussen de cactussen door, erg mooi. We stoppen even bij Old Tucson Studios maar rijden dan toch eerst naar het park. We bezoeken dan altijd eerst het visitors center en dat is nu niet anders. 
We bekijken er een korte film over de Sonoran Desert en we vragen wat uitleg aan de ranger over de wandelingen. Het is inmiddels alweer middag dus kiezen we voor enkele korte wandelingen die op de loop door het park liggen. Eerst stoppen we aan een picknick area en eten er broodjes op die we vanmorgen nog in de safeway zijn gaan uithalen.


Dan rijden we naar de eerste wandeling, waar je als beloning een erg mooi zicht hebt over de vallei.
De volgende wandeling is een kortere waar er petrogliefen te zien zijn. De omgeving is werkelijk prachtig! Hier voor hebben we deze regio gekozen, ohja en voor het weer ook een beetje, het is vandaag weer 90F (32C). 


Er staan Saguaro's in alle maten en vormen, sommigen zijn echt indrukwekkend groot
Na deze wandeling doen we nog een korte, een vlakke trail doorheen de cactussen. Nadien rijden we weer terug richting Old Tucson Studios, waar er plots een roadrunner voor de auto in loopt en zijn naam waardig maakt, hij runt op de road voor ons uit en ik kan toch nog snel een foto nemen, want Evy zit sinds de picknick achter het stuur. 


Als we bij Old Tucson willen betalen zegt de dame dat ze over anderhalf uur gaan sluiten. Omdat het toch vrij prijzig is beslissen we om nadien eens terug te komen, zodat we meer tijd hebben om dit te bezoeken. Old Tucson is trouwens een filmlocatie waar heel wat bekende films en series opgenomen zijn in het verleden, zoals Little House on the Prairie, Gunfight at the O.K. Corral, Geronimo, Tombstone en nog veel meer.
Als we weer thuis zijn maakt Evy Spaghetti en dat eet toch moeilijk op een plat bord, dus gaan we binnenkort eens op zoek naar pastaborden. Het is Halloween avond maar zien er dus hier weinig van, buiten de vele horrorfilms op TV. Wij kijken dan maar naar ene van de Twilight films …  

2 opmerkingen:

 1. Hi Bart,

  Zakdoeken en andere dingen die je niet vind, vind je dan wel in een WalMart, de zakdoeken zijn in hetzelfde rek als de portefuiles. $5 voor 4 zakdoeken, meestal merk Georges.
  Ik weet dat er in Tucson rond de AF base verschillende WalMart's (WM) zijn, ga die eens bezoeken, alles wat je in een HomeGoods vind is ook in WM en veel goeikoper, en het is allemaal in dezelfde Chinese fabriek gemaakt.
  Een andere raad zoals je schoenen is die in de winkel te gaan passen en dan opt internet te bestellen, ook veel goeikoper.
  En andere goeie bron opt internet is www.sportsmansguide.com WARNING : Sportsmanguide is verslavend !!! :-)
  Iets dat je zoals iedere belg ook wel zal zoeken en niet vinden is platte kaas. Het bestaat hier wel maar onder een andere naam en is anders gebruikt dan in belgium, ze noemen het hier "sour creme". Ik koop steeds Daisy sour creme http://i.walmartimages.com/i/p/00/07/34/20/00/0007342000006_500X500.jpg
  Ik zie dat jullie gaarne gaan wandelen, een raad die ik in Scottsdale en New River rap leerde en zelf gezien is volgende.
  In de dessert heb je dikwijls een vlak landschap met een grote crack, canyon, en daar dan een straat of wandel weg in. Als je daar in wandelt en je hoort van waar ook een onweer, dan zal het niet zacht regene op zn belgisch maar wel echt gieten. Zorg dan dat je zo snel mogelijk uit die canyon bent en naar hoger terrein gaat want die canyon zal rap vol stromend water staan die sterk genoeg is om je wagen mee te sleuren.

  Have fun,
  Fredd

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey Fred,

  Bedankt voor alle tips.
  Wat betreft de canyons zijn we goed op de hoogte. In de Antelope Canyon in Page gebeurde in 97 een tragisch ongeval door floods in de lower canyon met 11 slachtoffers als gevolg.
  Altijd naar het weerbericht kijken als je gaat hiken in een canyon is dus een must

  Grtz
  Bart

  BeantwoordenVerwijderen