zaterdag 31 mei 2014

30-05-2014 ... Dag 13: Phoenix

We slapen uit vandaag, in ons geval tot kwart voor acht. We eten nog wat koekjes op de kamer en internetten even en maken ons dan klaar om de buurt te verkennen. Na het uitchecken rijden we naar een paar adressen die we opgeschreven hebben en ons ook van de grote wegen afleiden zodat we een idee krijgen van deze regio.


Het is allemaal supermooi verzorgd hier, de wegen, de paadjes en alles wat we tegen komen. Heel veel huizen staan hier in blokken die volledig ommuurd zijn. De huizen die wij bekijken staan niet in zo wijken maar die zijn moeilijk te vinden. We bekijken er een paar in Chandler, Gilbert en rijden dan naar Queen Creek, ten zuidoosten van Phoenix. Onderweg stoppen we bij een Home Depot om eens te kijken wat je hier allemaal kan krijgen en wat het allemaal kost.In Queen Creek zit je terug wat dichter bij de bergen maar het is ook wel ver van het centrum af want het is een behoorlijk stuk rijden. Normaal gingen we ook nog in Apache Junction kijken maar we hebben nu een dag minder in Phoenix en we wilden hier ook nog wat grote winkels bekijken, oa de Ikea, de enige in Arizona. Dus geven we de gps de opdracht om ons naar daar te brengen.


We maken de volledige ronde en zien we een en ander naar onze smaak. Na de ikea rijden we naar de American Lifestyle furniture. Dit is een erg grote winkel waar ze zowat alle meubelen verkopen. Heel erg veel is er niet naar onze smaak, veel is in donker hout afgewerkt en dat is niet onze voorkeur.


 


Nadien rijden we al richting Scottsdale en bezoeken een kleinere meubelwinkel en een Pottery Barn in het noorden van Scottsdale. Nadien rijden we weer zuidwaarts en boeken een Days Inn voor twee nachten. We verfrissen ons en maken ons klaar want om zeven uur hebben we afgesproken met Frans, die hier 3 maanden geleden aankwam. Ook hij heeft vorig jaar de lottery gewonnen en zijn gezin komt hem over drie weken vervoegen. We maken kennis en rijden dan naar het Fashion Square hier wat verderop en parkeren ondergronds. Frans had een paar opties om te gaan eten en het is een chinees geworden, PF Chang's. We laten de bestelling over aan Frans en alles smaakt weer overheerlijk maar de porties zijn weer veel te groot zodat we niet alles opkrijgen. Desondanks bestellen we toch nog een dessertje, althans Frans en Evy. Ik liet me verleiden door de serveerster en kreeg een veel te groot dessert maar ze had wel gelijk dat het heel erg lekker was. Banaan in een korstje en vanilleijs met wat aardbeien en blauwe bessen. Frans en Evy hebben een tiramisu. We blijven naar Amerikaanse normen bijzonder lang zitten en praten over de stappen die we al genomen hebben, hoe het proces verwerkt is en hetgeen er nog moet komen. Om iets voor elf dropt Frans ons af bij ons hotel en gaan we slapen. Vandaag zagen we trouwens 113°F op de teller van de auto.
 
Morgen gaan we op nieuw op pad met Frans en ook Sylvi van het forum gaat voormiddag even mee een tas koffie drinken. Zij pikt ons op om tien uur aan ons hotel.

See ya
B&E

Foto's volgen nog

3 opmerkingen:

 1. Hey Bart en Evy, we vonden het super gezellig maar dat bleek ook wel...dat uurtje koffie werden 3 uur! Voor Ki'lah en Yuma was het misschien een beetje lang maar toch hebben ze er van genoten. We hopen jullie in Oktober weer te zien en jullie ook kennis kunnen maken met Niyazi. Goeie reis en we hopen tot snel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als je Europees meubels zoekt kan je het beste bij Copenhagen gaan kijken, zitten vlakbij de Ikea en volgens mij ook in Scottsdale . Is wel vreselijk duur maar erg mooi.

  Het was erg gezellig donderdag, succes en nog veel plezier in LV!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij hebben morgen helaas te weinig tijd om dit nog te bezoeken Erwin, de winkel opent pas om 12 uur, maar ik heb het genoteerd in mijn boek zodat we het in oktober zeker eens kunnen bekijken. Amerikaanse meubelen zijn vaak nogal donker van kleur en dat is niet meteen onze voorkeur. Thanks voor de tip dus :)
   Wij vonden het zeer leuk jullie te hebben ontmoet (en wat een prachtig huis hebben jullie hier ! )

   Verwijderen