zondag 22 april 2018

19-04-2018 ... Bezoek met minitrip naar Vegas!


Begin dit jaar hadden mijn ouders tickets geboekt om ons in april een bezoekje te komen brengen. Dat bezoek is alweer om, maar we hebben het leuk gehad en deze blog kijken we even terug naar wat we allemaal gezien en gedaan hebben. Doordat we niet al te veel verlof hebben, en we al een gedeelte hadden vast gelegd, zouden ze wat tijd alleen moeten doorbrengen terwijl wij gewoon werken gingen. Dus hadden ze een auto gehuurd zodat ze wat dingen in de stad konden gaan verkennen tijdens de dag, en dan konden we 's avonds wat samen gaan eten of gewoon thuis tijd samen doorbrengen.
Op vrijdag 30 maart rij ik na het werk richting Phoenix om hen op te pikken. Ze landen netjes op tijd en na het weerzien rijden we op het gemakje terug richting Tucson, een 1u40 min durend tripje.
Thuis worden de reiskoffers leeg gehaald en wat lekkers tevoorschijn getoverd waar we om gevraagd hadden en uitgestald op de keukenkast, de inmiddels bekende lekkernijenfoto :)


We gaan niet al te laat slapen want ze zijn natuurlijk al lang wakker en dus moe na een lange reis.
Zaterdag doen we het heel rustig aan, we gaan in de voormiddag wat winkelen en drinken een koffie'tje bij de Starbucks en namiddag gaan we een stukje wandelen hier in de buurt.Op zondag heeft Evy ook vrij en gaan we ontbijten bij de Ihop, altijd lekker en niet al te duur.


Nadien rijden we naar de Mesquite Valley Growers, een grote bloemen en planten zaak maar deze is gesloten, het is immers Paaszondag. Dus rijden we verder naar Agua Caliente Park, een klein maar mooi parkje met een grote vijver en heel wat vogels en eenden.


En ook heel veel mensen, het is er erg druk en het ruikt er heerlijk want de meeste zijn aan het BBQ'en. We spenderen hier een tijdje en rijden weer naar huis om wat later richting luchthaven te vertrekken want vandaag gaan we de huurauto ophalen. Ik geef mezelf ook op als bestuurder, in geval van, en zo kan ik ook de auto van de parking rijden en een rustig plekje opzoeken om de papa even te laten oefenen met de automaat. We kregen een Toyota Camry mee en die is toch wat groter dan hun polo'ke dus het is even wennen maar na een rondje op de parking van mijn werk, rijden hij rustig naar huis, al moet ik een paar keer zijn handen van de pook duwen omdat hij wil schakelen :)))
De volgende dagen zijn wij dus werken en gaan ze verschillende dingen bezoeken in de stad en omstreken, zoals Sweetwater wetlands waar ik vaak foto's ga nemen, Tohono Chul Park, en de Tucson Botanical Gardens en nog enkele andere plekjes.

Zelf sukkel ik met de rug en die maandag kom ik voor het eerst in meer dan 3 jaar vroeger naar huis wegens 'ziekte'. Echt ziek ben ik niet maar ik kan me bijna niet meer bewegen. Evy heeft een afspraak gemaakt met de Chiropractor en om 11u kan ik al gaan en hij ziet meteen dat er heel wat werk is en mijn ruggengraat eigenlijk helemaal verwrongen staat. De onderkant naar links gedraaid en de bovenkant helemaal naar rechts. Ook de nek zit helemaal scheef en vast. Helaas betekent dat vaak langs gaan en dus de eerste week ga ik bijna dagelijks om me recht te trekken. Na een paar dagen is het gelukkig al wat beter al zijn er nog goede en slechte dagen die elkaar afwisselen, en ik moet nog wekelijks terug gaan want het lichaam wil steeds terug in zijn oorspronkelijke vorm terug gaan staan.
Enfin in de avonden gaan we al eens eten of we eten samen buiten op ons terras en genieten we van een praatje en de zonsondergangen.
Tijdens een van de weekdagen rijden ze tot op mijn werk waar ik hen een rondleiding geef en er staan nog enkele machines die we gebouwd hebben al staan sommigen al op een pallet om te versturen. Toch krijgen ze zo een goed idee wat ik nu precies voor werk doe.
Op vrijdagnamiddag brengen we na mijn werk de wagen terug. In het weekend daarna gooien we voor het eerst dit seizoen het zwembad open en het water is ideaal, zo'n 30 a 31 graden en de papa zit er al snel in en ik een paar dagen later ook.Nadien pikken we Evy op aan de Mall, waar we even gaan kijken bij de uilen die er verblijven in een groepje bomen bij Dillards, en dan gaan we eten bij 5 guys. Nadien gaat Evy weer werken en rijden wij nog even tot op A-mountain waar je een mooi zicht hebt op Tucson City.


We rijden richting de Screamery voor een lekker ijsje.
Op zondag staan papa en ik vroeg op voor Parijs-Roubaix te kijken (net als vorige zondag voor De Ronde VV).


Als de koers binnen is rijden we richting Sonoran Desert Museum en het moment is ideaal, veel planten en cactussen staan vol in bloei dus de kleurenpracht is volop aanwezig, althans voor de woestijn is het heel kleurrijk. Ook de Palo Verde's staan in de bloesems.
We spenderen heel wat uurtjes hier en eten er ook een broodje.
We zien ook een wilde ratelslang die men even later komt vangen om terug vrij te laten in de natuur. Ze had een blauwe ratel wat wil zeggen dat ze al eerder gevangen geweest is en uitgezet, maar blijkbaar komt ze ook graag naar het desert museum ;)

De grote beesten, zoals de Black Bear die ligt te knorren op een hoopje, en de poema en nog enkele anderen is het zoeken en niet vinden, maar anderen zijn wel wakker en mooi zichtbaar. Sommige van de foto's zijn wel degelijk gewoon wilde dieren die er ook rondlopen/vliegen.


Rond een uur of 3 zijn we uitgekeken en rijden we wat verder op doorheen Saguaro NP west en doen we de kleine trail naar Signal Hill, waar indianen 100'en jaren geleden muurtekeningen gemaakt hebben op de rotsen. Als we via Picture Rocks weer terug rijden stoppen we ook nog op een plekje waar er muurtekeningen te zien zijn.De dagen van de volgende week werk ik van 6 tot 14u30 zodat ik wat vroeger thuis ben want de huurauto is afgeleverd en dan is er niet veel meer te doen voor hen dan eens wandelen gaan of wat kleine klusjes rondom het huis te doen (waarvoor dank lol)Maar zo hebben we toch de tijd om nog eens terug te gaan naar de Mesquite Valley Growers, ook al hebben we niet heel veel tijd want het sluit al om 17u. Maar we zien wel de meeste dingen en er wordt ook een souveniertje gekocht.Op donderdag worden er al koffers ingepakt want op vrijdag vertrekken we richting Las Vegas !! Een behoorlijke rit voor de meesten maar voor mij altijd fun, ik hou van autorijden !
We vertrekken iets later dan gepland maar toch nog redelijk vroeg om kwart voor 6 's morgens.
Onderweg stoppen we even voor een sanitaire stop in Wickenburg en eten er een donut met wat koffie of fruitsap. We rijden weer verder en stoppen in Kingman bij Mr.D'z, een leuk plekje op R66, en waar we al een paar keer eerder waren. Ook hier eten we iets en dan nog even tanken en weer verder richting Nevada.

We stoppen dan enkel nog even aan de Hoover Dam, maar bekijken enkel het uitkijkpunt vanaf de brug.


En dan op naar de strip. Inmiddels hebben we een mail gehad dat onze kamer klaar is dus kunnen we rechtstreeks naar het NY NY hotel en ons installeren op de kamer. Lang duurt dat niet en dus beginnen we aan de rondleiding doorheen Las Vegas en zijn wonderlijke hotels. We wandelen van het ene hotel het andere in, zoals gewoonlijk en proberen zoveel mogelijk van de pracht en praal te laten zien aan onze gasten. We steken een paar dollar in een Black Jack machientje en Evy wint haar inzet dubbel terug maar de papa zijn is er snel door.


Voor hun is het uiteraard de eerste keer in Vegas en ik kreeg al enkele malen de vraag hoe vaak wij al geweest zijn. Ik ben eigenlijk de tel kwijt geraakt dus ben ik even gaan terug kijken in de tijd en ik denk dat het voor ons de 9de keer is. Eigenlijk de 11de keer want we zijn 2 keer, 2x per vakantie in Vegas geweest. Ons lijstje van verbleven hotels wordt dan ook al aanzienlijk langer: MGM Grand, Hilton Grand Vacation (Elara/Planet Hollywood) Excalibur, The Mirage (2x), Vdara, Aria, Ceasar's Palace, Rio, Paris, Mariot Grand Chateau en NY NY. Wat zal het de volgende keer worden?
We bekijken dus veel hotels en Bellagio steekt er altijd wat bovenuit met de tuin in het atrium, altijd weer prachtig om te zien !

We bekijken de eerste dag heel wat hotels en eten een dikke steak bij de Outback, voor moeder vis met Broccoli en frietjes.


In de avond doen we de hotels aan de zuidkant van NY NY.
Zaterdag ontbijten we in een 'franse' bakkerij waar ze volgens papa lekkere koffie hebben en volgens ons lekkere choco croissants en andere lekkere patéékes. Na het ontbijt gaat het richting de North Outlet, waar we voor het eerst moeten betalen voor parking :O Ook bij het hotel trouwens, 15$ per nacht, allemaal verdoken prijsverhogingen voor de hotelkamer natuurlijk. Al heeft iemand die geen auto heeft of huurt natuurlijk die kosten niet. We blijven behoorlijk lang winkelen en iedereen koopt wel wat, ik wellicht nog het meeste, maar enkel hier is dan ook een O'Neill winkel te vinden dus koop ik weer heel wat T-shirt en 2 shorts.
Eten doen we opnieuw bij de Cheesecake Factory en het smaakt weer lekker.


Het is al voorbij 3 uur als we via de strip naar de parking van de Mirage rijden. Dit hoort bij de MGM groep net als NY NY dus kunnen we daar met onze kamer key parkeren zonder extra kosten. Vanuit hier bezoeken we de rest van de hotels, alsook even de Dillards in de Fashion square Mall. Verder naar de Encore, het Wynn, Palazzo en The Venetian en zo weer terug naar de auto en terug naar ons hotel. Niemand heeft echt honger dus slaan we eigenlijk het avondeten over maar we eten wel een ijsje in The Venetian.


Mijn collega Bobby en vriendin en familie zijn dit weekend ook in Las Vegas dus gaan we 's avonds wat samen drinken bij Cabo Wabo en gaan we ook in de rollercoaster van het NY NY hotel. Mijn ouders gaan niet mee al mochten ze wel, en zijn moe gewandeld.


Toch zijn ze nadien nog naar de fonteinen van het Bellagio gaan kijken, en hebben ze zelfs de weg terug naar hun hotel kamer gevonden. Iets wat ze voordien dachten dat ze verloren zouden lopen in al die grote hotels :)

Zondag breekt al de laatste volle dag aan van hun bezoek ! De tijd vliegt, zeker als je op vakantie bent. We ontbijten weer bij het franse bakkerijtje en nadien bekijken we de nog resterende hotels en vooral Ceasar's Palace maakt indruk met al zijn details en fonteinen ed. Het hotel samen met de Forum Shops zijn inderdaad wel prachtig te noemen. We lopen ook doorheen het straatje naar The Linq en eten daar bij de Yard House een lekker broodje.


We bekijken ook de Flamingo's en het Paris hotel en nadien gaan we terug naar het hotel via de M&M store. We rusten even uit en gaan dan later op de avond richting Downtown en genieten van al het geks en de muziek op Freemont Street. Ook bij The Golden Nugget gaan we even binnen om de haaien te zien zwemmen waar er een glijbaan doorheen loopt van het zwembad.
Grote honger hebben we niet maar we gaan bij Denny's wel een lekkere Warm Cream Apple Pie eten, warme appeltaart met ijs ! yummie !


We rijden via de strip, het is erg kalm tov de dag ervoor, terug naar het hotel en zoeken de kamers op voor de laatste nacht in Vegas.
's Morgens breng ik mijn ouders naar de luchthaven en moeten we alweer afscheid nemen, en wacht hun alweer een lange vliegreis terug naar Belgenland, waar ze gelukkig ook lekker warm zomerweer voorspellen zodat het contrast niet te groot is :)
Na het helpen inchecken nemen we afscheid en wij rijden weer terug naar ons hotel om ons ook boeltje in te pakken en te vertrekken. Maar na de koffer in de auto te gaan leggen keren we nog even terug naar het hotel om toch nog een gokje te wagen, iets wat we normaal altijd doen maar nu nog niet echt aan toe gekomen waren behalve die paar minuten op een machientje black jacken.
Nu zetten we ons aan de roulette tafel en nemen elk voor 100$ chips. Ik win al snel door enkele nummers vol te raken en de 25$ chips die ik terug krijg gaan men zak in zodat we alvast onze inzet terug hebben. Op een bepaald moment heb ik 125$ in mijn zak en ongeveer 130 voor me liggen. Omdat we pas bezig waren nog even verder gespeeld en uiteraard alles kwijt haha. Evy won dan weer met haar allerlaatste chips op nummer 7, waar er 3 chips oplagen dus krijgt ze er 35x3 terug en casht ze ook in en gaan alles optrekken bij de Cashier. Een 40-tal dollar winst en fun gehad, dus tijd om te vertrekken en om 11u rijden we weer richting Tucson. We stoppen enkel in Kingman om te tanken en iets te eten (popeyes !!) en om half 6 zijn we weer thuis.

Het gewone leven gaat weer zijn gangetje, dus werken geblazen.
Aan de bezoekers, het was erg leuk en bedankt voor al het lekkers, alsook de ontbijtjes en lunches :)


Ciao


5 opmerkingen:

 1. Geweldig hoe je je ouders opgevangen heb en al het moois heb laten zien, gisteren op de wandeling van Loonse Tsjaffeleers vertelde je ma hoe fijn het was bij jullie en hoeveel mooi dingen ze gezien heeft, e, dat bewijzen de foto's weer. Vele groeten uit Borgloon.

  Wandelgroetjes uit Borgloon.

  http://blog.seniorennet.be/johnnyenchristiane/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Al eventjes geleden hier, het leven gaat verder? :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik mis het lezen van jullie blog!! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja wij ook! Kijk zo eens om de zoveel tijd op jullie blog maar er bougeert niet veel :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Herpes is een ernstige en terugkerende ziekte die niet kan worden genezen door medicijnen of injecties door de Amerikaanse artsen, maar de beste manier om met Herpes om te gaan, is door er natuurlijke kruidengeneesmiddelen voor te nemen, ik heb gelezen over DR JAMES, de grote kruidendokter die genas me van herpes met zijn krachtige kruidengeneesmiddel. Ik nam contact met hem op om te weten hoe hij me kon helpen en hij vertelde me dat ik me geen zorgen hoef te maken dat hij me zal helpen met de natuurlijke kruidenmix na 2 dagen contact met hem op te nemen, hij vertelde me dat de remedie klaar was en hij stuurde het naar mij via UPS SPEED POST en het bereikte me na 3 dagen! Ik gebruikte het medicijn zoals hij me had opgedragen (OCHTEND en AVOND) en ik was genezen! Het is echt een droom, maar ik ben zo blij! voor de mensen die lijden aan de volgende ziekten, kanker, hypothyreoïdie, herpes, COPD, HIV, artritis, HPV, infecties, leverziekte, auto-immuunziekten, de ziekte van Parkinson, lupus, nefrologie en hypertensie, neurologie, verloskunde, gynaecologie en gezondheid van vrouwen, Oncologie, Kindergeneeskunde, Pulmonaal, ACUTE MYELOFIBROSIS, ALZHEIMER's symptomen, BORSTKANKER, DIABETES, HAARVERLIES EN HAARBEHANDELING, NIERZIEKTEN, LEUKEMIE, MYELOÏDE LEUKEMIE, STAMCELBEHANDELING en meer moeten contact opnemen met hem voor een levend medicijn was genezen van herpes en zijn medicijn is legitiem. Ik stuurde hem wat hij vroeg en hij stuurde me zijn medicijn dat ik 3 goede weken nam en vandaag ben ik hier met een negatief resultaat. toen ik ging testen was ik zo blij na het doornemen van zijn medicatie. je kunt hem bereiken via E-mail: drjamesherbalmix@gmail.com Whatsapp: +2348152855846

  BeantwoordenVerwijderen