zondag 30 oktober 2016

29-10-2016 ... druk druk druk , 2 jaar ... heimwee?


Met de feestdagen in aantocht wordt het behoorlijk druk, vooral op werkgebied. Evy is nog maar pas aan haar nieuwe job begonnen of ze komen alweer vragen of ze Seasonal Manager wil worden. Dat is een tijdelijke positie voor tijdens de feestdagen, maar als ze het goed doet kan dat nadien weer betekenen dat ze haar voor een manager positie zullen vragen als er weer iemand vertrekt. Want dat gebeurt echt wel vaak, vooral in retail is het een komen en gaan.
Maar de komende 2 maanden zal het dus druk worden en veel uren maken. Dat geld ook voor mij want ik ben nu toch al een paar maanden 10 uren dagen aan het draaien, net als men collega's natuurlijk. Gisteren hadden we dan een afdelingsvergadering waarin toch wat frustraties besproken werden bij sommigen, die vonden dat het overuur gedeelte een beetje vanzelfsprekend begon te worden en op weinig appreciatie kon rekenen. Ik kon me der wel iets mee voorstellen, maar ik ben niet zo ne klager dus voor mij maakt het allemaal nie zoveel uit, al is het wel eens leuk om een weekje rustig aan te doen en een 40 uren week te draaien ipv de 56 uren weken die we regelmatig gedraaid hebben. Maar na de uitleg van de big boss is het allemaal wat duidelijk waarom dingen mislopen en iedereen kan weer door dezelde deur. Ikzelf vind het wel allemaal meevallen maar ik kom van Belgie waar ge (bijna) nooit gewaardeerd wordt voor uw werk, hoe hard ge ook werkt.
Zo krijgen we regelmatig eens lunch betaalt als we een milestone halen in het project (bv een power on van de machine) en donderdag en vrijdag mocht ik samen mee op lunch met de klant en de projectmanager. Ik klaag dus niet.
Het project waar ik (al veel te lang) aan het werken ben, is eindelijk goedgekeurd door de klant op de FAT (factory acceptance test) donderdag en vrijdag. Vandaag zijn we begonnen met het afbreken van het +- 30 meter lange machine om dan volgende week alles te kunnen vervoeren.
De week daarna zal ik een ganse week in Casa Grande zitten om alles terug op te bouwen. De week daarna ook nog een week om alles terug in te stellen en het machine terug klaar te maken voor productie. Het is maar een dik uur rijden maar om elke dag op en af te rijden is dat wat ver want we zullen minstens 10u per dag werken om het zo snel mogelijk opgebouwd te krijgen. Voor mij volgen dus ook drukke weken en hopelijk wordt het nadien een beetje rustiger. We weten nu al dat we in december terug moeten want er zijn onderdelen die door een externe firma gemaakt zijn niet goed zijn en die moeten dan vervangen en ingewerkt worden. Het is spijtig dat ik geen (detail)foto's of filmpjes van onze projecten mag plaatsen in het openbaar, want we maken we leuke dingen. Een foto van ver mag wel, maar niks waar er een product op te zien is, want er wordt veel met geheimhoudingscontracten gewerkt, vooral als we iets voor Raytheon maken.
Het project nu is waar men via een Aluminium rol een 'gecorrugeert" (ik ken het NL woord niet) maar het creeert deze vorm : ^v^v^v , waar er lijm op de onderste V wordt gelegd en het dan door een oven gaat en dan gestapeld wordt. Nadien wordt dat samengeperst, door een andere oven gehaald en dan door een 'expander' terug uit elkaar getrokken worden tot het een honeycomb vorm krijgt en dus heeeel sterk en heel licht is. De meeste mensen zullen wel weten dat het in vliegtuigen gebruikt wordt, bv in de vleugels omdat het zo licht en sterk is maar toch beweeglijk.
Enfin hoop da het een beetje duidelijk is.
Verder werken men collega's aan andere projecten waar ik af en toe mee inspring als het voor mijn project even kalmer is. Met Ty kan ik geweldig goed opschieten


Genoeg over werk
Twee jaar geleden zijn we ons avontuur hier gestart en we zouden, toen we besloten te verhuizen, het voor 2 jaar proberen en dan een evaluatie maken van die 2 jaar. De week voor die 2 jaar, reden we naar Phoenix om de Westerhofjes te bezoeken (was al bijna een jaar geleden :O en het was weer leuk om hen te zien) en gingen we ook even naar de Ikea.

Swedish meatballs !
Op de terugweg begon ik erover en Evy zei: oh, das pas volgende week ! Maar de weken erna heeft er geen evaluatie gevolgd dus neem ik aan dat ze hier nog graag is :) Dus doen we voorlopig nog maar even verder hoe we bezig zijn.
We krijgen ook vaak de vraag of we geen heimwee hebben. Niet alleen van onze familie en vrienden maar ook hier vragen ze wel eens of we Belgie nog steeds niet missen.
Wel ... nee. Natuurlijk mis je je familie en vrienden, dat wisten we op voorhand, maar door skype en Facebook lijkt het allemaal minder ver dan het in werkelijkheid is. Dat dat niet geheel hetzelfde is als effectief iemand een bezoekje brengen of ergens even binnen springen is helemaal waar maar het maakt het toch wel makkelijker. Al kan je ook al zien dat sommige 'vrienden' al wat beginnen af te haken en dat er veel langer tussen zit wanneer we elkaar eens horen. Ook dat was te verwachten, maar de echte vrienden die blijven natuurlijk. Zo mis ik ook het eens naar de film gaan met jeugdvriend David, en eens een stapje in de wereld zetten met de vriendengroep. Wat ik ook fel mis zijn men dagelijkse wandelingen in Vechmaal en Grootloonveld, heerlijk die geur van de bomen en de velden! Hier is het gewoon veel te heet om te wandelen in de zomermaanden dus zit je veelal binnen of in de pool (ook leuk natuurlijk). Evy gaat regelmatig 's morgens wandelen maar ik ben altijd ne avondwandelaar geweest omdat ik zowiezo al vroeg op moest in Belgie en dat is hier niet anders. Maar zelfs 's avonds is het vaak veel te heet. Het wordt nu wel koeler dus ik moet eens werk gaan maken van men conditie. De dodentocht was wel een goede motivator en dat mis ik hier wel.
In Bommershoven liep ik zo het veld in van ons huis en dat was toch leuker wandelen dan hier in de buurt door de huizen heen, of de auto nemen en wandelen gaan. Dat klinkt zo raar, met de auto ergens heen rijden om te gaan wandelen :)
Maar aangezien we nu in 'de stad' wonen kan het bijna niet anders. Dus een paar weken geleden zijn we met Sandi, de vrouw van John die door Caid word ingehuurd als het druk is, gaan wandelen in Sabino Canyon. De wandeling van 7 falls stond al heel lang op ons to-do lijstje en aangezien Evy voor men verjaardag een Camelback gekocht had (en e pak M&M) werd het hoog tijd om die wandeling eens te gaan doen.


John zelf had al plannen dus Sandi had een vriendin meegenomen.
Sandi is echt grappig, heeft een speciale humor en we amuseren ons dus erg goed samen.
De wandeling zelf is mooi en er komt nog water naar beneden, ja zelfs in de woestijn zijn er watervallen!In de verte zie je de zeven watervallen


da ben ik daarboven

Een paar weken ervoor waren we samen met ons vieren naar de Italiaan geweest en nadien een bordspel gespeeld bij hun thuis.

Maar ik dwaalde af van heimwee naar wandelen. De dingen die ik opnoem worden dus wel gemist maar is dat heimwee? Volgens mij niet want er is nog geen moment in die twee jaar geweest dat ik dacht: ik wil weer terug. En dat zal voor Evy ook zo gelden aangezien een evaluatie niet nodig was voor haar ;) Dus gaan we verder in de drukte die nu al bezig is en nog wat erger zal worden. Wat we met de feestdagen gaan doen weten we nog niet. Cortney had even geleden eens laten vallen om samen iets te doen met Nieuwjaar maar we hebben nog geen concrete plannen. Wel zullen we proberen naar het kerstfeestje te gaan bij Devron, waar we verleden jaar zo een leuke avond gehad hebben op het jaarlijkse feestje van Caid automation.
Voor de rest zien we dan wel, maar hopelijk volgt er voordien nog wel eens een update hier als we wat dingen te melden hebben die de moeite waard zijn om te vertellen. Zoals verleden week, toen we naar de Tucson Botanical Gardens geweest zijn. Mooi om eens te zien en ik had men dikke camera nog eens meegenomen om wat foto's te trekken want ik wist dat er veel vlinders zouden zitten en er zijn er toch enkele goed gelukt. Die zullen later eens verschijnen want moet ze nog overzetten naar de  PC


Verder zijn we nog eens gaan lekker eten in The Hub downtown en pikten we ook de Jack Reacher film mee.


Ik zou ook nog graag naar Inferno gaan kijken aangezien ik het boek verleden jaar gelezen heb en de twee eerste films geweldig vond.
Er was ook nog iets te doen downtown : Tucson meet yourself en daar hebben we ook even rondgelopen. Er was heeeel veel om te eten uit allerlei landen maar we hadden nog geen honger. Er stonden ook enkele leuke auto's.
We hebben ons ook een apple TV aangeschaft in de apple store, waar we trouwens niet alleen waren,met de voornaamste reden om via de Ipad onze Stievie App naar de televisie te kunnen projecteren. In het begin liep dat wat moeizaam met veel geblaas en gevloek van mijn kant maar nu hebben we het door hoe het werkt en dus hebben we de Callboys en de slimste mens ter wereld gewoon op de TV kunnen bekijken, zalig !
En regelmatig zien we wandelende takken aan het raam hangen
See ya


4 opmerkingen:

 1. Leuk om te lezen dat jullie het fijn hebben daar Bart! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer genoeg is de Inferno film een beetje een teleurstelling ...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wij volgen ook nog steeds :) . Leuk dat je nog wilt blijven - zou ook zo graag de stap zetten maar ja ... lef moet je toch ook hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Joh... zo'n twee jaar evaluatie... Zijn wij ook helemaal vergeten. Voorlopig bevalt het wel prima hier. Binnenkort heb ik mijn derde Amerikaanse verjaardag alweer!
  Veel plezier deze feestdagen - wij gaan weer even naar Nederland!

  BeantwoordenVerwijderen