vrijdag 25 september 2015

24-09-2015 ... Bezoek (deel 1) en allemaal beestjes


Na de vorige update was het nog een paar weken aftellen naar ons bezoek, mijn ouders die langskwamen voor een dikke twee weken. In die tussentijd is er niet zo heel veel gebeurd, enkel nog heel veel gewerkt om dat project af te krijgen voor de klant arriveerde. Dat betekende dus verder veel uren draaien zoals ik al bezig was. Ook Evy pikte veel shiften op die weken.
Op een avond kon ik wel deze erg mooie zonsondergang trekken met de gsm.


Op vrijdag 9 september stopte ik tijdig op het werk, en eens thuis nog snel de haren snoeien, douchke pakken en de koffer snel maken en dan op naar Phoenix, waar we mijn ouders gaan oppikken die na een lange vlucht aankwamen in de vroege avond. De vlucht zou landen om 19u52 maar uiteindelijk was het iets vroeger. Geen nood want ook wij waren tijdig in de luchthaven en moesten door het iets vroeger landen maar een kwartiertje wachten. Natuurlijk kwamen ze bijna als allerlaatste uit de vlieger en dan nog naar wc en ik maar wachten met de camera dus uit verveling maar een zeldzame selfie genomen LOL


Even later kwamen ze dan toch aangewandeld, een blij weerzien na bijna een jaar.


Ons moeder had de vlucht heel goed doorstaan en had zelfs geen pilleke moeten nemen bij het vertrek of tussendoor, het had dus heel goed gegaan op het lange stilzitten en vervelen na, maar dat geldt voor de ganse vlieger natuurlijk. Als je niet kan slapen duurt het vliegen erg lang.
We wandelen naar buiten waar de hitte, ondanks dat het donker is, op hun valt en ze meteen weten hoe het er in Arizona aan toe gaat in de (late) zomermaanden. Het was nog een lekkere 95F.
We rijden naar het hotel, checken in en gaan nadien nog wat eten en bijpraten. We gaan vroeg naar bed want de ouders zijn al lang wakker, zo'n dikke 24 uur.
De dag erna ontbijten we in het hotel, gaan naar de walmart voor wat inkopen, en rijden dan richting noorden en laten Phoenix achter ons. Even later gaan we van de snelweg af en gaan we naar Montezuma Castle, een leuke tussenstop, en er worden al meteen veel foto's gemaakt.


Na dit bezoek rijden we verder en bij Flagstaff gaan we richting Walnut Canyon NM. Hier eten we iets op de picknick banken en gaan dan het park in en wandelen de Island Trail. Ondanks de vele trappen gaat ook de papa mee en we pauzeren wel regelmatig, maar we geraken allemaal gezond en wel terug boven. Walnut Canyon zelf was erg mooi en een leuke verrassing vond ik zelf.We hebben nog tijd over en we rijden verder richting oosten, want 1 van de dingen die op de lijst stond van willen bezoeken was Meteor Crater. Dit is een park wat door de prive wordt beheerd en dat is te merken aan de prijs, we betalen 18$ entree voor naar een gat in de grond te kijken. Nu, het is wel indrukwekkend en we zijn blij dat we het gezien hebben, maar we vonden het toch allen vrij prijzig. Maar goed, we hebben het gezien en we komen hier maar 1 keer (dachten wij ook in 2008 LOL)We rijden terug naar Flagstaff en eten bij 5 guys een lekkere burger en gaan nadien terug naar het hotel voor een goede nachtrust.De volgende dag rijden we verder naar het noorden en bij Tuba City gaan we richting Coal Mine Canyon, een prachtige en vrij onbekende canyon die nog niet aan het massa toerisme gevallen is, en maar goed. Het is er prachtig mooi en heel stil, we hebben het voor onszelf als we aankomen. Nadien stopt er een wagen met twee dames waarvan er 1 een Nederlandse te zijn die al 40 jaar in de USA woont. Het Nederlands is wat roestig maar nog ruim voldoende na 40 jaar.We eten daar onze eerder gekochte lunch en rijden dan weer verder richting het doel van de dag, Monument Valley. Wij waren hier al eens eerder maar we keken er toch terug naar uit want wij vonden het er prachtig. We betalen 20$ (in 2008 betaalden wij nog 5$) en maken eerste de bekende foto met de drie mittens.


Nadien rijden we de loop doorheen het park en het blijft even mooi als de eerste keer voor ons, en ook voor de ouders is het prachtig. We spenderen enkele uurtjes in het park en rijden nadien verder richting Mexican Hat en stoppen uiteraard aan milemarker 13 voor de bekende MV foto.


In Mexican Hat  stoppen we bij het verkeerde hotel, want ik ben men papieren vergeten mee te brengen en ik weet dus bij momenten niet meer welke hotels ik maanden geleden geboekt heb LOL. De tweede poging is de juiste (internet werkt hier niet dus men mails checken kon ik niet) We checken in, en gaan even later achter het hotel op wat banken eten in een geweldig mooie setting.


De volgende dag rijden we naar Gooseneck SP, waar we ontbijten aan de banken en van het uitzicht genieten.


Omdat we zoooo kort bij Moki Dugway zitten, ga ik toch eerst even naar boven vooraleer we richting Page rijden, onze bestemming voor vandaag. De uitzichten zijn hier echt wel fenomenaal en er worden dan ook weer veel foto's genomen.

Boven aangekomen rijden we weer naar beneden en gaat het richting Page. Onderweg stoppen we nog eens aan Milemarker 13 maar het is er erg druk. Dan gaat het in 1 ruk naar Page waar we tegen de middag aankomen en in de Subway een broodje gaan eten. We bekijken de Dam en gaan ook binnen een kijkje nemen en krijgen een korte uitleg van hoe en wanneer de dam gebouwd is, erg interressant en er is ook een Belgische firma uit Luik die heeft meegeholpen aan de bouw, de bronzen omhulsel van de rotors waar het water doorheen stroomt, wellicht cockerill sambre (?)

Nadien gaan we naar Horseshoebend en als we beneden zijn zien we de wolken snel dichterbij komen, ondanks dat een ranger me beloofde dat het niet meer zou regenen, niet dus. Ik was rechts op een bluf gekropen toen het begon te gieten. Ik kon schuilen onder een overhangende rost maar de rest is nat geworden, maar goed nat droogt ook goed ;)


We gaan inchecken in het hotel en gaan om half zes een geleide ranger tour doen naar Hanging Garden. Altijd leuk, die geleide tours, zo leer je wat meer over de omgeving en de fauna en flora. We zagen er enkele kleine 'red spotted toads'. In de avond gaan we eten bij de pizzeria in de boot.
De dag erna staat 1 van de nieuwe zeven wereldwonderen op het programma, de Grand Canyon !
Het is een lange rit ernaartoe, maar eens binnen het park en de eerste blikken op de Canyon ben je dat rap vergeten. Ze gaven heel veel bewolking maar we hebben eigenlijk heel goed weer gehad, met af en toe wel een dikke wolk voor de zon, maar telkens kwam de zon er weer snel doorheen. We bekijken bijna elk uitkijkpunt op de Desert View Drive.


Ook hier picknicken we weer in de natuur in het zonnetje


Eens in Grand Canyon Village aangekomen parkeren we en gaan naar het visitors center, waar we een film bekijken. Papa voelt zich niet zo goed en wij denken dat de jetlag heeft toegeslagen. Als het wat beter gaat wandelen we de rimtrail van het visitors center helemaal tot aan de Bright Angel Lodge en nemen daar de bus terug richting de wagen. Tussendoor werden er natuurlijk weer talrijke foto's gemaakt. De Grand Canyon blijft een spectaculair stukje natuur. We rijden terug richting Flagstaff en komen net aan als het donker wordt. Het is blijkbaar men verjaardag en ik mag kiezen waar ik wil gaan eten, de mama wil trakteren. Ik twijfelde nog tussen ene Panda maar uiteindelijk kies ik voor een dikke steak bij de Outback ! Mama neemt de vis en de rest een steak. We bestellen er ook een blooming onion bij, hmmmmmm, alles smaakt weer lekker !
Dan weer tijd voor het bedje want we willen niet te laat vertrekken voor de langste rit van morgen, via Sedona en Prescott helemaal terug naar Tucson. En lang is die rit wel vooral het laatste gedeelte, waar eigenlijk niets te zien. Maar we starten dus met Sedona, stoppen eerst bij Slide Rock park, waar we gelukkig de Nationale parkenpas kunnen gebruiken want de 20$ inkom die ze nu vragen is toch wel heel veel voor zo een klein parkje. Maar we kunnen dus zo binnen en zijn er alleen wat goed is voor de foto's. Het water is te koud om erin te gaan, maar de omgeving bekijken is ook al voldoende.We wandelen ook het korte loopje bovenaan de creek en na een dik uur vertrekken we richting Sedona zelf, waar we wat rondlopen in het stadje en de winkeltjes bekijken, een lekkere koffie drinken, en dan doorrijden naar de kerk op de rotsen.
Hier wordt een kaarsje gebrand voor Amber en andere dierbaren overleden.Vervolgens rijden we nog naar het vliegveld voor een mooi zicht over Sedona.
We rijden verder richting Jerome en willen ergens gaan eten, wat uiteindelijk lukt helemaal bovenop de pas. Na de late lunch gaat het richting Prescott waar we stoppen aan de Granite Dells.


Heel lang hebben we hier niet want het is al half 4 en we moeten nog helemaal naar Tucson, dus is het tijd om te vertrekken. Eens op de interstate gaat de cruisecontrol op en is het bollen doorheen Phoenix waar het natuurlijk erg druk is en dan via de I10 richting Tucson. Uiteindelijk komen we om iets na zeven onze inrit opgereden en is het al donker, waardoor de toer rondom het huis moet wachten tot de volgende dag. Binnen wordt er wel een kleine rondleiding gegeven en dan halen we nog een kleine hap bij de Panda (eindelijk Panda!!) en na het uitpakken, douchen en eten, is het alweer tijd om te gaan slapen.

De komende dagen zullen rondom Tucson gespendeerd worden en daarover zal de volgende update gaan.

Ohwja, de titel nog even verduidelijken, we hebben al heel veel beestjes gezien, vooral rondom het huis dus hier wat foto's met verduidelijking :

Red Spotted Toad in Page
Tarantula aan de slaapkamer deur
Schorpioen bij ons thuis binnen
Landschildpad in Saguaro East
Andere verlegen schildpad in Saguaro East
Tarantula in Saguaro NP East
Coyote in den hof (onze hof dus)
Western Screech Owl in onze garage
Nog een Tarantula, gisteren op het terras hier


Ciao


6 opmerkingen:

 1. Dus hopelijk lukt het deze keer, want ik hoorde van Patrick dat je het raar vond dat ik nooit meer reageer, maar het lukt gewoon niet. Ik typ hier, druk op publiceren en dan is het weg. Ik deed het altijd als anoniem, misshcien is dat het probleem. Dus nu heb ik het anders gedaan, hopelijk lukt het deze keer wel.
  Vooreerst gefeliciteerd met je verjaardag. Ik wist dat het ergens in september was, uiteraard kon Patrick me niet bevestigen met zijn gatenkaasgeheugen gecombineerd met zijn desinteresse in verjaardagen.
  Mooi om te lezen, net alsof jullie weer aan jullie jaarlijkse reis bezig zijn.
  Zal zeker ook weer fijn geweest zijn om je ouders daar te hebben en voor hun ook een hele belevenis, zo'n reis.
  De beestjes vind ik er minder aan, maar gelukkig geen foto's van die vieze slangen ;-)
  Hier in België is het vandaag tot nu toe een droge dag, iets wat anders was de laatste dagen en begint het (vooral 's nachts) al aardig koud te worden. Ook de eerste kerstshows laten zich zien. Ik ben al bij de Vlotten in Maasmechelen geweest, Intratuin in Maastricht is in volle opbouw en ga zo maar door. Dus mochten jullie daar ook kerstshows tegenkomen, show me. Hopelijk publiceert dit bericht zich, want ik blijf trouwe lezer!
  Groetjes uit het verre België

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben dus Cindy, want ik heb het enkele keren moeten veranderen voor het pakte, maar nu geloof ik toch dat het gepubliceerd is!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Cindy, leuk om nog eens iets te horen van onze trouwe volgster :)
   Ik had na jouw eerste bericht door dat jij het was, want er bestaan geen twee patricken die gatenkaasgeheugen én desinteresse in verjaardagen hebben :p
   Als de eerste grote kerstartikelen verschijnen (ze zijn al stillaan begonnen) probeer ik wat foto's te nemen en op de blog te zetten.

   Grts aan de familie (Marinka doet het goed op school zie ik regelmatig :) )

   Verwijderen
 3. Wat een geweldig fijne statusupdate.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bart, fijn om jouw ouders bij jullie op bezoek te hebben gehad en dat jullie deze roadtrip hebben kunnen maken. Ook fijn, dat het met jullie goed gaat en nu in jullie eigen huis wonen.
  Van jullie "huisdieren" ben ik wat minder gecharmeerd.
  Bedankt voor de update en all the best.
  Groet, Marco.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank u Marco,
   We hebben een leuke tijd gehad, ook mét de huisdieren (zolang ze niet binnen zitten) ;)

   Verwijderen