maandag 3 november 2014

02-11-2014 … Shoppen, Ierland en Schotland.

Op zaterdag gaan we weer op zoek naar enkele spullen, Spaghettiborden, lange lepels, enja zakdoeken. Na het ontbijt gaan we eerst even naar de bank. We hebben papieren binnen gekregen dat onze creditcard aanvraag is geweigerd (zoals verwacht) en ze doen nu een tegenvoorstel voor een secured CC. Om nog wat extra info te vragen gaan we naar de bank en Joshua helpt ons verder met het invullen van de applicatie. Toffe gast trouwens, hij geeft ook restauranttips in de buurt en downtown. Nadien rijden we naar Parks Place, een mall waar er ook een Dillards, een Sears en een Macy’s is. Eerst eten we een kleine hap en wandelen van de ene winkel naar de andere. Overal staan er al kerstbomen opgesteld en we zien verschillende mooie dingen maar kopen niks, behalve lange lepeltjes. 


Spaghettiborden vinden we nergens en zakdoeken zien we wel maar die zijn erg duur en erg wit, dus bestellen we online wel een doos via Amazon. In verschillende winkels hangen vacatures uit voor hulp, dus wie weet maakt Evy hier wel kans om een baan te vinden. 
We gaan in de late namiddag op zoek naar een plantencentrum. We hebben wat huiswerk gedaan en we zoeken een plant die de muggen weghoudt, want als we buiten zitten hebben we elke keer prijs. Catnip zou moeten helpen dus noteren we enkele bloemenwinkels. In de eerste hebben we al prijs. De plant op zich is niet bijzonder mooi maar we hopen dat het helpt om de muggen van ons terras te houden. 


Het is zaterdag dus willen we gaan uit eten. De Zinburger krijgt goede kritieken en Evy heeft er zin in, dus rijden we richting Grant maar daar aangekomen staan ze werkelijk met de grote hoop te wachten om een tafeltje te bemachtigen, wij gokken dik 50 man. Wij hebben honger en dus geen zin om te wachten dus rijden wij verder en onderweg beslissen we om naar het Longhorn Steakhouse te rijden op Broadway. Ook hier is het even wachten maar dan kunnen we toch aan tafel. We bestellen beide een dikke steak en dan smaakt heerlijk. Nadien laten we ons verleiden tot een dessert, elk één, en dat zal ook de laatste keer zijn, erg lekker dat wel, maar veel te veel dus volgende keer zullen we één dessert delen. Maar we hebben wel erg lekker gegeten, een aanrader die Longhorn Steakhouse.

Op zondag test ik eindelijk of mijn gsm naar België kan bellen en dat lukt goed en de lijn is perfect als ik een uur lang met de mama bel.
We willen vandaag eens iets gaan doen in de stad, dus ik zoek op het web en zie dat er een Schots weekend is in Tucson. In Alden Biezen ben ik nooit geweest, dusja dan hier maar eens gaan hé. We betalen inkom en bekijken meteen de eetstandjes, het is al middag en Evy heeft honger. We bestellen een curly fries voor ons tweeën en laten er cheese saus over doen. Nadien lopen we doorheen de standjes. Er zijn optredens, kinderanimatie, bordercolies maar veel actie is daar niet te zien helaas. Verder veel standjes met allerlei dingen die verkocht worden, vooral Schots en Iers getint. Er zijn Schotse spelen bezig en we kijken een tijdje naar het paalwerpen of hoe het ook noemt en dan nog iets waar ze een zak over een bepaalde hoogte moeten gooien. Dat apparaat lijkt op zo’n polstokspring ding.Nadien lopen we nog een rondje over het terrein en Evy koopt nog glasgeblazen oorbellen en dan vertrekken we richting downtown om eens te kijken wat er daar allemaal te beleven is. We parkeren de wagen en lopen te voet door Congress St. en dan naar 4th Ave. Hier en daar zitten leuke restaurantjes en terrasjes dus hier komen we nog wel eens terug om iets te eten. Joshua van de bank gaf ons hier ook al een tip voor.Eens thuis maken we eten en kijken dan tussen de reclame door naar Mission Impossible Ghost Protocol.
10 opmerkingen:

 1. Leuke blog! Doet altijd dromen als je zelf meedoet aan de DV Lottery :).
  Wel grappig dat jullie zo naarstig op zoek gaan naar zakdoeken, een oerbelgische gewoonte die in Noord-Amerika (terecht!) als onhygiënisch wordt beschouwd. Sta dus niet versteld van de rare blikken die je zal krijgen als je je neus snuit :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Pastaborden kan je gewoon bij Target vinden, vraag naar Pasta Bowls
  Niet verschieten als sommige mensen niet "Tar-gèt" zeggen, maar "tahrzjeh"... Klinkt specialer :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Trouwens, bij World of Beer kan je vlot Belgische bieren krijgen. Niet super goedkoop zoals bij ons in BE, maar ja ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ook bij Total Wine zijn voldoende Belgische bieren te verkrijgen. Ik heb er Grimbergen Blond mee gebracht.

   Verwijderen
 4. Borden wellicht bij IKEA, bij u in de buurt.
  En mocht u nog geen plant gevonden hebben: Het middel Off (groen spuitflesje) werkt ook goed (wel een raar luchtje).
  Het is verkrijgbaar in o.a. Drugstores, Pharmacies en DIY

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Borden zijn inmiddels besteld via Amazon. Kortsbijzijnde ikea ligt in Phoenix.
   We kijken eerst eens hoe de plant het doet als afschrikmiddel en anders moeten we overschakelen op iets anders. Volgens de verkoopster van de plant gaan de muggen binnenkort weg wegens te koud.

   Verwijderen
 5. Ik vind het toch iedere keer zo leuk om te lezen, de updates. Ben eigenlijk wel een klein beetje jaloers ;) Heerlijk met dat mooie weer. Vraag me af of het al helemaal is doorgedrongen dat jullie daar nu daadwerkelijk wonen. Kan me zo voorstellen dat je in het begin nog een beetje het idee hebt dat je met vakantie bent, en dat het idee dat je er nu echt blijft steeds opnieuw moet landen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het weer is hier inderdaad heeeerlijk ;)
   Op zich dringt het wel door dat we hier wonen, aangezien we nu andere dingen doen dan als we op vakantie zijn (ondanks dat we wel proberen zoveel mogelijk van de omgeving te genieten) maar misschien kijken we er binnen een paar maanden anders op terug dan we ons nu voelen ;)

   Verwijderen
 6. Hallo Bart & Evy,

  Fijn om jullie te volgen. Ik ben al van het begin aan het meelezen, maar niet altijd een berichtje nagelaten. Ik lees jullie avonturen graag en ga zeker blijven volgen. Het gaat jullie daar wel goed precies, he. Wat betreft die spaghetti borden, je moet eens vragen naar pasta bowls of pasta plates. Wij hebben er bij Walmart gekocht (wel in Canada) van Corelle, ze zien eruit als soep borden en zijn prima voor spaghetti. Ik ben eens op de walmart website gaan snuffelen en je kan hier eens kijken: http://www.walmart.com/ip/Corelle-Impressions-Callaway-20-Oz-Salad-Pasta-Bowl/19300266

  Nog veel succes met het vinden van de spaghetti borden, ik verwacht dan ook dat jullie het ergens vermelden als je de spaghetti borden gevonden hebt natuurlijk! ;) :D

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oeps, ik lees net dat je borden besteld zijn! :)

  BeantwoordenVerwijderen