zaterdag 10 december 2016

9-12-2016 ... Christmas Parties and review!

Tussen al het harde werken door toch nog tijd gevonden voor een pre-kerstmis update voor de trouwe volgers. Maar eerst, belofte maakt schuld:  nog te goed van de vorige blog, mijn vlinder foto's van de Tucson Botanical Garden, waar er toch wel enkele goede exemplaren tussen zaten, al zeg ik het zelf deh !
De drukte blijft hier maar verder duren, zeker bij Macy's, waar Evy geniet van haar nieuwe job, maar ook bij Caid Automation. Normaal zou het iets kalmer worden maar deze week ben ik aan een nieuw project begonnen, dat als alles volgens plan gaat, volledig door mij zal worden gebouwd en geleid. Vooral aan dat laatste hechten ze hier veel belang. Ik ben al eerder 'lead' geweest van projecten maar meestal stelde dat op zich niet veel voor omdat iedereen mee hielp aan alle projecten. Bij dit project is het de bedoeling dat ik me 'bewijs' dat ik zelfstandig een groot project tot een goed einde kan brengen, of althans het mechanische gedeelte ervan.
Vandaag heb ik mijn evaluatie gehad, en is dat allemaal besproken. Die evaluatie was behoorlijk goed, maar met een nieuwe classificatie waren er toch enkele wijzigingen tov vorig jaar zoals dus het zelfstandig leiden van een project en ik krijg dan ook meteen de kans om dat te bewijzen.
Het project zelf is iets heel cool. Een plastieke behuizing met een in en uitgang wordt aan een aluminium deksel gelijmd. Dat doorgaat een gans traject, van het plasma cleanen van het aluminium dekseltje, tot het lijmen, UV heat treatment, afmeting controle, camera controle en nog een hoop andere stationnetjes, een 12-tal. Het product wordt uiteindelijk gebruikt om bloed op te warmen. Het gaat aan 1 zijde in, doorheen het product dat door de aluminium verwarmd wordt en komt er aan de andere zijde dus warm uit. (en vraag me niet waarom ze dit doen, maar misschien zit er een dokter in de (lezers)zaal ? Enfin het ziet er een leuk project uit.
Verder in de evaluatie kreeg ik te horen dat de project manager van het project dat we in Casa Grande geinstalleerd hebben enorm tevreden was over mijn bijdrage en mijn werkethiek. Dat is natuurlijk altijd leuk om te horen. Ik heb dan ook een dikke bonus én een mooie opslag gekregen.
Enfin genoeg over het werk.
In de titel van de blog geef ik al aan, Christmas parties, in het meervoud. Maar eigenlijk te vroeg want er was ook nog een Thanksgiving. We waren maar net op tijd wakker om de Macy's Thanksgiving Parade in New York te bekijken op TV. Later op de dag moest Evy gaan werken, net als op Black Friday en het was 'crazy'. Maar de ganse voormiddag spendeerden we dus voor de TV onder een soddeke. Jaja het begint nu eindelijk wat af te koelen en een weekje of twee geleden hebben we zelfs de chauffage moeten aanzwieren ! De nachtjes worden fris, maar bv vandaag was het een heerlijke 22 graden ! Ty en ik zijn dus vanmiddag een subway'tje gaan doen.
Maar ik had het over kerstfeestjes. Evy had al haar collega's uitgenodigd om op zondag 20 november bij ons thuis een kerstfeestje te houden. Beetje vroeg dus, nog voor Thanksgiving, maar door het werkschema van de dames was dit 1 van de enige dagen dat zowat iedereen kon komen. En dan zit je daar dus ineens met een 10tal vrouwen op je dak. En geloof me, die maken redelijk wa lawaai.


Cortney was er ook bij en nam, zoals gewoonlijk al snel de leiding van het feestje voor haar rekening. Ze deden ook de White Elephant giftexchange maar er werd niet veel 'gestolen', iedereen was blijkbaar tevreden met zijn cadeautje. Verder was het een potluck, waarbij iedereen dus wat te eten meebrengt en je normaal gezien veel variatie hebt in je keuze qua eten. Nu, ik heb de dag erna behoorlijk wat vla gegeten :) Enfin het was een leuk feestje dat tot middernacht duurde (voor sommigen toch)
Verleden week was er dan het volgende feestje, dat van Caid Automation, dat altijd bij Devron, de big boss, zijn thuis georganiseerd wordt.

Sean krijgt 5 minuten om Evy te schminken 
Eerst wat eten en wat praten en dan is er ook het white elephant ding, wat altijd tot hilarische taferelen leid. Toen Evy met de cadeau's thuis kwam zei ik nog, ale ... e soddeke ... wie gaat da nu willen afpakken van iemand. Ik kon niet meer verkeerd zijn, want het soddeke wat het 'hot item' van de avond, en is wel 30 keer van eigenaar veranderd, van hot naar her, en dan hadden ze de eerste 10 wisselbeurten nog niet eens door dat er ook een Starbucks Giftcard aan vast geplakt zat. Ook haar starbucks hot chocolat met twee mokken was populair en wisselde vaak van eigenaar.
Misschien toch even kort het White Elephant ding uitleggen: Iedereen brengt dus een cadeau mee, dat bij binnenkomst onder de boom gelegd wordt en je krijgt dan een tombola nummer toegewezen. Bij de start wordt er een nummer getrokken en die persoon opent het eerste cadeautje, uiteraard van onder den boom. Die persoon trekt ook een nieuw nummer en de tweede heeft dan de keuze, ofwel opent hij een nieuwe cadeau, ofwel neemt hij het cadeau van de eerste af, waardoor die dan een nieuw cadeau mag kiezen van onder de boom, enz enz. Hoe later je aan de beurt komt hoe meer keuze je dus hebt want je mag eender wie zijn cadeau afnemen. Maar de kans bestaat dus dat jouw cadeau ook wordt afgenomen waardoor jij weer mag kiezen of je een nieuw opent of weer iets afneemt van iemand anders. De regels bij ons was dat elk cadeau maar 2x per ronde mocht veranderen van eigenaar, anders blijf je oneindig doorgaan natuurlijk. Enfin heel leuk en de lachspieren draaien dan overuren. We hadden dus ook daar weer een leuke avond beleeft.

onze cadeautjes
Kerstmis valt dit jaar op een zondag, net als nieuwjaar, en ik dacht dat we daardoor geen vrije dag zouden hebben, maar Caid geeft zowel 2de kerstdag en 2 januari een dag vrijaf! Leuk natuurlijk, want op vrijdag de 23ste is er ook de kerstlunch en namiddag mogen we dan betaald naar huis, dus hebben we een mooi verlengd weekend. Evy heeft enkel Kerstdag vrij, want dan is Macy's gesloten.
Door het vroege kerstfeestje hadden we ook een geldige reden om de kerstboom vroeg op te zetten, en als dat feestje er niet was, hadden we wel een reden verzonnen. We hebben in de keuken ook wat lampjes bijgehangen en hier en daar nog wat kleine hebbedingetjes toegevoegd aan de sfeer in huis.Buiten ook natuurlijk

en ik ben zelfs aan het knutselen geraakt, gemaakt van wc papierrolletjes


We hadden een paar weken geleden ook met Tom en Carolyn afgesproken. Carolyn zag er na haar operatie heel goed uit en zo voelde ze zich ook.


We hebben heerlijk geluncht op het terras van Schlomo and Vito's, een bekend restaurant in Tucson, vooral voor de sandwiches. Ze hadden ook semi goed nieuws want nadat ik eerder al vertelde dat ze naar Detroit zouden verhuizen, bekijken ze nu ook de markt in Tucson. Het wordt afwachten wat het zal worden en veel zal ook afhangen van de verkoop van hun huidige huis.
Nog wat info in een notendop:
Nu het koud genoeg is (whoehahahaha, dat wil zeggen rond de 20-24gr), ben ik eindelijk aan mijn muurtje rond de poolpomp kunnen starten en dat ziet er netjes uit.
schoenen met heimwee naar eigenaar !


Ook nog wat problemen met de otto van Evy maar gelukkig was het maar een sensor die stuk was al was het toch een duur grapje want hij moest getakeld worden en die sensor was natuurlijk moeilijk te bereiken.en op een avond ook weer bezoek gehad van onze javalina familie. Trash opruimen om half 10 's avonds is NIET leuk.


Ah en mijn bee'tje is ook verkocht geraakt, ergens begin november is hij richting Phoenix gevlogen bbzzzzzzzzzz .... nog ff wassen voor vertrek
En nog wa random stuff ... af en toe eens nieuwe dingen proberen, Popeyes is lekker !ne steelers fan op de parking van de walmart
En toch even vermelden dat schoonzus Kathleen het heel goed gedaan heeft op de radio (en TV). Ze heeft gedurende maanden hard gewerkt om knuffels te maken voor verkoop, waarbij de opbrengst naar de rode neuzen dag gaat: http://rodeneuzendag.be , dit jaar voor jongeren met psychische problemen. Ze heeft maar liefst 2400 euro ingezameld! Knuffels pagina
Fier op jouw, en blij dat wij ook een Ambi Bambi hebben!
See ya !3 opmerkingen:

 1. Jullie zijn echt heerlijk op dreef daar. Alsof jullie er al járen wonen. Hele Fijne Kersten een fantastisch 2017 voor jullie! Albert & Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Evy en Bart,
  leuk weer deze update. Fijn om te lezen dat het met jullie goed gaat.
  Wij wensen jullie een prettige Kerst en een gelukkig en gezond nieuw jaar.
  Groet, Rina en Marco.

  BeantwoordenVerwijderen