dinsdag 1 september 2015

19-08-2015 … huis deel 2 (lange update!) 


Alweer bijna anderhalve maand geleden dat ik nog wat geschreven heb, maar het is en blijft erg druk in ons nieuw leven hier, vooral de laatste weken. Vorige keer had ik het al over het huis waar we mee bezig waren en zoals de meeste inmiddels al weten zijn we intussen in gehuisd. 
We gaan even terug in de tijd, naar de laatste update. Dat was op de vierde juli en dus de nationale feestdag. We zijn die avond richting downtown gegaan om te kijken naar het vuurwerk dat wordt afgestoken vanaf A-mountain. Dat is een bergje waarop in het wit een hele grote A geschilderd is (of witte stenen in de vorm van een A gelegd, dat kan ook lol) In elk geval staat die berg bekend als A mountain. De A staat voor Arizona en heeft volgens mij ook te maken met de universiteit in Tucson, UoA, university of Arizona. De A staat ook op elk truitje van elke sportploeg van de universiteit. Die hebben allemaal Wildcats als ploegnaam.
Maar we wijken af. Vuurwerk dus. Dat duurde bijzonder lang, 40 minuten, en was eigenlijk niet veel speciaal op de laatste minuut na wanneer ze een hele hoop ineens afschieten. De eerste 35 minuten was het een beetje pijl per pijl. Ze hadden beter meer gelijkertijd afgeschoten in een kortere periode, dat hoorde we omstaanders ook zeggen. Maar goed, we waren weer eens buiten geweest en het weer was heerlijk, niet te heet in elk geval.
Inmiddels zaten we nog steeds te wachten op alle papierwerk van de bank. Op het werk werd ik inmiddels opnieuw gevraagd om naar Texas te gaan. Geen probleem als ik maar terug was op de 24ste voor het aflopen van de periode voor het tekenen van het huis. Regelmatig worden we gebeld door de bank omdat ze extra dingen nodig hebben, meestal kleine onnozele dingen maar het moet in orde zijn. 

Tussendoor gaan we ook een dagje naar Phoenix, voor een bezoekje aan de Ikea en we spreken ook af met Frans en Dorine waar we de namiddag spenderen en een rondleiding krijgen in hun mooie woonst. Nadien gaan we nog samen eten in de Chili’s en dan rijden we weer naar Tucson.

Op het werk van Evy gaat het intussen heel goed, ze krijgt heel regelmatig goede beoordelingen en klanten bellen soms naar de manager om te zeggen hoe goed ze geholpen werden door haar. Dat zijn toch dingen die je in Belgie niet tegenkomt. Op mijn werk kreeg ik een halfjaarlijkse evaluatie en ze zijn ook nog steeds tevreden over mij en ikzelf werk er ook nog heel graag. Iedereen kreeg dan ook een kleine bonus/giftcard van 200$. Een paar weken later krijgen we er nog een van 100$. Toch weer leuk dat ze dit doen want dat is natuurlijk niet verplicht. 


Evy wint in juli ook nog vier awards, waaronder die van best in black, dus het beste gekleed in zwart, welke zij het leukste vind. Ik vind die van Top Sales Associate veel belangrijker en er is ook nog die van Top Loyalty Associate en Magic Outstanding Performance. Het is erg leuk dat je hier zoveel waardering krijgt voor je werk en het werkt ook erg motiverend. 
In Tucson komt er trouwens een Premium Outlet en eind augustus is er een job fair om 800 nieuwe mensen te vinden voor in al die winkels. De hoofdmanager krijgt te horen dat Evy wel interesse heeft om daar eens langs te gaan en dus wordt er snel een woordje gebabbeld want ze willen haar natuurlijk erg graag houden en een paar dagen later is er een opslag geregeld. Zo gaat het hier dus, als je goed bent in je job wordt er ook moeite gedaan om je te houden. 

Enfin, ik dus weer naar Texas voor een weekje waar het heet en vochtig is. Veel meer kan ik er niet over zeggen behalve dat er vanaf nu altijd iemand van Caid aanwezig moet zijn om het project eindelijk af te ronden, en dat zal wellicht nog een paar maanden duren dus zal ik ook nog wel eens terug moeten gaan, hopelijk is het dan wat koeler zodat ik dit niet meer aan de hand heb :


Ze laten me dus vervroegd en alleen terug vliegen (ik zat er met collega Bruce) om op tijd te zijn voor het afsluiten van de papierenwinkel van het huis. We horen in de laatste week dat die vooropgestelde datum niet gehaald zal worden en dus wordt het contract tussen ons en de verkoper met een paar dagen verlengd. Uiteindelijk tekenen we de verkoopovereenkomst op woensdag 29 juli. Hier wordt alles geregeld door een Title Agency, waar alle papieren samenkomen, dus ook de papieren van de lening van de bank en alles wordt in 1 keer geregeld en getekend. Eigenlijk erg makkelijk. 


Het is door de dag dus ik vraag op het werk of ik even mag verdwijnen en nadien terug inklokken en dat is geen probleem. Bv voor een doktersafspraak is het normaal dat je gewoon tijdens de uren even verdwijnt. Er zijn er zelfs die dat voor een autosmering doen LOL.
Enfin, we tekenen dus alle papieren (het viel nog redelijk mee met het aantal handtekeningen) en rijden nadien met Sonya naar het huis waar we alle sleutels overhandigd krijgen en alles even overlopen en nakijken of de dingen die we vroegen om te herstellen ook degelijk aangepakt zijn. En dat was ook het geval dus vanaf nu zijn we terug huiseigenaars.
De dagen en weekenden erna beginnen we wat op te ruimen en verhuizen al stillaan wat spullen die we in het appartement zeker niet meer nodig hebben. We verven de muren in een ander kleurtje en toen we bij Lowe's gingen kijken welke kleur we wilden, neem ik lukraak een papiertje uit het gigantische aanbod waarvan de kleur me wel aanstaat en hoe heet die kleur ? :


We nemen nog een andere kleur mee maar uiteindelijk wordt het dus de Belgian White.

We bezoeken opnieuw Copenhagen voor wat meubels die we willen bijkopen en David van een tiental maanden geleden herkent ons meteen en helpt ons met dingen uit te kiezen. 1 kastje hebben ze helaas niet meer in stock en daar moeten we helaas op wachten tot half oktober. De rest wordt morgen geleverd.
Verder kijken we om de keukenkastjes te verven maar hiervoor laten we iemand komen omdat ze helemaal geschuurd moeten worden. Als ze vlak waren zou ik er zelf aan beginnen maar door de renuurkes (hoe heet da in goed Vlaams?) erin, gaat me dat te lang duren want het is een hele grote keuken en dus veel deurtjes en lades.

Op 15 augustus staat de verhuis gepland. Ik vraag enkele collega’s op het werk of ze vrij zijn die dag, want hun hulp hoef ik niet te vragen, ze hebben verscheidene keren gezegd (niet gevraagd) dat ze komen helpen en ik maar juist hoef te zeggen wanneer het zover is. In de week boek ik online een dikke camionette en op zaterdagmorgen rij ik naar Budget om hem op te halen. Om negen uur zijn de collega’s er en ik trakteer hen op donuts als ontbijt en dan beginnen we alles in te laden. Evy en ik hadden alles in dozen klaar gezet en de bedden afgebroken. Daardoor ging het behoorlijk snel ook al was het pokkeheet. Als bij toeval kozen we de warmste dag van het jaar uit om te verhuizen, maar liefst 114 F, een dikke 45gr C. voormiddag is het gelukkig een paar graden koeler al loopt het zweet toch nog van ons af.
Inladen duurt een 2 tal uur, we rijden dan via Grant naar het huis en laden alles terug uit en zetten al wat dingen op hun plek en om half 1 zijn we klaar. Dat ging dus behoorlijk goed en snel. Nadien breng ik de kleine vrachtwagen terug en rij via het appartement weer terug want er staan nog enkele dingen die we niet in de laadbak wilden steken wegens te delicaat (glazen tafeltjes en lampjes enzo) De volgende maandag trakteer ik mijn goede helpers op een lunch, want ik had dit nooit alleen kunnen doen, al die zware dingen van de trap afdragen.
Ook blij dat ik een vrachtwagen gehuurd van want zeg nu zelf, voor 68$ kunt ge toch niet suggelen he ;)
Tussen het dozen vullen op die vrijdagavond door, probeer ik online zo veel mogelijk men grote broer te volgen die een eerste poging onderneemt om te dodentocht te doen en daar ook in slaagt in een erg snelle tijd, al is dat net als bij mijn pogingen van geen enkel belang. Belangrijkste is om over die meet te komen, wat een geweldig gevoel oplevert. Ik heb het drie keer tot een goed einde gebracht en weet dus hoe het voelt. Voor hem nog extra, want hij wilde dit doen om zijn dochter te eren.We zitten hier nu enkele dagen en het is hier heel rustig, dus precies wat we zochten. Het is even wennen aan de geluiden van het huis en de stilte, maar dat went snel. We kunnen nog niet alles in de kasten steken want ze komen dus de kastjes verven in de keuken en de twee badkamers.

We kregen ook een aangename verwelkoming van de stad als ‘new homeowner’ in de vorm van een doosje met allemaal kortingsbonnen. Hopelijk kunnen we er iets van gebruiken want er zijn nog enkele dingen die we willen veranderen.


En vandaag krijgen we met de post een cheque toegestuurd van Bank of America, omdat de date of Escrow uitgesteld geweest is doen ze ons 500$ cadeau om onze eventuele ongemakken te vergoeden. In ‘Bels’ ook nooit gezien. En blijkbaar hebben we twee maal onze flood insurance betaalt en daar hebben ze ons ook nog een cheque voor terug gestuurd, wij hadden het niet gezien dus gelukkig zijn ze hier wel eerlijk.

Verleden zondag zijn we gaan eten in een restaurant op Oracle, The Parish, waar ze volgens Tom mosselen serveren. We hadden op 8 augustus afgesproken met Tom en Carolyn om samen te lunchen en nadien hun onze nieuwe eigendom te laten zien. We hadden het toen over mosselen en dus zijn we zondag gaan proeven en ze waren erg lekker ! Het kwam met brood dus bestelde ik een bordje frieten erbij, als echte Belg eten we daar natuurlijk frieten bij ;)Evy lust geen mosselen en bestelde een burger. Maar ik ga er zeker nog eens terug voor de mosselen.
We zitten nu helaas wel zonder internet verbinding en dat zal nog even gaan duren. Volgens Cox was er hier in het verleden aansluiting maar door de verbouwing is dat blijkbaar verwijderd dus moeten ze vanaf de straat een nieuwe lijn trekken richting het huis en dat betekent graven en dus wachten want ze moeten daar blijkbaar een permit voor hebben van de stad. Uiterlijk volgende donderdag zou het in orde moeten zijn en dus dan kan ik mijn in ‘word’ getypte verslag pas uploaden.

Oh en inmiddels kan ik bijna een Ace Hardware store beginnen, de locale brico zeg maar, want we hadden tijdens de verhuis gezien dat er behoorlijk veel nagels lagen voor de garagepoort en dus had ik me een magneetstick gekocht en ben ik beginnen te rapen, en op een paar meter afstand hing men spel al helemaal vol. Inmiddels heb ik al een behoorlijke hoop ijzer verzameld en ik heb nog niet gedaan en na een paar keer erover rijden komen er weer meer nagels en schroeven naar boven dus ik zal regelmatig nog eens moeten ‘magneten’ om alles weg te krijgen en geen lekke banden te krijgen.
Voor de rest tellen we al af naar ons volgend bezoek en dus ook ons verlof, want we gaan enkele dagen rondtoeren hier in Arizona en mijn ouders dus wat mooie dingen laten zien van onze ‘home state’. Het gastenbed is al opgebouwd al is de kamer nog wat kaal ;)

Hopelijk snel internet zodat ik deze update kan uploaden

31-08-2015 ...

Inmiddels weer een dikke week verder en eindelijk zijn we terug op het net aangesloten, drie dagen later dan gepland. 
Inmiddels is het pokkedruk op mijn werk, Door de fout van leveranciers kregen we onze onderdelen te laat binnen en dus ben ik nu 12 uren dagen aan het draaien om de verloren tijd goed te maken want de klant komt volgende week naar zijn machine kijken en tegen dan zou het moeten werken. Hoe het er nu naar uitziet zal dat ook wel lukken want we hebben toch wel heel hard gewerkt de voorbije week. 68 uren per week, dat ben ik niet gewend.
Evy is inmiddels alweer beloont voor haar goede werk want in juli was ze de beste verkoopster en dus alweer een nieuwe certificaat:


Ook is ondertussen de keuken geverfd, we moeten enkel nog de handvaten kopen en plaatsen. We hebben er in de Ikea mooie gezien dus wellicht zullen we die bestellen ofwel gaan afhalen op een avond. Hier een voor en na foto, wij zijn er in elk geval blij mee.En we hebben ons wat fitness materiaal gekocht om wat te kunnen wandelen en steppen, want met de hitte kan je hier buiten niet veel doen in de zomer. In de winterperiode plan ik wel eens een mooie wandelroute zodat we een mooie rondje kunnen doen ipv van binnen te zitten.


Intussen is het hier nog steeds monsoon en af en toe doet het wel eens hevig met hier en daar een flood tot gevolg al heb ik er zelf nog geen gezien. Wel collega’s over horen babbelen en op tv gezien. Maar onderweg zie je soms hoe hevig het eraan toe kan gaan.
En vandaag echt een mooi zicht toen ik van werken kwam. Hier zie je goed hoe plaatselijk de hevige buien kunnen zijn terwijl jijzelf in de zon kan staan of zitten, heel vreemd.Ciao

4 opmerkingen:

 1. Proficiat met jullie nieuwe huis! Wat is de keuken mooi geworden in die nieuwe kleur!
  Veel geluk daar :)
  Gr. Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi geworden met het Begian White. :-)
  En ook de keuken is zo mooi licht geworden!
  Nu nog internet, dat is toch wel even afzien als je dat niet hebt. :-)

  Martin en Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig . Was al een tijdje aan het uitkijken naar een update. De keuken ziet er prachtig uit. En wel leuk op je vrouw haar werk al die beloningen. Zo blijf je gemotiveerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn lening van 23.000 euro is zojuist verstrekt, heel erg bedankt LAPO MICRO FINANCE. Ik zal over je diensten praten met mensen om me heen die een lening of financiële hulp nodig hebben, want ik ben onder de indruk van je snelle reactie. Als je een lening nodig hebt Aarzel niet om contact op te nemen met een echte legale geldschieter met 100% garantie: E-mail: lapofunding960@gmail.com
  Whatsapp +447868753778

  BeantwoordenVerwijderen