zondag 23 november 2014

23-11-2014 ... Macy's and the Christmas tree


De tijd blijft vliegen hier, het is alweer een week geleden dat ik nog eens iets geschreven heb voor de blog. We zijn sinds een weekje volop aan het solliciteren, dat gebeurd voornamelijk online. Evy heeft verschillende bedrijven aangeschreven en ik voorlopig een viertal, maar heb er nog enkele op het oog. Op maandag krijg Evy een melding dat ze woensdag op gesprek mag gaan, bij Macy's in de Tucson Mall op Oracle Road.
Op de dagen tussenin gaan we kerstshoppen, in verschillende winkels gaan we op zoek naar witte spullen, witte lampjes en een kerstboom. In de walmart vinden we al behoorlijk wat en ook in de Lowe's vinden we een paar dozen witte bollen. Boa's vinden we bij Michaels, een soort grote knutselartikelen winkel. Toch vreemd, kerstshoppen in de zon met 23 graden :)
De kerstboom opzetten lukt de komende dagen niet door het volgende:
Woensdag om kwart over elf moet Evy zich aanmelden voor het interview. Ze vertrekt vroeg genoeg want we hebben geen idee hoe lang ze precies over de afstand zal rijden. Google Maps en de GPS geven wel een tijd aan maar meestal is dat veel langer door het drukke verkeer.
In elk geval laat ze me weten dat ze ruim op tijd op de parking is aangekomen. Ik ben dus thuis blijven wachten en ben wel benieuwd hoe het gesprek zal verlopen. Om half twaalf belt ze me dat ze ginds gaat blijven, ze in meteen aangenomen en kan meteen aan de training beginnen. Dat houdt in dat ze papieren moet invullen en veel video's moet kijken, onder andere hoe de kassa werkt en meer van die dingen. De eerste sollicitatie is dus meteen de goeie, ook al gaat het in eerste instantie over een part-time job, die seasonal is, dus voor de feestdagen. Maar ze kreeg wel te horen dat er wel elk jaar mensen worden aangenomen in januari die het goed doen, dus dat wordt het doel als de werksfeer goed meevalt tenminste. Ze vragen haar in welke afdeling ze het liefste wil staan en krijgt enkele keuzes. Ze kiest voor de sjakoschen afdeling ... zucht ... als dat maar goed afloopt ! :)


Zij is één van de enige die mag blijven en ziet veel meisjes naar huis gestuurd worden met de woorden: We'll get back to you in a couple of days. Dan weet je genoeg natuurlijk. Evy had ook aangegeven altijd te willen werken, zon en feestdagen dus ook en dat is natuurlijk iets wat ze graag willen horen.
Haar eerste opleidingsdag duurt behoorlijk lang, tot iets over zes, en de volgende dag is er ook nog training voorzien, dan moet ze er om elf uur zijn en duurt de training tot kwart voor zes. Dan is het wachten op haar uurrooster van de komende week, die ze zullen doorbellen.
Op vrijdag is ze sowieso vrij dus die dag beginnen we aan de kerstboom want we zijn behoorlijk laat voor ons doen. Veel valt daar niet over te zeggen, het is een kleinere versie geworden van onze vorige boom die nu ook al te pronken staat ergens in Opwijk.
Maar we hebben in ieder geval opnieuw een poging tot timelapse gemaakt, maar het bewerken op de MacBook gaat nog niet zo vlot dan ik wil en het filmpje zelf ook niet. Te weinig frames per second maar het is toch behoorlijk gelukt :


And the tree itself :


Voor de rest gaat alles rustig zijn gangetje, we koken ons eigen potje nu veel beter met onze eigen kookspullen, waarvan we toch bijzonder blij zijn dat we die hebben meegebracht.


Zaterdag bellen ze dat Evy zondag haar eerste 'echte' werkdag moet gaan werken, maar dat had ze zelf al gevonden op de website van Macy's waar ze kan inloggen met haar employee nummer en alle informatie over haar overzichtelijk samen staat.
Nu Evy werk heeft, wordt het stilaan tijd om voor een tweede auto te gaan kijken, dus tussen het afschuimen van diverse job websites, surf ik ook geregeld eens naar craigslist en andere 'used cars' websites.  Er staan natuurlijk veel en mooi speelgoed op dus ik zal wellicht wel iets vinden dat me aanstaat en niet te duur is. Maar daarover misschien meer nieuws tijdens de volgende update.


8 opmerkingen:

 1. Leuk nieuws! Mijn moeder is jaren geleden als Kersthulp bij een groot warenhuis begonnen, en heeft daar heel lang met plezier gewerkt.

  Even een vraag -- wat zijn sjakoschen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. sjakoschen is het dialect van ons voor handtassen ;)

   Verwijderen
  2. Bedankt! En een Happy Thanksgiving!

   Verwijderen
 2. Wat goed dat Evy al zo snel werk heeft! Maar ehh...sjakoschen???? Kan me er echt helemaal niets bij voorstellen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie kerstboom! Hij trekt wel wat op die van in België :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Evy dikke proficiat vanuit Atlanta. Geweldig dat je zo vlug iets gevonden hebt. Parttime of niet, staat toch mooi op je resume. Tja bij de sjakoschen das natuurlijk wel levensgevaarlijk. 2 afdelingen waar ik Ine niet mag naar toe sturen schoenen en jawel sjakoschen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Proficiat Evy (ook al is het bijna 4 jaar na datum)! Allé dames, sjakoschen moet toch bij allemaal toch in onze woordenschat staan LOL! Vermits een om een part-time job gaat, ik zou ook nog gegaan zijn voor een part-time bij de schoenen LOL.

  BeantwoordenVerwijderen