zaterdag 4 november 2017

26-10-2017 ... veel bezoekjes en nieuws


JULI !!!!!
Het is al van juli geleden dat ik nog eens wat op de blog geschreven heb. De tijd blijft vliegen.
Er zijn verschillende redenen waarom het al zolang geleden is dat er nog eens wat geschreven is hier.
Eerst druk met werk, we hebben ook behoorlijk wat bezoek gehad inmiddels en nog met wat andere dingen in de weer geweest.
Eerst en vooral het wellicht grootste en ook verrassende nieuws. Evy werkt inmiddels niet meer bij Macy's. Ze heeft dan, omdat we bezoek kregen even wat vrijaf genomen omdat ergens nieuw beginnen en meteen verlof vragen niet echt ideaal is. Net voor het bezoek kwam heeft ze dan wel al wat brieven rondgestuurd (online) en was het eigenlijk al snel raak. Na twee dagen al het eerste interview gehad en twee dagen later een tweede interview en dus is ze inmiddels al een dikke week bij Dillard's aan het werk. Een beetje een geupgrade Macy's, want alles is er wat duurder en ze geven ook minder kortingen door coupons enzo.


Ze is er meteen een stapje hoger mogen starten als James Avery specialist. Voorlopig valt het heel goed mee en leert ze elke dag al veel bij, vooral over juwelen.

Wat mezelf betreft is het nog altijd hetzelfde alleen terug een beetje drukker geworden. En net voor ons familiebezoek kwam halverwege oktober, ben ik nog een weekje in Mexico geweest voor een machine te installeren wat we in het begin van het jaar hadden gebouwd. Het was maar een kort tripje van maandag tem vrijdag en ik was net op tijd voor ons bezoek te gaan oppikken aan de luchthaven in Tucson.

Maar voor het familiebezoek hadden we nog andere bezoekjes, en dat vinden we altijd leuk dus vermelden we dat altijd graag in de blog. Als eerste kwam Petra naar Phoenix. Zij is (jeugd)vriendin, dat gaat dus al ver terug, en moest voor het werk een weekje Phoenix doen. Wij zijn een avond richting Phoenix gereden en hebben samen een hapje gegeten en vooral bijgepraat. Erg leuk om haar hier te ontmoeten en totaal onverwacht ook.


Twee weken later kwam er een oud collega van mij langs. Zij reizen al langer doorheen dit prachtige (vakantie)land en samen met zijn vrouw en een bevriend koppel, die ik ook kende van het uitgaan vroeger in dezelfde discotheek, deden zij dit jaar ook Tucson aan. Eigenlijk een beetje speciaal voor ons naar hier gereden. Eerst thuis rondgeleid en gezellig op het terras buiten gezeten, wat gedronken, op ons stukje grond gaan wandelen op zoek naar slangen en nadien samen gaan eten bij Longhorn voor een lekkere steak of hamburger. Het was erg gezellig, bedankt om langs te komen en ook voor de heerlijke lekkernijen die jullie meehadden voor ons !
De week erna was er al opnieuw bezoek, deze keer van Peter en Truus, die ons eerder al eens bezochten toen we nog in het appartement woonden. We gingen toen samen naar de Mexicaan en deze keer gingen we eten bij Famous Dave's, daar hebben ze lekkere ribbetjes en we waren er ook al voor men verjaardag gaan eten. Eerst kwamen ze tot thuis en zoals we met al ons bezoek doen wordt er eerst naar de woning gekeken en ons stukje grond. Ook nu hadden we weer een gezellige avond en ook nog eens bedankt voor de leuke 'santa gift' (foto volgt bij de kerstblogupdate). Nu zijn we zeker dat hij hier ook zal langskomen de komende feestdagen ! Deze keer dachten we ook eraan om foto's te nemen, iets wat we vorige keer vergeten waren.


En dan was het tijd voor het familiebezoek ! De mama van Evy kwam langs, samen met zus Wendela en Dirk. Het is de eerste keer dat haar mama zo ver zou vliegen. De vluchten hadden goed verlopen en we gaan hen oppikken aan de luchthaven van Tucson, dat is voor ons maar een klein half uurtje rijden. Natuurlijk enkele traantjes van blijdschap bij het weerzien. De koffers komen er snel aan en
we rijden via de panda express naar huis waar we lekker samen eten en nadien de heerlijke lekkernijen die in de koffers zitten uithalen en uitstallen op de keuken. Onze voorraad kan er weer even tegen ! Nogmaals dank.
De volgende dag doen we het langzaam aan, we gaan allemaal mee naar de Mall aangezien Evy haar tweede interview heeft die dag. Er wordt al wat geshopt en nadien ook nog wat inkopen in de Safeway en in de namiddag relaxen we in de pool met een lekkere zelfgemaakte coctail.


Later op de avond gaan we naar Tucson Meet Yourself waar het erg druk is. We willen er iets eten maar belanden uiteindelijk in The Hub, downtown, waar we lekker eten en nadien het bedje opzoeken.

Op zondag rijden we naar Tombstone, waar het altijd leuk is om even rond te lopen. We zijn er vrij vroeg en het is nog vrij rustig voor een zondag. We lopen wat winkeltjes in en uit, kopen wat fudge en gaan nadien eten bij Big Nose Kate's Saloon, waar er live muziek is en het goed gevuld is zoals altijd. In de namiddag rijden we terug naar Tucson waar we nog even zwemmen en daarna de BBQ aansteken voor een ouderwetse Belgische BBQ.Maandag gaan we naar het Sonoran Desert Museum, waar wij jaarpassen van hebben gekocht en het altijd leuk vertoeven is. Het is die dag wel snikheet en de zon brand op ons kopjes, maar het is wel een erg leuke dag en we zien veel dieren, enkel de Poema en de bobcat zien we niet.Nadien rijden we ook nog naar het Saguaro NP west, waar we het visitors center bezoeken en we rijden ook de loop doorheen het park. Lange wandelingen doen we niet door de hitte, het is nog zo'n 37 graden, en dat halverwege oktober.


Op de terugweg stoppen we voor een ijsje om af te koelen.
In de avond gaan we met zen vieren (wendela blijft thuis) richting Tumamoc en iedereen geraakt boven, de mama van Evy doet er iets langer over maar komt even later dan ons ook op de top aan.Dinsdag gaan we naar Tubac, een leuk dorpje met veel kunstenaars maar ook winkeltjes met allerlei leuke prullaria. We nemen 2 pizza's voor ons vijven want grote honger hebben we nog niet. Er worden enkele souveniertjes gekocht en dan vertrekken we terug richting Tucson waar we stoppen aan de bekende witte kerk, San Xavier Del Bac Mission. Altijd bijzonder fotogeniek tegen de blauwe lucht. Er is toevallig nog een ex collega van Evy aan het werk in de kerk. Zij is restaurateur en neemt een deel van het altaar gedeelte onderhanden, een zenuwslopend werkje. Ze doet ongeveer 8cm op vier uur. We eten er ook een Indian Fry Bread met poedersuiker.


Bij thuiskomst spitsen we ons op. Evy en de mama gaan naar de outlet, Dirk en ik gaan een kijkje nemen bij de Harley Davidson of Tucson en Wendela blijft rustig thuis.


De volgende morgen vertrekken we op onze kleine roadtrip. Rond een uur of 9 zijn we klaar en vertrekken we richting Phoenix, waar we niet stoppen maar doorheen rijden, en iets verder stoppen we aan Montezuma Castle. Wij waren hier al twee x eerder maar het is een leuke tussenstop en goed om de benen even te strekken.


Vervolgens rijden we door naar Sedona. Helaas wordt het iets bewolkter zodat de mooie rode rotsen niet echt tot hun recht komen. We eten iets klein en drinken een koffie/smoothie en gaan dan naar de Chapel of the Holy Cross, een mooi kerkje die bovenop een rots gebouwd is.


We rijden dan weer verder naar Flagstaff waar we de nacht zullen doorbrengen. Het gaat erg traag want er rijdt iemand op kop en je kan er niet inhalen en ze gebruiken de turnouts niet die daar thans voor bedoeld zijn. Ondanks dat zijn we ruim op tijd in ons hotel en na het inchecken rijden we even terug en gaan bij 5 guys een lekkere burger eten. Er net naast ligt een Target en daar lopen we ook even binnen en doen even gek bij de halloween afdeling.


De volgende morgen ontbijten we bij de Dunkin Donuts, de hete koffie en choco nemen we mee voor onderweg. Nog even tanken en dan richting de Grand Canyon, waar we een uurtje later aankomen en de parkenpas kunnen gebruiken. We bezoeken het Visitors Center en wandelen dan naar de rim. Het grote gat komt in zicht en het blijft een prachtig zicht.

We wandelen een behoorlijk stuk van de rim trail en nemen bij El Tovar de bus terug richting auto. We stappen af bij de winkel en halen een simpele maaltijd en eten het in het zonnetje op. Het is nog lekker warm voor de tijd van het jaar, een 20-tal graden maar als de zon achter de wolken gaat hebben de madammen al wat kouder. Toch hebben we hier geluk met het weer. Rond een uur of twee wordt het al wat bewolkter en laten we de Grand Canyon iets later achter ons want we hebben nog een lange weg te rijden richting Las Vegas.
We stoppen onderweg bij Seligman, altijd leuk dat R66 dorpje met veel kleine leuke winkeltjes.
Ook bij Mr.D'z in Kingman stoppen we even en nemen er een kleine maaltijd, de 1 soep, de ander een stuk taart of een wafel.


Na de nodige foto's daar rijden we na een nieuwe tankbeurt in 1 ruk naar Las Vegas waar we in de walmart wat inkopen doen en rond een uur of negen inchecken in ons hotel. Die ligging is perfect, net van de strip maar nog tussen de strip en de Signature torens van MGM. De zij ingang van Planet Hollywood en zijn miracle mile shops liggen op 100 meter van ons hotel.
Die avond doen we niets meer en gaan op tijd slapen voor de komende drie dagen fit te zijn voor het vele wandelen over de strip.
Vrijdag morgen wandelen we na ons ontbijt in de suite (we hebben een keuken, living enz) zuidwaarts over de strip, richting MGM. Daar zien we een lange, zeer lange politie colonne, waarbij ook een pick up truck met daarin een doodskist met een vlag over. ALLE hotels en hun lichtreclames hebben hetzelfde opschrift: We stand strong for officer Charleston Hartfield. De colonne is indrukwekkend en iedereen stopt met wat hij doet en je kan de niet Amerikanen onderscheiden van de Amerikanen want die staan allemaal met de hand op het hart richting de colonne. De politieagent stierf tijdens de shooting en is dus 1 van de 58 overledenen.We gaan dan eerst de Coca Cola en de M&M store in en nadien door de MGM. We steken over en doen de rest van de hotels aan de zuidzijde, Excalibur, Luxor en Mandalay Bay, en we zien daar ook de ramen waaruit de dolle schutter 58 mensen in koele bloede heeft neergeschoten en 100'en anderen verwond heeft. Wat een gek gevoel. We zien in de Mandalay Bay wel wat extra bewaking maar voor de rest merk je eigenlijk nergens wat van, het leven gaat onverminderd verder. De harde realiteit.We wandelen weer helemaal terug en gaan via NY NY naar 'the Park' en zo verder via het Monte Carlo naar Aria, nog altijd 1 van de mooiste hotels op de strip vind ik.
Via Chrystals shops terug naar onze suite voor een kleine rustpauze. Vervolgens gaan we een lekkere coctail drinken bij Cabo Wabo, een must als we in Vegas zijn en dan uiteraard de tuinen in de Bellagio bekijken, dat is altijd spectaculair en dan is dit jaar niet anders !

De volgende dag gaat het richting North Outlet waar de dames goed hun best doen, en ik ook in de O'Neill winkel en als middag eten doen we een Cheesecake factory, met voor elk wat wils, soep, cheesecake, of een salaatje of voorgerecht. We gaan daarna weer naar de strip en doen weer wat meer hotels aan en wandelen over de strip. Het is zo een beetje altijd van hetzelfde maar het blijft geweldig leuk ! De flamingo's in het gelijknamige hotel zijn al slapen dus daar komen we morgen terug.


Ook de forumshops en The Venetian, Palazzo, Wynn wordt op zondag gedaan, tussendoor wordt er gedronken, gegeten, gesnoept ook een beetje. Tegen de avond rijden we naar Fremont Street, toch ook wel een must see als je meerdere dagen in Vegas bent. We spenderen er een paar uurtjes en kijken naar wat live muziek, de mensen, de performers. We nemen ook een kijkje in de Golden Nugget, waar je bij het zwembad kan gaan kijken. Daar zit een glijbaan die doorheen een aquarium gaat waar haaien in zitten, ale zwemmen eigenlijk. Na deze leuke avond gaan we dan weer terug naar het hotel.

De volgende morgen is het helaas al tijd om Vegas achter ons te laten, al gaan we nog even langs bij het bekende Vegas sign, waar nu honderden, kaarsen/bloemen/teksten enz enz liggen opgestapeld aan de 58 kruisjes die er geplaatst zijn.


We rijden dus weer terug naar Tucson, stoppen onderweg hier en daar om te tanken en de benen te strekken en eten een broodje bij de Subway in Wickenburg. Rond een uur of 5 zijn we weer thuis.
s'Avonds gaan we 'echt' eten bij de Cheescake Factory. Pasta voor iedereen en soep voor de mama van Evy. Het smaakt weer superlekker.

Dinsdag breng ik men auto binnen voor een goede polijstbeurt met klei, en hij ziet er gloednieuw uit en blinkt dus gelijk ne spiegel (zie foto). Evy gaat haar papieren tekenen op het nieuwe werk en blijkbaar moet ze vandaag al beginnen dus in de namiddag gaat ze terug naar de mall om haar eerste dag te doen (training) terwijl wij relaxen aan en in de pool. Daar krijgen we nog bezoek van een speciale gast.


Gelukkig had hij een bandje aan met zijn naam en een gsm nummer dus 10 minuutjes later was hij alweer opgehaald.
Vandaag gaan we uit eten op kosten van pa Eddy, die verjaart en in Belgie ook bezoek krijgt van buren en vrienden. Wij eten lekker Grieks met de centjes die hij heeft meegegeven om iedereen hier te trakteren. Nuja nie iedereen he, ons vijven :)

Woensdag gaan we richting Mount Lemmon. Net voor we opdraaien naar de bergen laten we nog zien waar we de eerste 10 maanden gewoond hebben op het appartement. We doen het rustig aan en stoppen bij verschillende uitkijkpunten, het ene al mooier dan het andere. Bij Summerhaven parkeren we en lopen door het 200m lange dorpje LOL, en gaan dan bij de cookie cabin een grote koek eten en we drinken er wat op het terras in het zonnetje Helemaal bovenaan is het nog een lekkere 21 graden, en dat voor eind oktober. Ik weet nog vorig jaar toen we er met broer Patrick waren begin september, zaten de dames al na 3 minuten terug in de auto omdat het winderig en dus koud was. Nu was het erg lekker vertoeven. We stoppen helemaal op de top, waar je een prachtig zicht hebt op Tucson beneden in de vallei. Ook bij de Ski piste stoppen we even en nog op enkele andere plekken op weg naar beneden.

We stoppen onderweg naar huis nog bij de mall, waar we op zoek gaan naar Cortney om goeiendag te zeggen. Ze werkt vandaag dus ze kan ook kennis maken met de mama. Wendela en Dirk kende ze al van een vorige reis, toen we ook samen kerstavond samen spendeerde. Leuk weerzien !
Als 'laatste avondmaal' gaan we naar Famous Dave's, voor lekkere ribbetjes voor Dirk en mij en burgers en ander lekker spul voor de dames. Ook hier weer lekker gegeten.
Voor het slapen gaan neem ik al afscheid van ons bezoek, aangezien ik morgen terug werken ga, en al erg vroeg weg ben. De dag erna brengt Evy hen naar de luchthaven en zit het bezoek er alweer op. Wat vliegt de tijd toch bijzonder snel tijdens vakantie !

Voorlopig nog geen nieuwe bezoekjes in het vooruitzicht dus wie zich geroepen voelt ... :) :)

Wij hebben in elk geval weer een leuke tijd gehad samen en nogmaals bedankt voor alle lekkernijen en de hulp bij de buitenverlichting haha.

Nog wat ander gewoon spul buiten al dat leuke bezoek, met wat uitleg onder de foto's

Me klein dodge'ke achter ne grote !
Downtown op stap
Eclips kijken met Ty
Hummingbird in het Desert Museum
Wandelende tak op het terras
Verjaardagsdiner bij Famous Dave's

s'Avonds opletten dat ge nie op spinnekes trapt
Hier kan je geweertjes kopen

En pistooltjes ook
Hahaha da komt ervan, me goesting maken in ne bicky, nu staat gijlie met uw lelijke smoelen op menne blog :)
De mijltjes stapelen zich op !


See you soon


4 opmerkingen:

 1. Leuk verslag weer Bart. Fijn dat Evy al weer werk heeft gevonden.
  Succes met al jullie bezigheden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zat al weer uit te kijken naar een nieuwe blog, als trouwe lezer.
  Wederom hartstikke leuk om te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi verslag weer. Herkenbare plekken, afgelopen zomer ook oa de Grand Canyon en Las Vegas aangedaan. Zo mooi en de ritten er naar toe zijn al een beleving op zich!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ook deze trouwe lezer geniet van jullie avonturen in het verre Amerika.Keep blogging!!

  BeantwoordenVerwijderen