zaterdag 24 mei 2014

21-05-2014 ... Dag 4: Rio Rico


Ikzelf ben alweer vroeg wakker, maar kan gelukkig toch weer even in slaap vallen. Als ik hoor dat Tom al wakker is staan we allebei op en even later is Carolyn ook wakker en kunnen we ontbijten. Het leven gaat hier echt wel op het gemakje dus het duurt even vooraleer de pannekoeken klaar zijn. Tom is trouwens de chef kok van dienst tenhuize Reed-Carr.
Het zijn bluecorn pancakes, waarvan we nog nooit gehoord hebben maar ze zijn wel lekker.
Op de foto is het niet heel duidelijk maar ze zijn wel echt blauw van kleur.


Na het ontbijt maken we ons klaar en vertrekken richting Rio Rico, waar we even naar het golfterrein gaan kijken, dan verder naar Nogales, waar je op verschillende locaties de grote muur ziet die Amerika van Mexico scheidt.
 
 
 
 
Vervolgens door naar Patagonia waar we ook gewoon even doorheen rijden en ook dit is een dorpje met een klein centrum. We stoppen er bij een pizzeria maar die is gesloten. Daarvoor waren we ook even gestopt bij het Patagonia Lake SP maar hier zag je helaas niet veel van het meer door de vele bomen die er rondom staan. Uitstappen doen we niet, Tom heeft enorm veel last van zijn artritis en kan dus niet of nauwelijks wandelen. We rijden terug richting Rio Rico en wat verderop naar Tubac, wat de eerste plek in Arizona is die bewoond werd door blanken. Hier staan heel wat winkeltjes met allemaal kunst, juwelen enz… heel leuk om eens door te wandelen. De huisjes hebben allemaal felle kleuren. We eten hier ook, lekker buiten op het terras in de schaduw. 
Na het eten kijken we ook even bij een winkel met allemaal gekleurde potten, dieren en andere dingen, heel mooi geschilderd allemaal.
 


 
Ook in een winkel voor keukengerief lopen we even binnen.
Inmiddels is het half drie en we rijden terug naar hun huis. Tom legt zich even op bed en wij zetten ons buiten op het terras. Het waait behoorlijk hard maar dat is goed want anders is het veel te warm om in de zon te zitten. We wandelen ook even tot aan een bouwwerf waar enkel het dek gegoten is en ik wil eens zien op welke manier ze dat gedaan hebben, maar echt veel is er niet te zien of te leren, het wordt zoals ik het kan zien op dezelfde manier gedaan als in Belgiƫ.

 
Na de rustperiode begint Tom aan het eten. Buiten wordt er koolsla op de BBQ gelegd en nadien wordt er een saus in de uitgeholde koolsla gegooid met daarop wat spekblokjes. Na het voorgerecht volgt pasta, penne met een lekker sausje. Als afsluiter eten we de rest van de cheesecake op van gisteren, die nog altijd even lekker smaakt. Tom zal me dat recept toch eens moeten doormailen.
Helaas geen foto’s van al dat lekkers. Nadien nemen we nog een verfrissende douche en gaan dan vroeg slapen want morgen moeten we vroeg op om naar Tombstone te gaan.

 

See ya

B&E

Geen opmerkingen:

Een reactie posten