maandag 17 november 2014

16-11-2014 … jobhunting, uitpakken en Phoenix.

De dagen vliegen hier, zelfs als je werkloos bent, bijzonder snel voorbij. Niet dat we dat willen blijven, want we zijn sinds deze week actief op zoek naar een job. Op allerlei verschillende website worden trefwoorden ingegeven en als er iets interessants bij zit wordt het CV licht aangepast en doorgestuurd naar het desbetreffende bedrijf. Er zijn al verschillende CV’s onderweg en we zijn eigenlijk wel eens benieuwd of er reactie op gaat komen. 
Inmiddels is onze kist aangekomen. Woensdag werden we gebeld dat ze de dag erna geleverd zou worden en de volgende dag om iets na negen was hij der al. Een dikke 18 wheeler die met moeite het complex op kon, maar uiteindelijk lukt het wel en ik help de vriendelijke man met uitladen en het naar boven brengen van onze spullen. Als hij weg is beginnen we meteen met alles op zijn plaats te leggen. Mijn ene doos kleren heb ik snel op orde. Evy doet iets langer over haar dozen.
We gaan ook nog naar de Tucson Mall, vooral om naar de vitrines te kijken want daar hangen veel advertenties voor nieuw personeel. Bij sommigen gaan we binnen en krijgen we een formulier om in te vullen en bij anderen staat erbij dat men online moet solliciteren dus noteren we alles en nadien wordt het thuis ingevuld op de pc.
In de malls is het al goed kerstsfeer en zelfs de echte kerstman is langs gekomen !!
Over kerstmis en bomen gesproken !! Op elf november is onze oude kerstboom aan zijn nieuwe leven begonnen. Trouwe blogvolgster Lies had onze kerstboom overgenomen en net zoals wij, erg vroeg opgezet om er ruime tijd van te kunnen genieten. Compleet met kerstboomopzetverslag krijgen we hem te zien en hij staat er werkelijk fantastisch te wezenZaterdag zijn we naar Phoenix gereden, om bij de ikea nog wat spullen bij te kopen. Een klein kastje, waarvoor we eigenlijk gingen, hebben we niet gevonden naar onze smaak. We hadden er graag een bij gehad om wat extra bergruimte te hebben in de living. Dus gaan we elders op zoek naar een soort dressoir. Omdat we toch in Phoenix waren had ik Frans laten weten dat we er zouden zijn en zij hebben de namiddag tijd uitgetrokken om ons hun nieuwe woning te laten zien. Die moet nog gebouwd worden maar er staan wel kijkwoningen. Die van hun was werkelijk de mooiste die er bij stond. Bijzonder mooi, met grote open ruimtes en ruime slaapkamers, afgewerkt in hoge kwaliteit. Erg knap hoe snel ze alles voor elkaar hebben sinds ze in Phoenix gearriveerd zijn. We nemen ook een kijkje op hun stuk land waar het huis op gebouwd zal worden, ook groot naar Amerikaanse normen. Nadien rijden we naar een maal waar we samen eten bij de Buffalo Wild Wings. Dat smaakt allemaal erg lekker. Na deze maaltijd nemen we afscheid. Zij gaan nog even door de mall wandelen en wij willen op de terugweg nog even naar de Premium Outlet. Uiteraard vind Evy weer vanalles mooi in de Tommy H. Dan nog een ritje van 1u45 en we zijn weer thuis.

Onderweg naar Phoenix deze 5th wheeler gezien en voor oud collega Patrick op foto gezet


Zondag wordt er vooral geskyped, verder naar werk gezocht en we hebben ook een wandeltoer uitgestippeld want met op ons lui gat te zitten en te veel chicken wings en panda te eten voelen we dat we beweging nodig hebben. En zeg nu eerlijk, toch geen straf om in deze omgeving te gaan (mogen) wandelen hé


Bij een van de huizen staat er zelfs twee privé sterren observeer stations, één in de tuin langs de weg en één op het dak. Dit is die in de tuin.


De komende week hopen we toch iets te horen van onze sollicitaties, we zijn benieuwd !!
Owja het weer !!! Dat is nog steeds heeeeeerlijk, zo'n lekkere 21 á 25 graden. De nachten koelen wel goed af, logisch in een woestijnklimaat, maar gelukkig slapen wij dan nog ;)
3 opmerkingen:

 1. Blijft leuk om jullie te volgen en hoe het jullie vergaat in het "wilde westen" . Heel veel succes met de sollicitaties.
  Gr. Ina(Amerika forum)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Howdy Evy en Bart,

  Rina en ik hebben het bijzonder leuk gevonden om jullie te bezoeken in jullie nieuwe huis en dit te bewonderen. Nogmaals dank voor de gastvrije ontvangst.
  Inmiddels zijn wij al weer een paar dagen thuis na onze roadtrip door het zuidwesten. De jetlag is al aardig verdwenen. Wij hebben een prachtige reis gemaakt en zijn weer veilig thuisgekomen. Met veel plezier kunnen wij terugkijken op deze voor ons elfde Amerikavakantie.
  Wij lezen mee op jullie blog en zijn jaloers op de heerlijke temperaturen bij jullie. Hier is het nat en kil, maar dat hoort bij ons zeeklimaat. Wij zullen er wel weer aan wennen.

  Wij wensen jullie succes bij het vinden van werk, all the best.

  Groetjes, Marco.

  BeantwoordenVerwijderen