woensdag 15 april 2015

14-04-2015 ... VEGAS BABY !! (en Texas)


Na ons afscheid vorige week en na vier dagen werken, maken we ons klaar om naar Las Vegas te vertrekken. Evy moet laat werken op vrijdag maar alles staat klaar en als ze thuis komt snel even verfrissen en dan vertrekken we alvast richting Las Vegas. Om precies 7 uur rijden we van de parking af en het doel is om naar Flagstaff te rijden en daar te overnachten. Dat is niet de kortste route maar aangezien we er toch twee dagen over doen maakt dat niet zoveel uit. We kunnen overal goed doorrijden en achter Phoenix gaat het vlot en om kwart voor elf zijn we in Flagstaff. We zoeken een motel kortbij de I40 zodat we morgen gemakkelijk terug op pad kunnen richting Seligman. Dat valt niet mee, alle parkings staan overvol al gaan we toch vragen of er nog kamers vrij zijn. De eerste drie zitten propvol en Evt vraagt wat de gelegenheid is, het antwoord is simpel: het is weekend mevrouw. We rijden wat dieper Flagstaff in en belanden voor ruim 70$ in een Budget Inn. We slapen goed en de volgende morgen zitten we snel in de auto, het is hier berekoud (voor ons toch). Gisteren toen we uitstapten vroor het een graad of twee, brrrrr. s'Morgens was het niet veel warmer en dus zoeken we een Dunkin Donuts voor wat ontbijt en een warme choco. De gps vind er geen en dus beginnen we te rijden naar wat anders, maar als we de parking afrijden ligt er een DD schuin tegenover het motel, haha, wat een toeval ! We eten onderweg als we op de I40 zijn en doen een belletje dat we iets later zullen arriveren in Seligman. Blijkt dat ze in Williams staan, bij de starbucks voor ook een ontbijtje en koffie. Dus veranderen we het plan en spreken af in Williams.
Na even zoeken vinden we elkaar bij een tankstation waar we beiden de raketten vol gooien, al een heel stuk duurder dan in Tucson. Na deze korte stop rijden we door richting Vegas. Onderweg een berichtje dat er een sanitaire stop zal plaats vinden in Kingman. We sturen terug dat we wel een plekje weten en ik neem de kop over en rij in Kingman naar Mr. D'z , een R66 diner die wij al eens eerder bezochten. Als we toch moesten stoppen konden we het beter in stijl doen.
Wendela en Evy delen een wafel en Dirk en ik drinken alleen een RootBeer. Speciaal maar lekker.
Vervolgens rijden we verder en spreken af om even aan de Hooverdam te stoppen en op de brug te gaan kijken. Het is bijzonder druk en het is zoeken voor een plekje maar uiteindelijk kunnen we allebei parkeren.
Na deze fotostop rijden we weer verder naar Vegas en via een stukje strip rijden we rechtstreeks naar de self parking van Caesars Palace, ons hotel voor twee nachten, drie dagen Vegas.
Dat gaat allemaal goed, maar het inchecken duurt heeeeeeeel lang. Evy laat dat ook vallen eens we aan de beurt zijn en we krijgen een leuke upgrade naar de Palace Tower. De kamer is bijzonder ruim en heeft twee badkamers.
We zitten ook maar een paar kamers van elkaar verwijderd dus dat is gemakkelijk om elkaar terug te vinden. Na het inchecken gaan we al vrij snel op zoek naar eten, en dat wordt een Outback Steakhouse. Ik bestel stiekem een Blooming onion bij de steaks en alles smaakt heerlijk. Nadien wandelen we door wat hotels en over de strip, The Bellagio ziet er weer prachtig uit aan de Lobby en het Atrium.

Nadien gaan we wat coctails drinken bii Cabo Wabo in Planet Hollywood.


We gaan goed op tijd naar bed. De volgende dag gaan we ontbijten de Starbucks, gewoon wat chocokoeken. Nadien lopen de strip af richting noord en gaan wij de Encore en de Wynn binnen.


Via de rest van de hotels terug richting zuid en in de namidag rijden we naar de oulet in het noorden en daar shoppen we een paar uurtjes.


Als het begint te schemeren rijden we naar Fremontstreet, daar zijn Wendela en Dirk nog niet geweest. Het is daar altijd leuk en dat is nu niet anders. Straat artiesten geven het beste van zichzelf en overal staan er verklede mensen die voor een tip op de foto willen. Ikzelf kom heel graag naar Fremontstreet, daar hangt altijd een hele leuke sfeer.We zien twee shows op de overdekte koepel en dan vertrekken we terug richting strip waar we nog wat kijken hoe er gegokt wordt. De volgende dag willen we gaan ontbijten bij Denny's maar de rij is megalang dus lopen we naar de Cheesecake Factory maar die gaat pas open om half 12. Dus gaan we terug naar de Starbucks maar hier zijn er geen onbijtkoeken meer te vinden. Uiteindelijk belanden we bij een zaak in Caesars waar ze heerlijke maar absurd dure pannekoeken verkopen. Inmiddels in het al bijna middag door het vele rondlopen dus wordt dit ons middageten.


Nadien lopen we nog terug over de strip, gaan naar het reuzerad kijken en nemen gekke foto's die we onszelf kunnen doormailen of op Facebook zetten. Zelfs in Vegas in onze Vic en Dieu bekend !!

Via Paris gaan we tot bij de M&M winkel en vanaf daar weer terug naar ons hotel.


Wij hadden online al uitgecheckt en onze koffers op hun kamer gezet en die gaan we nu ophalen en dan wordt het tijd om definitief afscheid te nemen. Na zeven keer in de lange gang omgekeken en gewuifd te hebben, gaan we naar de wagen en rijden terug richting Tucson. Precies om 16u rijden we de wagen van de parking af en geven we de eindbestemming in.


In Kingman stoppen we voor een snelle hap bij de In&Out Burger en tanken we, en rijden dan via een voor ons nieuwe weg richting Phoenix, de 93. Het is hier heel rustig en dus kunnen we goed doorrijden. Al is het oppassen want plots staat er een politie wagen zomaar ergens op een eenzaam stuk. Hij blijft gelukkig staan als ik iets te snel passeer. Onderweg kan Evy een beetje slapen in de auto. Uiteindelijk zijn we om kwart na 11 terug in Tucson en gaan we snel ons bed in want morgen is voor ons een gewone werkdag.
Ons bezoek is nu definitief achter de rug en we hebben echt een fantastische tijd gehad samen. Voor herhaling vatbaar dus als er weer centjes beschikbaar zijn, zijn jullie opnieuw welkom :) :)

De dagen erna op het werk krijg ik al mijn papieren voor naar Texas te gaan, Etickets en hotelovernachting en nog wat papierwerk. Aanstaande maandag (erg vroeg) vertrek ik richting Center TX, via een vlucht naar Dallas en dan naar Houston en vandaar met de wagen naar Center, waar ze een paar appartementen gehuurd hebben voor een zestal maanden, want zolang zijn ze al bezig met het opbouwen en opstarten van dit project. Ik ga samen met een engineer die er al vaker geweest is dus die zal me wel wegwijs maken ginds. Veel schijnt er niet te beleven maar met 10 tot 12 uur durende werkdagen zal er toch weinig tijd overblijven om wat te gaan doen. Zondag zijn we vrij en dus zal er wel gerust worden vermoed ik. 12 dagen later, op vrijdagmorgen vliegen we terug via Phoenix naar Tucson. Mijn volgende update zal dus wellicht pas na deze trip volgen. Het internet is daar naar het schijnt zowiezo een ramp. Inmiddels heeft ook een collega zijn dagen opgezegd en morgen werkt hij zijn laatste dag. We hebben al een nieuweling al heeft die al eerder voor automation gewerkt en is toen overgeplaatst naar Industries. Maar hij is blij dat hij terug in onze afdeling zit. Vandaag ook de kick off meeting gehad voor het volgende project, dat in een ander gebouw van Caid wordt gebouwd wegens te groot voor ons huidige gebouw. Dit is het dure project waar ik over sprak toen ik mijn interview had voor deze job. Ze gaan er al beginnen als ik nog in Texas zit, al sta ik op als Mechanical Lead, al moeten ze mij nog eens uitleggen wat dat precies inhoud, maar ik zag mijn naam op het bord staan. Maar dat zal dus voor binnen een paar weken zijn

De ronde van Vlaanderen heb ik moeten missen omdat we in Vegas zaten, maar zondag was ik wat vroeger opgestaan om de finale van Parijs-Roubaux te kunnen volgen online.


Die finale was toch behoorlijk spannend, alleen spijtig dat er geen Belg gewonnen had, al was Degenkolb wel een verdiende winnaar.


Ciao
1 opmerking:

  1. Leuke post, altijd interessant om te lezen.
    Ik hoor van meerdere US-enthusiasts dat ze jullie blog volgen om gevoelsmatig toch een beetje ginds te zijn, dus zeker niet mee stoppen :-)

    BeantwoordenVerwijderen