zaterdag 22 juli 2017

21-07-2017 ... Pool Party, Picture Time and Monsoon


Alweer een heel tijdje geleden dat ik over het 'dagelijkse leven' geblogd heb, dus hoog tijd voor wat inhaalwerk. Na onze trip naar NY en omstreken, heb ik de fotografie microbe terug goed te pakken. Het wordt dus een blog met heeeel veel foto's, met heeeeel veel beestjes, best te bekijken door ze open te klikken.

Verschillende dagen in het weekend sta ik heel vroeg op om foto's te gaan trekken op verschillende plekken rondom of in Tucson. Zo heb ik eindelijk Sweetwater Wetlands ontdekt. Ik vergelijk het altijd een beetje met het Vinne, waar ik ook enkele keren foto's ben gaan nemen en ook wat timelapsen heb gemaakt. Sweetwater Wetlands is een stukje aangelegde natuur met veel water en riet met rondom al dat water wandelpaden en uitkijkpunten over het water. Waar water is is natuurlijk ook veel leven. Hier wonen verschillende soorten vogels, eenden, schildpadden, kikkers, padden, duizenden libellen. Er lopen coyote's rond, alsook wasberen en zelfs een bobcat heb ik er al gezien.
In de meeste gevallen ging ik om vogels te fotograferen maar kwam vaak thuis met tal van andere dieren die ik hierboven net genoemd heb, waar van de bobcat wel de leukste is. Hij/zij kwam ook bijzonder dichtbij, tot op 1,5 meter.
Diezelfde dag had ik veel geluk want er zat ook een stelletje raccoons die behoorlijk speels waren, al denk ik dat het meer dan spelen was ;)


En deze ratelslang lag al 10 minuten langs mij voordat ik ze gezien had terwijl ik vogels aan het fotograferen was en dus constant omhoog keek ... tot in pijn in menne nek kreeg en omlaag keek :) Al was dit in onze eigen tuin.


Maar uiteraard kom je ook vogels tegen als je vogels gaat fotograferen:

Red-winged Blackbird
Black Phoebe (jongster)
Cooper's Hawk (3x)


Vermilion Flycatcher (male)
Vermilion Flycatcher (male)
Vermilion Flycatcher (female)
Daarnaast amuseer ik me reuze met men nieuwe macrolens en heb ik voor een beginneling al enkele erg leuke foto;s genomen waar ik zelf wel tevreden over ben. Wel best te bekijken door erop te klikken en dus de grote versie te zien is.

Leafhopper
Robber Fly
Robber Fly met Sweat Bee als prooizweefvliegje
Robber Fly (roofvlieg)

Blue-Green Sharpshooter

PIEPEKOE !!


Paper Wasp
Ik ben ook een dagje op fotografie uitstap geweest met Rickie, met oude collega van Native American afkomst. Samen met zijn vrouw zijn we richting Mount Lemmon getrokken. Leuke dag en even na de middag rijden zij naar huis en ik rij via de achterzijde van Mount Lemmon terug naar huis, via Oracle.
Wat een leuke maar slechte weg. Hier heb je echt wel een high clearance nodig (auto op hoge poten zeg maar) Ik moest aan de kant voor een paar aangepaste Jeeps.
We hebben er dit jaar redelijk lang op moeten wachten, maar eens de monsoon begon, was het goed raak. Het heeft dagen achter elkaar geregend en geonweerd. Niet aan een stuk natuurlijk, je ziet dat tijdens de dag mooi samentroepen, die wolken, tot een groot geheel en dan barst de hel los ! Bijzonder mooi om te zien maar ik haat de luchtvochtigheid die ermee gepaard gaat. Voor het eerst hebben we ook water in onze wash gezien al was het water al erg gezonken toen wij aan het filmen waren. Op 1 foto zie je aan het schuin tot waar het water gestroomd heeft. De weg is weggespoeld net achter onze inrit. Wij konden dus nog gewoon binnen al moest ik wel even wachten waar dezelfde wash de weg oversteekt. Mensen met een gewone auto konden niet door, maar van de politieman die even later langs kwam mocht ik gewoon oversteken. Thanks Big black Dodge !
Enfin, monsoon is dus mooi om te zien, zolang er geen slachtoffers vallen of huizen onderlopen. Vooralsnog geen probleem voor ons en hopelijk blijft dat ook zo.


Op de voorgrond het schuim tot waar het water gelopen heeft

De weg net na onze inrit


Verleden zaterdag hadden we een heuse pool party georganiseerd. Bobby op het werk was tijdens onze trip de bloemen water komen geven en bleef er maar op hameren dat onze tuin met zwembad ideaal was voor een pool party. Dus toch maar toegegeven en een hoop mensen uitgenodigd. We waren met zo'n 30-tal, kinderen meegerekend. Iedereen brengt dan wat eigen bier mee, al had ik zelf ook wel een goede voorraad ingedaan. Er werd eten meegebracht en rond een uur of 5 werd de BBQ aangezwierd.
Bobby was kok van dienst


Bobby (collega) is kok
Rickie (ex-collega en Navajo) en vrouw Kristie

Tussendoor werd er natuurlijk gezwommen en vooral gek gedaan. Tony is het speciale geval zoals iedere vriendengroep een geval heeft. Maar wel lachen natuurlijk, met zijn speciale outfit en zijn spectaculaire duiken in het zwembad.Gekke Tony
Nog gekkere Tony


Mike doet een bommetje
John (van Sandi) had een beetje veel gedronken en zou niet zwemmen maar dat was buiten zijn ex-collega's gerekend, die in eerste instantie hem al nat gemaakt hadden toen hij naast de pool stond en even later helemaal in het zwembad getrokken werd. Gelukkig kon hij er wel mee lachen en volgens Sandi was het de eerste keer in 25 jaar dat hij in het water zat, buiten zijn douche (hoop ik) Nadien ging zij, compleet met jeans en t-shirt ook zwemmen. Becky danst de zolen onder haar schoenen uit.
Enfin, in elk geval was het erg leuk. Het begon rond een uur of drie en om 10 u was het afgelopen, met wat leek op een ontplofte keuken, spijtig geen foto van genomen.
Hier nog wat meer wat foto's van die dag, het zal moeilijk te volgen zijn maar ik zet er wat namen bij

Sandi (vrouw van John) en Becky (collega Evy)
Cedric (zoon Bobby en ook collega), John, Mike (collega) en vriendin Zoƫ
Yvonne (vriendin Bobby) en Amber (nicht van Yvonne)
Dee (collega Evy), Evy en Natali (Vriendin/ex-collega Evy)
Curtis (vriend van Bobby en verloofde van Amber)
Dee en vriend Martin op de achtergrond
Een vogelspin op bezoek
Dit weekend is Tomorrowland gestart en vandaag hadden we op het werk via de Studio Brussel app live geluisterd. Via die App kon je StuBru laten weten vanwaar je aan het luisteren was, dus had ik hen een berichtje gestuurd en even later werd er gezegd dat Bart ook aan het luisteren was vanuit Tucson AZ, USA. leuk al vrees ik dat niemand het gehoord heeft LOL


We gingen een aantal weken geleden ook bowlen met John en Sandi en hadden ons goed geamuseerd. Morgen gaan we weer. Ik kon toen 3 van de 4 spelletjes winnen en was al blij dat ik elke keer meer dan John gooide.
Dat was het zo een beetje voor deze keer ...

See ya

4 opmerkingen:

 1. Jullie zijn daar echt helemaal op jullie plek! Wat een geweldige foto´s Bart, echt zo gaaf, al die dieren.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie foto's hoor!
  En gezelligheid alom daar aan de pool. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Er is toch niks aan de hand met jullie? Het is zo lang geleden dat je nog iets gepost hebt.

  Een trouwe,bezorgde volger

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Yeah, eindelijk die mooie weg gereden. Pittig stukje sturen he?

  Wat een feestdrukte bij jullie!

  Voor Evy proficiat met haar nieuwe baan!

  Groetjes, Albert en Monique

  BeantwoordenVerwijderen