donderdag 29 mei 2014

28-05-2014 ... Dag 11: Tucson


Gisteren hadden we geen wekker gezet. Het was erg warm in de casita en we geraakte moeilijk is slaap. De airco wil Evy liever niet op, want dan wordt het 's nachts al te snel koud én hij maakt erg veel lawaai. Om twaalf uur worden we gewekt door de wekkerradio, grrrrrrrrrr. Licht aan om die stomme off knop te vinden. 's Morgens worden we wakker om half acht en wat later eten we ons onbijtje lekker buiten op het terras op. Beth komt vragen hoe we geslapen hebben en beloofd wat spray te spuiten tegen de muggen want we hebben wat beten opgelopen. Normaal zijn er volgens haar geen muggen want het is veel te warm.
Wat later vertrekken we naar Sabino Canyon, in het noorden van de stad. Het is niet ver rijden en we betalen via een enveloppe 5$ inkom. We bekijken het visitors center en nadien kopen we kaartjes voor de bus/tram/treintje hoe je het maar wil noemen. Die brengt je de canyon in en je kan op verschillende plaasten op en afstappen. Zo'n kaartje kost 8pp en is niet verplicht maar dan moet je alles te voet doen want met de wagen mag je niet in de canyon komen.


 

Even later stappen we in en we rijden tot helemaal achteraan het park. Hier start er een wandeling die we willen doen, ondanks dat we geen wandelschoenen aanhebben en niet al te veel water bij ons hebben. Het gaat meteen bergop en het is al behoorlijk warm, al is het wel bewolkt, gelukkig maar.
De wandeling zelf is erg mooi, tussen allerlei soorten cactussen door en doorheen de ruige bergen van de Santa Catalina Mountain Range. Je hebt daarbij altijd een mooie kijk op de Canyon en op een gegeven moment ook op downtown Tucson.

 


Ons water is er snel door maar zo lang is de trail ook niet en als we terug op de canyon weg komen is er drinkbaar water al is dat behoorlijk warm. Wat later stappen we terug op de tram en rijden we een stukje mee naar boven en dan weer naar beneden tot aan de start van de trail. We krijgen bij het afstappen nog een speciale vermelding van de chaffeur waarmee we een praatje maakte tijdens de laatste stop bovenaan de canyon, waar de tram altijd even halt houdt : special thanks to the Belgian couple that hiked the Sabino Canyon Trail. Meteen naar de auto om wat koel drinken.
We rijden via de Albertsons voor wat eten terug naar de casita en lunchen op het terras.
 

Dan rusten we even en rijden vervolgens naar Saguaro NP east. Ondanks dat we maar één national park bezoeken kopen we toch een jaarpas voor alle parken.
 
Evy neemt het stuur over zodat ik wat foto's kan maken vanuit de auto. We rijden doorheen het park, zo'n acht mijl lang en stoppen bij elk uitkijkpunt. Het is erg rustig in het park en we zien twee andere wagens en één fietser. Ook vier herten die over de weg lopen, en die we snel op foto vastleggen. We zoeken ook naar schildpadden maar die vinden we niet. Hier leven trouwens heel wat dieren waaronder vossen, slangen, herten, gila monsters, allerlei kleine hagedissen, heeeel veel vogels, enz ....
  


Na een uur of twee zijn we rond en rijd Evy weer terug naar de casita. We douchen ons want volgens ons stinken we uren in de wind. We zouden bij Applebees gaan eten, maar omdat Evy zin heeft in Friet biefstuk stel ik voor om dan maar naar een Outback Steakhouse te rijden. Een voorgerecht slaan we over en de steak smaakt weer erg lekker, en eindelijk eens frieten.

 
 
We denken nog genoeg plaats te hebben voor een dessert en bestellen een trio van cheesecake, worteltaart en een chocolade taartje met ijs. We dachten dat dat drie kleine stukjes zouden zijn en dus is het veel te veel maar het is wel lekker.


Terug in de casita kijkt Evy CSI en ik schrijf het verslag. Morgen verhuizen we naar Phoenix en 's avonds spreken we af met Erwin van het AA-forum om samen iets te eten. Eerst bekijken we nog Oro Valley en de regio daaromheen.


See ya
B&E

Geen opmerkingen:

Een reactie posten