vrijdag 3 april 2015

02-04-2015 ... BEZOEK !!! (en meer)


Deze lange update staat vooral in teken van ons bezoek, maar laten we even terug gaan in de tijd want het is al even geleden dat ik nog wat geschreven heb voor de blog.
Allereerst even melden dat het met Tom intussen heel wat beter gaat. Na zijn bijzonder zware operatie zouden we normaal op zondag even langs gaan, maar ik kreeg een sms van Carolyn dat hij heel weinig geslapen had de nacht ervoor en niet echt in de mood was voor bezoek, dus ben ik de dag nadien geweest, alleen want Evy moest werken. Het ging toen redelijk goed want de dag erna mocht hij terug naar huis. Redelijk want hij had nog heel veel pijn. Inmiddels zijn we een paar weken verder en het gaat elke dag beter en beter dus de vooruitzichten zijn wel goed en daar zijn we allen blij om.

Op 15 maart was het hier een 'book fair' aan de unief en daar zijn we even langs geweest. Het weer was prachtig en er was dus veel volk. Buiten boeken stonden er ook andere dingen, zoals scholen, overheidsinstellingen en bedrijven. Caid sponsort en had ook een stand maar die hebben we niet gevonden. Toevallig liep ik nog een collega tegen het lijf.
Intussen was het bijzonder druk op het werk, het lopende project moest tijdig klaar zijn om op te starten en dus werd er volop overuren geklopt en inmiddels hebben ze de machine opgestart. Leuk om te zien als dat ding werkt nadat er zoveel uur aan gewerkt is. Qua uren lagen we voor op schema wat betekent dat als er niet te veel aanpassingen moeten gebeuren tijdens het 'debuggen', ze mooi gaan verdienen op dat project.
Een ander project dat al loopt in Texas zijn ze nu op punt aan het stellen en ze hebben gevraagd of ik het zie zitten om 2 weken naar Texas te gaan om het mee op te volgen en af te stellen. Maandag 20 april vlieg ik voor 2 weken dus naar de fabriek van de klant.
Tussendoor gekken we op het werk regelmatig en nemen er foto's van en ik film collega David, die zegt dat het het moet delen met mijn Belgische vrienden dus bij deze:Tijdens alle drukte was het thuis carnavals periode. We werden goed op de hoogte gehouden door de vrienden met foto's en verslagen en het was weer leuk zoals vanouds. Tijdens een skype gesprek dat Evy had met haar zus, werd er toch een gepolst of we geen pakket gekregen hadden. Evy dus naar de post maar daar was het al uit gescand. Dus naar de bureau hier want zulke pakketten geraken niet in onze brievenbus en ja hoor, daar stonden al twee weken, niet 1 maar 2 pakketten. Dubbele verrassing dus en er zat superveel en lekkere snoepgoed in. Bedankt nogmaal voor deze leuke verrassing !
Inmiddels telde we al hard af naar ons allereerste bezoek vanuit België,  Dirk en Wendéla, de zus van Evy komen ons bezoeken tijdens hun rondreis in Amerika. Of moet ik zeggen, ze gaan hier rondreizen na hun bezoek aan ons?? In elk geval kwamen ze op maandag in Phoenix aan en rijden via de Apache Trail de volgende dag naar Tucson. Wij zorgen dat alles klaar staat en toevallig komen die dag onze gepersonaliseerde nummerplaten aan die we snel op onze auto's hangen.
Wat later dan voorzien, rond 19u, komen ze ons complex opgereden in hun gehuurde Equinox. De vlag hangt uit zodat ze meteen zien waar ze moeten zijn.


Vanop het balkon verwelkomen we hun en gaan dan naar beneden voor een groepshug en te helpen met de koffers. We praten eerst even bij en gaan even later naar de Panda Express voor een hapje want we hebben allemaal honger.


De twee volgende dagen moeten wij nog werken en dus doen zij die dagen enkele dingen alleen. Op woensdag gaat ze naar het Pima Air Museum en de dag erna naar het Sonoran Desert Museum, een echte aanrader voor wie naar Tucson komt. In de avonden gaan we samen uit eten en zitten we buiten op het terras wat te drinken en genieten van het samenzijn. We rijden ook een avond een stukje richting Mount Lemmon om te genieten van de uitzichten en 's avonds gaan we eten bij de Mexicaan hier naast ons complex, waar we een heerlijke grote schotel nemen, gevolgd door een lekkere coctail.

Op vrijdag hebben wij verlof en gaan we samen naar Tombstone, waar we heerlijk genieten van het weer en de leuke oude gebouwen. We bekijken ook de show in de O.K. Corral. We spenderen bijna de ganse dag in Tombstone.


Zaterdag heb ik voor een verrassing gezorgd. Mijn collega David heb ik gevraagd om ons mee naar te nemen naar de woestijn om te gaan schieten. Dat is gewoon toegelaten eens je buiten de stad bent, dus rijden we via de Reddington Pass naar de High Desert en schieten er met twee verschillende pistolen, een .33mm en een .44 magnum, het grootste handwapen te koop en dat is te horen aan de luide knallen. De .44 heeft een telescope en is echt een prachtig ding. We schieten om beurten en het is echt superleuk. David heeft melkbussen gevuld met gekleurd water zodat je dat goed kan zien als ze kapot geschoten worden. Evy knalt er 1 kapot en de andere wordt door David aan flarden geschoten. We hebben ook enkele blikjes mee en dat is een kleiner doel, maar ook hier knalt Evy een gat in, en ikzelf raak er ook twee.
Dirk en Wendela raken niets, maar zijn er wel vaak kortbij, getuigen het stof dat opvliegt net naast het doelwit. Maar de pret is er niet minder om, we amuseren ons geweldig en David is een geboren entertainer. Zo krijgt zelfs Dirk een 'brotherhug' inclusief een kus, haha, geweldige kerel die David. We rijden nadien weer terug naar beneden en dan gaan de vrouwen shoppen in de Tucson Mall zodat ze meteen ook de werkplek van Evy zien. Dirk en ik houden het na een dik uur voor bekeken en gaan bij de Cheesecake factory iets eten en drinken terwijl de vrouwen verder shoppen. Later op de avond gaan we naar de zinburger waar we weer lekker eten.


Op zondag gaan we naar Old Tucson Studios en daar lopen we behoorlijk lang rond want we vinden het bijzonder mooi en interessant ook al kennen we zeker niet alle films die er zijn opgenomen. Overlaatst heeft een bedrijf (ik ben de naam kwijt) het park helemaal afgesloten voor publiek om er een commercial op te nemen. Geld opent alle deuren, of moet ik hier zeggen, sluit alle deuren. Na Old Tucson rijden we verder tot aan het Saguaro NP waar we eerst het visitors center bezoeken en dan de loop doorheen het park rijden. Er staat plots een wagen in het midden van de weg maar er is geen bestuurder te zien. Ik loop naar de wagen waar achterin een chinese vrouw zit die geen engels spreekt maar wel doorheeft dat we door willen dus belt ze de bestuurder. Uiteindelijk kunnen we verder en we maken wat gekke springfoto's waarvan ik geen beschikbaar heb want ze worden genomen met het toestel van Dirk. We doen wat verderop nog een korte wandeling bij Signal Hill waar er rotstekeningen staan van de Indianen. Nadien zoeken we een plekje om de sunset te fotograferen met een cactus op de voorgrond maar helaas vinden we geen ideale plek, maar de sunset zelf is wel prachtig op Gates Pass. s' Avonds gaan we eten bij Risky Business, een lekkere sate met rijst.


Maandag splitsen we ons op, Dirk en ik rijden naar het Titan Missile Museum en de vrouwen gaan shoppen. Wij doen de tour van 11 uur en het is erg interessant om ondergrond te zien en te horen hoe het in die tijd in zijn werk ging om de site operationeel te houden. Ook de procedure om de nucleaire raket van 9 megaton te lanceren wordt uitgelegd en is bijzonder ingewikkeld om fouten of misbruik te voorkomen. Degene die op de knop drukt om te lanceren zou nooit weten wat het doel zou zijn, dat is zelfs voor hun geheime informatie. Gelukkig is er nooit een wapen gelanceerd en van de 54 sites verdeeld over 3 staten, is dit de enige overgebleven, waarvan ze een museum hebben gemaakt. In elk geval erg interessant om hier een kijkje te komen nemen.Nadien rijden we naar de mall waar we samen een panda express'je doen. Nadien rijden we naar Pinnacle Peak maar daar is nog alles gesloten en dan gaan we maar terug naar de Mexicaan om wat lekkere coctails te drinken op het terras want het is zalig zomerweer. Wat later gaan Dirk en ik opnieuw op pad voor onze sunset foto maar helaas vinden we nog niet echt een ideale plek en houden we aan ons avontuur alleen geschaafde armen en benen over (tip: als je tussen de cactussen gaat wandelen doe je beter een lange jeansbroek aan LOL) Ook veel insecten vliegen rond en in onze oren, maar we krijgen op het laatst toch een kleine beloning als we een, volgens ons, ratelslang zien oversteken op de weg.
Dan is het tijd om afscheid te nemen want de volgende morgen vertrekken zij uit Tucson en ik ben vroeg werken dus zal ik hen morgenvroeg niet zien, Het is maar tijdelijk want in het weekend zien we elkaar terug in Las Vegas. Zij doen intussen Sedona en de Grand Canyon aan en op vrijdag vertrekken wij hier richting Flagstaff en op zaterdagmorgen spreken we opnieuw af in Seligman en rijden dan samen verder naar Las Vegas waar wij tot maandagnamiddag zullen blijven.
We hebben in elk geval heeeeeel fel genoten van het bezoek, en hopelijk voor herhaling vatbaar want we hebben is super geamuseerd. Spijtig dat het allemaal zo vlug omgaat, maar we hebben dit weekend Las Vegas nog om ons te amuseren. Morgen nog een dagje werken en dan terug even genieten ...

Ciao
2 opmerkingen:

 1. een,vrolijk paasfeest daar ginds ,
  precies al goed ingeburgerd

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nu pas gelezen.
  Al goed ingeburgerd daar in Tucson.
  De familie al op bezoek en de mooie en lekkere dingen van de streek tonen hoort erbij.
  Amuseer jullie. :-)

  BeantwoordenVerwijderen