donderdag 12 mei 2016

11-05-2016 ... Tussendoortje


Even een kleine korte update want het is alweer even geleden.
Niet dat we op deze moment veel te vertellen hebben, buiten het werk in de 'tuin', waar we volgende keer dieper op terug komen, is er niet zo heel veel gebeurt.
Net toen we terug kwamen van ons Belgie tripje, zijn we op zondag naar de renaissance fair geweest. Dat is net ten zuiden van Phoenix en iedereen stoefte hier zo van. Het leek ons wel leuk en Cortney had ons uitgenodigd om met hun mee te gaan. Dus die zondag pikken wij hun op, even stoppen bij de Safeway want daar hebben ze kaarten voor de fair die 2$ pp uitsparen.
Na 1,5 uur rijden zijn we er en het is duidelijk dat we niet alleen zijn. Het is de laatste dag én het is Paaszondag.  Als we nog maar net binnen zijn kijken we onze ogen al uit. De gebouwen hier zijn permanent en blijven dus het ganse jaar staan op deze locatie. De mensen die de fair in stand houden zeg maar, die reizen doorheen gans Amerika om overal naar zulke fairs te gaan en hun werk ervan te maken. Er is vanalles te zien en te doen, zowel voor jong en oud, uiteraard veel eten en drinken, er zijn allerlei spelletjes uit de middeleeuwen zoals 'ax-trowing' , met een bijl in hout gooien, of met ninja sterren werpen, je kan er op ritje op een olifant of kameel maken en er zijn zelfs heuse gevechten van ridders met houten lange staken op het paard, die elkaar moeten zien te raken in een duel, uiteraard opgezweept door het publiek die elk zijn eigen ridder toegewezen krijgt dmv de tribune waarop men zit, de onze was Max en werd tweede in dit onderdeel. De paarden zien er Belgisch uit (en zijn dat ook volgend Eddy, Cortney's man) en erg goed verzorgd.
Er zijn ook allerhande shows, met erg grappige nonnen of andere vreemde maar grappige personen.
We beleefden hier een fantastische dag en hier volgen een deel foto's die meer zeggen dan mijne flauwe uitleg

Voor de rest gaan we een paar weken later Eddy en Cortney helpen verhuizen. Er is nog meer hulp en op een klein uur steekt de gehuurde camionnette helemaal vol en rijden we richting hun nieuwe stek. Erg mooi gelegen aan een golfterrein waarop ze ook uitzicht hebben. We laden alles weer uit en zetten alles in de juiste kamer. Tussendoor is er pizza besteld voor lunch. Rond een uur of twee zijn we klaar en gaan we weer terug naar huis.

We krijgen ook nog bezoek uit Nederland, twee keer zelfs, al is er een half Spaans koppel bij. het is te zeggen, een Nederlands koppels dat in Spanje woont, Monique en Albert.
Eerst kregen we echter Michel en Elly op bezoek. Wij hebben hun al enkele keren eerder ontmoet op meetings van het Alles Amerika forum en we hebben dat ook een erg gezellige avond. Ze komen eerst tot bij ons thuis en dan rijden we naar de zinburger waar we lekker eten en nadien terug naar huis waar we op het terras nog gezellig napraten. Dan wandelen Michel en Elly naar hun hotel. Ja wandelen want hun hotel staat op de inrit. Zij brengen een camper weg van de fabrikant in Chicago naar Los Angeles. Zij maakten al verschillende reizen, altijd leuk om te volgen en met prachtige foto's. Hun website : http://www.michelly.nl
De volgende morgen nemen wij afscheid en vertrekken wij naar de fair in Phoenix waar ik zonet al over schreef.
Een paar weken later ontvangen we Monique en Albert, zij reisden vroeger steeds met de camper maar doen het nu met een (dikke) SUV. We treffen hun op een van de zeldzame dagen dat het eens regent in Tucson, maar het is wel nog lekker warm. We geven eerst een rondleiding en gaan dan eten bij de Texas Longhorn. Het is erg gezellig, ik kende Monique wel van 'online', maar we hadden elkaar nog nooit in levende lijven ontmoet. na het eten nemen we afscheid.
Bedankt nog aan beide koppels voor de leuke avonden en de traktaties (wat niet nodig is, maar ze dringen aan) en de cadeautjes. Helaas vergeten we alweer foto's te maken van ons bezoek. Ons voornemen om iedereen die langskomt vast te leggen op foto, wil maar niet lukken, wij hebben nog niemand in onze collectie haha.

Op vrije dagen proberen we nog steeds eens te gaan wandelen of iets dergelijks. April/ mei zijn mooie maanden met heel veel kleur en cactussen die in bloei staan. Ook de Palo Verdes staan dan in volle, gele bloei en nu zijn de ironwoods aan de beurt (paars, geen foto's)
Op het werk loopt het beiden nog steeds prima dus daar wijden we niet over uit, al heeft Evy een hele goede review gehad, en een beetje opslag maar niet voldoende dus wordt er op dit moment over onderhandeld. Zo gaat dat hier als ze je niet kwijt willen. Ik schreef in het verleden eens dat Evy met net geen 500.000$ tweede beste verkoopster was in de hele macys, maar na de review bleek dat niet geheel te kloppen en waren niet alle nummer destijds opgenomen. Nu alles opgenomen is, is ze de beste verkoopster met ruim boven de 600.000$ verkoopscijfer, en dat als halftijdse, ook al pikte ze veel shiften op. Enfin het gaat dus nog goed.
Op mijn werk dus ook, en af en toe gekken we eens met een belachelijke app op de Iphone waar je grappige gezichten kan maken als zombie,  of gezichten 'swappen'.


ook Evy moet er al eens aan geloven.


Haha blijf het grappig vinden.
Inmiddels hebben we de eerste dag van 100F = 38C al gehad
Dus wordt er regelmatig al eens geBBQ't en we hebben ook ene goede Italiaan gevonden hier in de buurtEnfin, de volgende update komt er wat sneller aan

See ya

1 opmerking: