vrijdag 16 mei 2014

02-10-2013 … Het papierwerk !

Eindelijk is het zo ver ! Alle papieren zijn (hopelijk) netjes ingevuld, gecheckt, dubbelgecheckt en afgeprint, dubbel voor ons eigen dossier. We nemen er foto’s van en dan gaat alles in de enveloppe, samen met de pasfoto’s en een exemplaar van de barcode die je krijgt als je inlogt op 1 mei en gewonnen hebt. Evy brengt de enveloppe naar onze eigenste Bpost en laat het aangetekend versturen naar het Kentucky Consular Center (KCC). De meeste mensen op het forum laten de enveloppe versturen via TNT of FedEx. Wij kiezen dus voor de Belgische Post, aangetekend en dus kunnen we de enveloppe online volgen. Hopelijk verloopt alles vlot en komt ons pakketje goed aan in Kentucky. We zijn ook erg benieuwd hoe snel we op interview mogen , met zo’n extreme lage casenummer, want die ligt in de 000006xx. Bijzonder laag dus, het laagste wat ik op het forum tegenkwam dit jaar was ergens in de 1400 als ik het me goed herinner .12-10-2013 …Het papierwerk … part II

Na enkele dagen van checken en checken of onze papieren nog niet zijn aangekomen, krijgen we na de zoveelste aanmelding om te checken, de boodschap dat het adres waar naar de enveloppe moet verzonden worden, niet bestaat. Om één of andere reden wordt het adres niet herkent. We checken de officiële website en ons adres klopt wel degelijk. Dus moeten we opnieuw aan de bak. Gelukkig had ik van alles kopies genomen om ons eigen dossier op orde te houden. Ik neem opnieuw kopies van de kopies, vul nog enkele dingen bij en ondertekenen al onze papieren die getekend moeten worden. Gelukkig hebben we ook nog twee pasfoto’s liggen dus ook die worden weer in een aparte enveloppe aan de papieren vast gehangen met een paperclip.
We nemen toch maar nieuwe foto’s van alles en nemen de dag erna contact op met FedEx. Die komen het pakket bij ons thuis ophalen en zorgen dat alles binnen de twee dagen terplekke is. Het kost met 85 euro wel wat meer dan de 9 euro van de Bpost, maar ze hebben het adres nog eens extra gecheckt en het klopt wel degelijk zoals het natuurlijk ook op de officiële site én op onze eerste enveloppe stond. Op woensdag 16 oktober komen ze in de namiddag de enveloppe halen en als ik vrijdag de 18e thuis kom van het werk en inlog zie ik dat onze papieren diezelfde dag om 11 uur in de voormiddag al zijn afgeleverd in het KCC! Knappe service dus van FedEx. Ons eerste pakket van Bpost staat op ‘return to sender’ en zullen we dus binnenkort terug in de bus krijgen. Nu is het opnieuw afwachten tot we ingelicht worden over de datum van het interview in Brussel. “In the meantime” beginnen we al met het aanvragen van allerlei papieren die we moeten meenemen naar het interview.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten