zaterdag 24 mei 2014

22-05-2014 ... Dag 05: Rio Rico


Om kwart na zes zijn we al wakker. We drinken een fruitsapje en gaan dan al snel op stap richting Rio Rico, waar Tom en Carolyn willen gaan ontbijten met ons. Het is een hele leuke naar de 50er jaren ingerichte diner. Evy neemt roerei met toast en ik een wafel met een paar schijfjes spek. Dan rijden we richting Tombstone waarbij we onderweg even halt houden in Sonoita. Als we in Tombstone aankomen rijden we eerst naar het stuk grond dat zij hier hebben gekocht een paar jaren geleden. Het uitzicht naar achter toe is geweldig maar aan de voorkant is het niet zo mooi als waar ze nu wonen.
 

We rijden wat verder door Tombstone en hier hebben we een afspraak met een realtor om een huis te bekijken. Evy wil hier liever niet wonen in deze streek omdat er buiten één straat niet zo veel te beleven valt. Ook qua winkelgelegenheden is het pover en dat is voor een eventuele B&B toch wel een vereiste.
Maar het is een goede oefening voor eens te zien hoe het er allemaal aan toe gaat met zo’n bezichtiging. Het huis op zich valt ook niet geheel in de smaak al heeft het wel potentie zeg ik later tegen Tom. Er is zeker heel wat werk aan maar de ligging is toeristisch gezien wel heel goed. We krijgen een kaartje mee van de makelaar(ster) en nemen dan afscheid. Het papier dat ze klaar gemaakt had tekenen we niet omdat we wellicht toch niet in deze regio willen terecht komen. Dat papier diende enkel om haar als makelaar aan te stellen moesten we toch voor die regio kiezen. We beloven wel dat moesten we van gedachten veranderen dat we opnieuw met haar contact zullen opnemen. We parkeren de wagen wat dichterbij en wandelen dan door het toeristische gedeelte van Tombstone.Mijn broek zakt af (nee ik ben niet afgevallen, die broek is gewoon te groot) dus ik moet een nieuwe riem kopen en hier zijn er genoeg winkels die allerlei leer verkopen en dus ook riemen. We vinden er één in de eerste winkel die we binnen gaan, toevallig ook de winkel waar ik in 2009 een sjieke hoed kocht voor broer Patrick. Nadien wandelen we nog door wat andere winkeltjes en zien Tom zitten op een bankje voor één van zijn favorieten bars van Tombstone, Big Nose Kate's. Wij waren er alleen op uitgetrokken want zoals ik eerder al eens schreef kan Tom heel moeilijk wandelen. We spreken af dat we elkaar opnieuw ontmoeten bij die bar binnen een half uur om daar te gaan eten. We doen nog een deel winkeltjes en gaan dan de bar binnen. We zitten net neer als ook zij binnenkomen, we bestellen iets te drinken (ik een lokaal biertje) en één pizza om te delen voor ons. Ook Tom en Carolyn bestellen een broodje om te delen.Er wordt live muziek gespeeld en de binnenzijde van de bar ziet er fantastisch uit met allerlei spullen aan de muur uit de tijd van Wyat Earp. Op verschillende plekken kan je ergens opzitten of inkruipen om een foto te maken in 'old style, zoals het koppel op de onderstaande foto.


Na het eten genieten we nog even van de muziek en dan rijden we weer terug naar Rio Rico, waar Evy wat rust en ik buiten van het uitzicht geniet.
Als avondeten rijden we naar Tumacacori, een piepklein gehuchtje waar er een erg lekker lokaal gerund restaurant ligt. Als we aankomen staat de parking afgeladen vol, meestal een goed teken. Het is dan ook Die Hard fan Night. Iedereen die Die Hard Fan is krijgt dan een codewoord via email en als je dat binnen vernoemd krijg je twee coctails voor de prijs van één. Binnen zijn alle tafels bezet en moeten we even wachten tot er een tafel vrij komt. Aan de bar bestellen we dan vier Margharitta's en omdat Tom het codewoord 'Schools out' gebruikt betalen we dus maar 2 van de 4 coctails. Eens aan tafel bestellen we voorgerecht, Nachos met guacamole en salsa saus. Nadien bestellen we een Fish Taco. Alles smaakt weer lekker. Het desert laten we aan ons voorbij gaan. Het is een erg leuke laatste avond geweest met een uitwisseling van vele reis en andere verhalen. Eens thuis gekomen praten we nog even na en gaan dan allen naar bed. Zelf lees ik nog even maar al snel vallen de ogen dicht en gaat het lichtje uit, letterlijk en figuurlijk.

Morgen nemen we afscheid van Tom en Carolyn.

See ya
B&E

Geen opmerkingen:

Een reactie posten