vrijdag 16 mei 2014

26-12-2013 …. Medische controle deel 1

Het eerste deel van het medisch onderzoek zit erop. We waren voldoende op tijd vertrokken naar Antwerpen en een uurtje later was de wagen geparkeerd aan de kaaien. We wandelen de stad in want we hebben nog wat tijd over. Overal staan er kerstkraampjes en we lopen er een tijdje rond en gaan nog even wat drinken om de tijd de doden. Wat later wandelen we langs de kaaien weer richting het MAS want de dokter zit daar kortbij, aan het Falconplein.
We zijn ietjes te vroeg maar gaan toch al binnen. We zijn helemaal alleen in de wachtkamer en enkele minuutjes later mogen we al binnen. De dokter is in tegenstelling tot aan de telefoon supervriendelijk. We laten de papieren met de vragenlijst die we ingevuld hebben zien maar hij heeft geen interesse in wat we ingevuld hebben. Hij moet het alleen zien, dat we het ingevuld hebben. Ik had één vraag open gelaten omdat er lichte twijfel was over één vraag maar hij zei me om er gewoon ‘nee’ op aan te vinken. Zo gezegd zo gedaan.
Ook onze medische achtergrond was niet nodig om te bekijken, dus dat is eigenlijk moeite voor niets geweest, maar goed, beter te veel papieren bij als te weinig.
Dan stelde hij enkele simpele vraagjes, zoals rook je? Heb je ooit iemand willen vermoorden? (enkel aan mij, bij Evy durfde hij niet zei hij)
Dan mocht Evy op zijn tafel plaats nemen en werd er bloed afgenomen, bloeddruk gemeten en even voorover buigen.
Even later was het mijn beurt, eerst in de linkerarm maar dat lukte niet, dus nieuwe poging in de rechterarm en daar ging het wel. Ook bloeddruk gemeten en even voorover buigen en klaar.
We kregen beiden een groen papiertje zodat we er nog wat van terug krijgen van de ziekenkas en betalen dan 90 euro voor ons beiden. We maken een afspraak voor twee weken later want we moeten foto’s laten maken van onze longen. Ik dacht dat alles op één dag zou gebeuren maar dat bleek dus niet zo. De afspraak wordt gezet op donderdag 9 januari.
We gaan na het doktersbezoek nog even terug de stad in en halen bij de chocolatier op de Meir nog pralines voor Wendela, Evy’s zus. Ook op de vele kerstmarktjes wandelen we nog wat rond en eten er een hamburger alvorens terug te keren naar huis. We rijden rechtstreeks naar Evy haar zus om de pralines af te geven en nog wat na te praten over deze en de volgende stappen in ons proces.


09-01-2014 … Medische controle deel 2
De eerste dag van het nieuwe werkjaar had ik al meteen verlof moeten invullen voor deze dag. Alé, ne halve dag toch. Die van 4 februari vraag ik ook al meteen aan.
Om kwart voor één vertrekken we richting Antwerpen voor deel 2 van ons medische keuring. Een beetje hetzelfde ritueel als vorige keer, we waren iets te vroeg en verkennen Antwerpen via kleine steegjes waarvan we niet wisten dat er zulke mooie winkels waren. Op de meir lopen we enkele winkels binnen en als het even later begint te regenen gaan we alvast richting de Italliëlei waar we een afspraak hebben met Dr.Pouders voor een X-ray van onze longen. We zijn een half uur te vroeg maar we kunnen meteen mee met de assistente en moeten ons bovenlichaam ontkleden. Evy is eerst aan de beurt en even later is het mijn beurt. In twee posities wordt er een foto gemaakt en we mogen ons alweer aankleden en naar de wachtkamer gaan. Daar zien we nog een koppel waarvan beiden naar de kleedkamers gaan en nadien zien we hen ook terug bij Dr Wildiers zitten dus zij zijn ook in de running voor een visum vermoeden wij. We betalen 90 euro en we zijn klaar. Via de Meir en de O’neill winkel (het zijn solden voor iets hé) lopen we weer naar het Falconplein, waar we om iets voor 16u aankomen. Als we de deur van de wachtkamer binnen komen schrikken we, het zit er stampvol en dus ook het koppel dat we eerder zagen bij Dr.Pouders zat er al.
Na 40 minuten is het onze beurt. We krijgen een hoop ingevulde papieren terug waarop we nog onze handtekening moeten zetten en waar we bij thuiskomst ons paspoort nummer nog moeten invullen. De foto’s zelf bekijkt hij niet, enkel het papier wat erbij zit waarop staat dat alles in orde is. Voor de rest hoeft er niets meer gedaan te worden dus betalen wij 24,5 euro en krijgen opnieuw een papiertje voor de ziekenkas. Hij wenst ons veel succes en na dik vijf minuten staan we weer op straat.
We eten een burger in de Burgerij aan het MAS (burgerrestaurant van Robin Janssens) en vertrekken dan terug richting Limburg. Nu is het aftellen naar 4 februari …


21-01-2014 …. De schatter

We hebben een afspraak gemaakt op dinsdag 21 januari met een erkende schatter. We willen weten wat ons huis waard is zodat we, als we goedgekeurd worden op de ambassade, weten tegen welke prijs we ons huis kunnen te koop zetten. Alles wordt goed bekeken, zowel binnen als buiten. Als hij klaar is met noteren vraag ik of em nu al een gedacht heeft over de waard maar daar doet hij niet aan mee, uit het hoofd schatten. Alles wordt dus berekent op het kantoor en dan wordt het opgestuurd via email.
Zaterdag komt de mail al binnen en zien we het resultaat van de schatting. Het lag in ieder geval een stuk hoger dan wij dachten en dat is alleen maar positief. Alleen is het nu te hopen dat het nie té duur is zodat het potentiele kopers niet afschrikt om langs te komen.
En ook nu tellen we weer verder af naar 4 februari.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten