vrijdag 30 mei 2014

29-05-2014 ... Dag 12: Tucson - Phoenix

Vandaag verplaatsen we ons naar Phoenix. We staan op om half acht en eten ons onbijt weer buiten op, op ons eigen terrasje van de casita. We pakken alles in, gaan betalen en praten nog even na met Beth en gaan dan op pad. Voor we naar Tucson rijden bekijken we Oro Valley en omgeving nog eerst. We hebben weer wat adressen opgeschreven en bekijken op die manier de regio. Nadien rijden we even doorheen Oro Valley en stoppen even aan de mall waar we doorheen wandelen en iets gaan eten want het is inmiddels bijna middag. In de Levi's kopen we wat T-shirts, een broek en een kleedje voor nog geen 90$. We eten een kleine punt pizza bij Sbarro en vertrekken dan weer uit Oro Valley.


Eigenlijk hebben we een beetje te weinig tijd hier gespendeerd om er een goed oordeel over te vellen. De regio waar we de huizen bekeken viel wat tegen maar de stad op zich lijkt wel OK, maar ik durf er niet te veel uitspraken over doen omdat we er dus te weinig tijd hebben doorgebracht.
We rijden via de 79 richting Phoenix. Veel is er niet te zien onderweg want dit loopt door niemandsland, met lange kaarsrechte wegen met af en toe wat huizen in de verte, en toch hou ik ervan zulke wegen te rijden, heerlijk! In Florence houden we links en bereiken wat later de I10 waar we maar even op blijven rijden (en we zien een vrachtwagen een klapband krijgen) want iets verder gaan we eraf richting Gilbert, een stad ten zuidoosten van Phoenix. Hier hebben we later vanavond afgesproken met Erwin en zijn vrouw om samen iets te gaan eten. Erwin ken ik vanop het AA forum en heeft ons ook al veel info gegeven via email. We rijden even langs zijn huis en geven daar de gps de opdracht om een motel te zoeken in de buurt. Dat wordt een super 8 in Mesa, toch nog 20 minuten rijden.Daar aangekomen installeren we ons spullen op de kamer, internetten even en dan is het al tijd om ons klaar te maken en we nemen dus een douche en vertrekken dan terug richting Gilbert. Er zijn wat wegenwerken en het is druk dus we arriveren vijf minuten later dan afgesproken. We worden ontvangen door Erwin en Sylvia en hun dochtertje Emily, die al goed Engels praat. We drinken eerst wat en praten al over emigratie dingen, we krijgen een rondleiding door hun prachtige woning, die trouwens te koop staan want ze verhuizen nog dit jaar naar Boston. Dan vertrekken we om iets te gaan eten, downtown Gilbert. Het is erg druk dus we moeten behoorlijk lang wachten. We bestellen ons eten en een voorgerecht maar dat duurt zolang dat we pas net bezig zijn, onze hoofdgerechten er al aankomen. Dat klopt niet helemaal qua timing dus de hoofdgerechten gaan even terug. Nadien wordt het voorgerecht van de rekening gehaald. Maar alles is verder heel erg lekker en ook heel erg veel. Wij laten de rest van onze pasta's in een doggybag doen, dus morgenmiddag hebben we al lunch voorzien. We krijgen weer veel informatie en wij vinden het een erg leuke avond. Terug bij hun thuis gekomen nemen we afscheid, want we willen het ook niet te laat laten worden want voor hun is het natuurlijk morgen een gewone werkdag. We rijden weer naar het hotel. Morgen bekijken we de zuidzijde van Greater Phoenix Area, met name Gilbert, Chandler, Queen Creek en Tan Valley. 's Avonds hebben we afgesproken met Frans die in maart de oversteek gemaakt heeft naar Phoenix.
Foto's hebben we vandaag nauwelijks gemaakt dus enkel dit verslagje voor vandaag.

See ya
B&E

1 opmerking:

  1. Erg leuk om jullie te ontmoeten gister, wij vonden het een erg gezellige avond. Heel veel succes en plezier nog de komende dagen!

    BeantwoordenVerwijderen