zaterdag 21 mei 2016

21-05-2016 ... The POOL


Toen we het huis kochten zochten we in eerste instantie voor een huis met pool. Omdat de mogelijkheden groter waren, zochten we nadien ook naar huizen zonder pool, maar die wat goedkoper waren dan ons budget, waardoor we zelf een zwembad konden plaatsen. Uiteindelijk werd het de tweede optie en we zijn er vrij snel aan begonnen. We zijn half augustus verhuisd naar onze nieuw huis, en in oktober zijn we stillaan eens beginnen rondkijken naar een pool company.
We laten vier verschillende bedrijven een offerte maken waarvan er al twee snel afvallen. Van de twee die er over blijven is er 1 waarvan alles vlot verloopt qua communicatie en 1 moeten we nalopen om onze offerte te krijgen. Nja, dat komt nie goed als ze al op die manier werken voor een offerte, hoe zal het bouwen van de pool zelf er aan toe gaan?
We beslissen dat we met Pools By Design in de pool euh ... in zee gaan. Een goede beslissing, want de drie anderen zeiden allemaal, en los van elkaar, dat als we hun niet zouden kiezen, dat we dan Pools by Design moesten nemen.
Verschillende bedrijven betekenen ook verschillende designs dus mixen we alle designs wat door elkaar totdat het er uitziet zoals wij het willen. Maryanne van Pools by Design neemt echt de tijd en heeft veel geduld met de kleine wijzigingen die we telkens opnieuw vragen te maken. Na een meeting of drie komt ze uiteindelijk met een, voor ons, heel mooi ontwerp en dus kunnen we starten aan het bouwen van ons eigen zwembad.Het is ondertussen al begin december, en ik huur een mini graafmachine om de fundering van de muur die rondom de pool komt klaar te maken. Lekker spelen met een graafmachine op een zonnige zaterdag. Voor 340$ mag ik negen uur spelen met het ding, afgeleverd aan huis.

Een firma komt de beton storten, nu weet ik ook alweer waarom ik alles liever zelf doe. De fundering trekt op niks maar dat passen we nadien zelf even aan door hier en daar een nieuwe stukken betonlaag te leggen. Inmiddels is het volop kerstperiode en zijn Dirk en Wendela op bezoek. Hier en daar wordt er dan ook een handje geholpen.We zijn net op tijd klaar met de muur, eind januari komen ze graven. Ik heb een stuk open gelaten zodat ze binnen kunnen met het graafmachine en als ik van werken kom, hebben we plots een groot gat in den hof.
Dan volgt de 'plumbing'. Ook electriciteit wordt er gelegd en de pomp en filter worden ook al geinstalleerd.

Vervolgens het stalen frame dat geweven wordt in de vorm van de pool, met alle trappen en andere hoekjes en kantjes.


Dan is het tijd voor de shotcrete, beton die tegen de wanden gespoten wordt en al erg stijf is zodat het niet in elkaar zakt als een pannenkoek. Alles gaat zeer vlot en ook nu is het verschil groot als ik thuis kom van werken. Nu lijkt het al echt op een zwembad. Het is 3 februari.

Ook de grond rondom het zwembad wordt gelijk gemaakt


Op een zondagvoormiddag, erg vroeg komt er iemand de tegeltjes bovenaan het zwembad plaatsen. Halverweg die tegels zal de 'waterline' zijn, dus de hoogte van het water als de pool gevuld is.
Al snel volgen de mannen van het 'deck' of het terras. We kiezen voor travertine pavers, een soort van dikke tegel die eruit ziet als een klinker, maar veel groter in afmeting. We zijn blij dat we toch niet voor de eerder gekozen beton gegaan zijn, dit ziet er veel mooier uit.

Tussen alles door werk ik het gat in de muur dicht, wat we open gelaten hadden voor het graven.Inmiddels zoek ik ook al uit hoe ik de rest van de omheining wil. Om ons mooie uitzicht niet te moeten missen, gaan we niet een ganse grote muur om het zwembad heen metsen, maar laten we een gedeelte open op een klein muurtje, waar we dan ijzeren hekwerk op willen plaatsen. Dat vereist wat zoek en meetwerk, telwerk en uiteindelijk bestel ik het staal via mijn werk zodat ik wat korting heb. 
Net voor ons reisje naar Bels geef ik alles door zodat alles klaar ligt als ik terug kom.
Het zal er als volgt gaan uitzien: 1 rechte baar en 1 gebogen, afwisselend, ook het buigen van de baren doe ik zelf, tussen de vork van de boom die we hebben uitgedaan waar de pool nu staat.


De weken erna werk ik elk weekend aan de omheining. Aangezien het voorjaar is en het dan vaak wat winderig is hier, zijn er enkele dagen die ik verlies omdat ik niet kan lassen in die wind. Ondertussen is de pool company aan het wachten op mij, want alles is klaar voor de laatste laag. Maar zelfs in Amerika zijn er regeltjes. Zo moet er een inspectie komen van de pool, de omheining en het huis. De omheining moet minstens 4 feet hoog zijn, en de openingen in het hek mogen niet breder zijn dan 4inch. Ook de openingen tussen de horizontale draagbaren moeten 4 feet uit elkaar staan, kwestie dat kinderen er niet overheen kunnen klauteren. idem voor de 4 inch tussen de verticale ijzers. De hele pool moet ingekapseld zitten in een omheining. Dat mag meteen rond de pool of in een straal van 10 meter, of 200 meter, dat maakt niet uit, maar het moet geheel omringd zijn door een hek of muur van minstens 4 feet.
De poortjes moeten zelfsluitend zijn en moeten van het zwembad weg draaien als ze openen. De sloten hierop moeten ook weer op een bepaalde hoogte staan (54 inch dacht ik)
De deur die toegang geeft tot de pool moet een alarm hebben of moet ook zelfsluitend zijn. Wij kiezen voor een alarm. Tot zover de wet.
De pool company moet dus wachten op mij, want ze kunnen de laatste laag niet hangen voor de inspectie geweest is, aangezien dezelfde dag de pool meteen gevuld moet worden. Dit om die laatste finishing laag niet te laten aantasten door de zon en in het water worden chemische producten gedaan om het proces af te werken.
Weekends en avonden worden er dus gelast en geslepen om het klaar te krijgen. Het duurt altijd langer dan je in gedachten hebt, maar uiteindelijk ben ik wel erg blij met het resultaat, zeker aangezien ik absoluut geen goede lasser ben.Als men werk klaar is laat ik dat weten en maken we een afspraak voor de inspectie en de laatste laag. Er scheelt wat met de poortjes dus moet de inspecteur terug komen maar wordt ook de laatste laag weer opgeschoven. De inspectie is een paar dagen later dan toch achter de rug en alles was in orde.
Dus komen ze al de boordsteentjes zetten rond de trap en de lagoonEvy probeert inmiddels regelmatig de diepte eens uitAangezien de zomer hier volop bezig is, wil iedereen een pool dus duurt het twee weken eer we opnieuw in de planning kunnen opgenomen worden. Dat was de voorbije dinsdag eindelijk het geval en dus werd de laatste laag eindelijk erop gespoten/gesmeerd.
Toen ik thuis kwam van werken was alles klaar en was er al wat water in de pool.Het vullen duurt erg lang, gewoon met de tuinslang, in totaal zo'n dikke 50 uur, maar op donderdagavond was het dan eindelijk vol. Het is dan ook bijna 15000 gallon (14870) ofwel ruim 56000 liter!
In de namiddag waren ze langs gekomen op de producten erin te kappen en nu moeten we nog een paar keer per dag de wanden en de bodem borstelen totdat die producten zijn uitgewerkt en dan komen ze nog eenmaal terug voor de opstart, waar we uitleg krijgen hoe we het water in goede conditie houden en de filter zuiver houden en meer van die dingen.
We hebben dus een pool, maar we moeten nog enkele dagen geduld hebben om erin te mogen.
Ook rondom de pool is er nog werk. We moeten de grond nog wat gelijk maken, en een camion steentjes laten komen om een droge voet te hebben en het stof tegen te gaan. Ik zal dan wellicht opnieuw een speeltje huren, een bobcat, om alles snel op zen plaats te krijgen zodat er tijd over blijft om te zwemmen natuurlijk. En ook een beetje omdat het te heet gaat zijn om dat met menne kruiwagen te doen :)
Nu aftellen tot de opstart zodat we eindelijk kunnen afkoelen in het warme zomerweer.


See ya

17 opmerkingen:

 1. Wat zijn jullie hard opgeschoten! Het ziet er strak uit hoor. Dat zonne-eiland in het zwembad is een goede keus, vrienden van ons hebben het ook en het wordt heel veel gebruikt.

  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Amai prachtig! Nu moeten we misschien toch wel eens overwegen te sparen voor een tripje naar u toe :-) Maar, ik heb ook al gezien dat er soms slangen in zo'n zwambaden komen, is er bij u ook gevaar hiervoor? Of hebben die van de zwembadfirma daar ervaring mee?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoe overwegen ?? ik dacht dat jullie al aan het sparen waren ?? ;)
   Geen slangen gezien tot dus ver, ook niet voor de pool er stond. Ale toch niet rondom het huis ;)

   Verwijderen
  2. Ik blijf schoon thuis na wat ik in uw laatste blog zag :-)

   Verwijderen
 3. WoW dat ziet er fantastisch uit, jammer dat we in september niet in de buurt zijn anders waren we vast langs gekomen om het live te aanschouwen. Nu genieten we maar van de foto's, groetjes Peter & Truus

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, dat ziet er zo mooi uit :O

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi, zo'n zwembad in de eigen tuin. Lekker voor een frisse duik.
  Veel plezier.

  Groet, Rina en Marco.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gefelicieerd - - dat ziet er mooi uit, en jullie zullen ervan genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi hoor, wat zal dat heerlijk zijn als het zo heet is in hartje zomer. Wordt het een chloorzwembad of een zoutwaterzwembad?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat is jullie zwembad prachtig geworden! Heerlijk 's avonds na het werk een koele duik :)
  Life is good daar in Arizona ;)
  Gr, Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 9. het ziet er prachtig uit! En wat fijn zwembad. Wij hebben maar een Intex ultra frame bad ;) Maar als wij ooit een keer naar het buitenland verhuizen sparen we van te voren ook om zo'n mooi bad er bij te laten bouwen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat fijn dat jullie daar z'n goed bedrijf hebben gevonden want het is zo nog wel een investering. Wij hebben laatst een stalenwand zwembad aangeschaft en dat is gelukkig niet zo duur. Maar ik kan mezelf voorstellen dat wanneer je in Arizona woont voor zo'n inbouw bad kiest!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een gaaf zwembad is het geworden. Hopelijk hebben jullie er veel plezier van daar. Leuk om eens te zien hoe zo'n bad nu wordt gebouwd.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. WOOOOOOUW! sjieke dinges! Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen