woensdag 14 maart 2018

13-03-2018 ... Hiking, Birding and enjoying the weather


Wauw, alweer van tussen kerst en nieuwjaar geleden dat ik nog eens geblogd heb. Net voor nieuwjaar ben ik samen met Tony en een vriendin van hem naar Decadence geweest in Phoenix, een klein dancefestival, waar toch redelijk wat bekende namen op het programma stonden. Een van men favorieten kwam er ook draaien en dus ben ik meegeweest en hebben we tot 3u 's nachts een beetje gefeest.

Tchami !!
We hadden ergens in December een nieuwe tafel gekocht ipv ons kleine houten ding en nu was die natuurlijk zo groot dat we ook 2 extra stoelen nodig hadden. gelukkig konden we nog dezelfde krijgen die we al hadden dus dat viel wel goed mee.
Na nieuwjaar wordt het traditiegewijs iets rustiger op het werk bij Evy, in retail in het algemeen bedoel ik dan eigenlijk.
Dus hebben we eindelijk tijd om eens wat dingen te bezoeken, of eens te gaan wandelen.
Echte winter hebben we overigens niet gehad. Januari was warmer dan gewoonlijk en temperaturen van 80F (26-27C) waren geen uitzondering. Al heb ik dat niet allemaal meegemaakt want ik zat de helft van Januari in het koude Nebraska voor de afhandeling van ons project. Alles ging prima en ze waren uitermate content over ons machine. Toen we de eerste dag aankwamen was het een graad of -15 met een gevoelstemperatuur van -25 ofzo, door de harde ijskoude wind. De week erna zaten we zelfs in een heuse sneeuwstorm. In het weekend had ik afgesproken met twee Belgen die in de buurt wonen, 1 in Lincoln en 1 in Omaha en we zijn met ons drie├źn samen gaan uit eten en het was erg gezellig. Uiteindelijk toch blij dat ik terug naar het zonnetje kon gaan na bijna 2 weken.Collega Jon moet krabben dus ff uitlachen :)
Een Belgisch trio in Lincoln, Nebraska

Bij thuiskomst begon de GEM show hier in Tucson, de grootste ter wereld wordt gezegd. We zijn twee x een site gaan bezoeken waar ze staan met allerhande soorten stenen en juwelen en alles wat ermee te maken heeft. Altijd leuk om daar even rond te lopen en we kopen er ook enkele kleine goedkope spulletjes.
Dure prijskaartjes, we zien er van 240.000$ !!


Mexican Desert petrified Sand
Mijn raket had ook nog eens een onderhoudje nodig en er was toevallig een kleine car show van Mopar cars, dus tijdens het werken aan men raket heb ik daar even rondgelopen. Voor de liefhebber van muscle cars een paar foto's:


Op een mooie zondag zijn we richting Catalina SP gereden en hebben we een langere trail gedaan naar de Romero Pools, een mooie wandeling doorheen de Catalina's. De pools zelf stonden niet al te hoog maar al bij al toch een mooie omgeving om in te wandelen. Het weer was weer perfect en niet al te heet.
Romero Pool Trail


Foto's nemen !Af en toe dus in de buurt gaan wandelen om wat aan de conditie te doen hoort er ook bij. Evy doet nog steeds haar workout op Tumamoc Hill want we (ik) moeten fit geraken tegen Augustus als we richting de Havasupai Falls gaan, in de Grand Canyon. Hopelijk lukt het daar om mooie foto's te maken.
Wandelen !
Over foto's gesproken, de laatste tijd ben ik weer wat vaker op pad gegaan om wat foto's te nemen van vogels. Birding zoals dat hier heet is big business in Tucson omdat wij op het migratie pad liggen van heel wat vogels. Velen komen hier ook overwinteren en dat trekt massa's toeristen aan van over de ganse wereld. Ik vind het gewoon leuk om nieuwe soorten te ontdekken die ik nog niet eerder voor men lens gehad heb. Zo ga ik weer regelmatig naar Sweetwater Wetlands, en heb ik een bezoekje gebracht aan Agua Caliente Park, kortbij waar we vroeger woonden in het Oosten van Tucson.

Sweetwater Wetlands
Sweetwater Wetlands
Black Phoebe
Western Bluebird
verdin
Northern Cardinal (male)
Agua Caliente Park
Agua Caliente Park
Agua Caliente Park
Ook in het Sonoran Desert Museum zitten veel vogels en er is een vogelshow met grote roofvogels zoals haviken en uilen. Daar zijn we ook nog eens naartoe geweest aangezien we toch jaarpassen hebben. Altijd erg mooi om daar langs te gaan en zeker een aanrader voor wie in Tucson op vakantie komt.

Grey Hawk
Barn owl
Farris Hawk - takeoff
Farris Hawk - Incoming

We kregen ook nog bezoek van Conny en Benno. Conny is mede forum moderator op het Alles Amerika forum en we hadden elkaar ooit wel eens ontmoet in Antwerpen op een AA-meet, en nu dat zij door Tucson reisden, hadden we afgesproken om samen iets te gaan eten en zo konden ze ook even zien waar wij wonen. Na de kennismaking en de rondleiding laten we onze bezoekers kiezen welk soort restaurant ze willen bezoeken en het wordt Mexicaans. Wij stellen Guadalajara voor, waar we al eens eerder geweest zijn. Het eten is er prima en nadat we nog even hebben nagepraat rijden ze weer richting hun camping, want ze reizen met een campertruck.


Het weekend erna hebben we met Ty en zijn familie afgesproken. Zij zijn fervente Renaissance Fair bezoekers, ook toen ze nog in West Virginia woonden. Elk jaar is er ook een grote in Phoenix, of net ten oosten van Phoenix eigenlijk, waar we enkele jaren geleden ook al naar toe gingen en het toen erg leuk vonden. Dus gaan we opnieuw dit jaar samen met Ty. We vertrekken vroeg en zijn voor openingsuur al aanwezig en we zijn lang niet de enige die zo vroeg zijn. Het weer is perfect en er is een massa volk op de been. Ty en Jaqui zijn verkleed, zoals wel de meeste mensen eigenlijk. We bekijken vele mooie winkeltjes, bezoeken wat shows en eten her en der wat dingen, zoals een dikke turkey leg. Een lange vermoeiende dag maar wel erg leuk gehad.De dag erna is er nog de 4th Avenue street Fair waar we ook naar toe gaan in het zelfde heerlijke weertje. Ook hier weer een massa volk op de been. We kopen er enkele plakkaten met een tekst op om buiten rond het zwembad te hangen eens het zwemseizoen begint, wat niet zo heel lang meer zal duren hopelijk.Weer een paar daagjes later is Evy jarig en aangezien ze verlof heeft, heeft ze een drukke dag ingepland voor haarzelf. Als ik van werken kom, rij ik snel even naar een fotozaak waar ik een foto die ik gemaakt had, heb laten vergroten om in de living tegen de muur te hangen. We waren al langer bezig om een paar foto's te laten vergroten om in huis wat meer kleur tegen de muur te hangen en het is een kleurrijke vlinder geworden, een Monarch Butterfly, genomen in de Tucson Botanical Garden.


s' Avonds gaan we iets eten en Evy kiest voor North, een Italiaans restaurant waar we nog aan de praat geraken met een jonge Italiaan die ook hier blijven hangen is na zijn studiejaren. Hij is enorm enthousiast en blij om nog eens Europeanen te ontmoeten die hier ook 'pas' zijn aangekomen. Leuke gast.Nu is het aftellen naar ons volgend bezoek, dat niet zolang meer op zich laat wachten. Mijn ouders komen op bezoek en we zullen dan het laatste weekend ook samen in Las Vegas doorbrengen, dus de volgende update zal wellicht voor daarna zijn.


See ya


1 opmerking:

  1. Blijft fijn om te lezen! Wat ik me afvraag, zijn jullie dazr al eens naar de ‘huisarts’ moeten gaan?

    BeantwoordenVerwijderen