zondag 1 juni 2014

31-05-2014 ... Dag 14: Phoenix


Vanmorgen stonden we op om kwart na acht, eten wat op de kamer en maken ons klaar, en internetten nog even. We wandelen naar de lobby waar Sylvi ons vandaag komt oppikken om 10u. Als ze de wagen geparkeerd heeft maken we kennis met haar en de kinderen en rijden dan naar een koffiezaak wat verderop in Scottsdale, waar Frans al gearriveert is als we binnen gaan. We bestellen allemaal iets om te drinken en wij ook iets kleins om te eten en gaan dan buiten op het terras zitten.
We praten over vanalles en nog wat en ons geplande uur loopt behoorlijk uit hoor ik later. Geen idee dat we er zolang gezeten hadden maar het zegt wel genoeg over de gezelligheid. Het was er ook heerlijk vertoeven op een terrasje in de schaduw en met een watervernevelaar boven ons zodat het lekker fris is. Frans heeft vandaag vanalles voor ons gepland, inclusief een bezoek aan de Costco, een winkel waarvoor je een pasje moet hebben om binnen te mogen. Sylvi moet zowiezo ook nog gaan winkelen dus gaan we gezellig samen winkelen. Zo krijgen wij een idee wat er allemaal te krijgen is. Het is een soort van Makro, met grote porties en dus ook veel goedkoper dan kleinere winkels. Ze verkopen eveneens TV's, computers enz enz. Bij de kassa nemen we afscheid van Sylvi en gaan we met Frans verder op stap.
Evy heeft inmiddels honger gekregen en vraagt Frans om onderweg even te stoppen voor een snelle burger bij de Mc.D. ofzo. Frans heeft echter een beter idee en rijdt naar een winkelcentrum op vijf minuten rijden van zijn woonplek. We parkeren de wagen en wandelen doorheen het complex en gaan bij een Smash Burger een lekkere echte burger eten. Frans doet de bestelling en neemt een frietje voor ons twee en elk een burger en neemt ook een menutje voor zichzelf.
 

We eten op ons gemakje alles op en praten dan nog wat na in de burgerzaak en gaan wat later weer verder op pad. Hij had veel gepland voor ons vandaag maar alles loopt een beetje uit zodat we wellicht niet alles zullen kunnen doen maar we genieten van alles en we hebben geen haast. We rijden naar zijn gloednieuwe appartement en krijgen er een rondleiding, niet alleen het appartement maar ook door alle faciliteiten waarvan hij en binnekort zijn familie gebruik mogen maken, een fitness ruimte, een zwembad, een bioscoop, een PC en vergaderruimte enz.
Het ziet er allemaal prachtig uit, evenals de streek zelf. Scottsdale ziet er bijzonder netjes uit, mooi verzorgd evenals Chandler en Gilbert gisteren. Na het huizenbezoek rijden we de weg die Frans elke morgen aflegd naar zijn werk en rijden dan de interstate op richting het stadion van de Arizona Diamondbacks. We parkeren in een bovengrondse parking en zien het stadion langs de buitenzijde, erg impressionant is het wel.


We gaan naar binnen en krijgen er elk een T-shirt, omdat we zo vroeg zijn. De eerste 20 000 bezoekers krijgen er zo één. Frans heeft twee zonen die er wellicht om zullen vechten dus geven wij één van onze shirts zodat ze elk één hebben. We zoeken ons plekje uit en we hebben heel goede plaatsen. Dat heeft onze gastheer goed geregeld voor ons! Ook de binnenzijde van het stadion ziet er prachtig uit en er is zelf een zwemabd wat je kan afhuren tijdens de wedstrijd zodat je vanuit de pool kan kijken naar de wedstrijd. Wat later halen we ons iets te drinken en net voor de wedstrijd begint schuift het gigantische dak open

 
 
 


 


De wedstrijd op zich verloopt voor de D-Backs niet zo goed, want in de vierde en vijfde inning scoren de Cincinatti Reds telkens zodat de D-Backs op achtervolgen aangewezen zijn. Tussendoor zijn er vanalle leuke dingen te zien op het grote scherm, je kan vanalles winnen, enz... Evy haalt tussendoor nachos en die zijn erg lekker. In de zevende inning houden we het voor bekeken om het drukke verkeer voor te zijn en gaan we naar de wagen terug. We luisteren in de wagen nog verder naar de wedstrijd maar de stand veranderd niet meer, de D-Backs verliezen van de Reds met 5-0. De naam : Diamondbacks komt trouwens van de Rattelslang die hier in Arizona veel voorkomt, de Diamonback Rattlesnake. Wij zagen die ook al in het Sonora Desert Museum in Tucson.

 
Aan het hotel nemen we afscheid van Frans en bedanken hem voor de bijzonder leuke dag die we hier hebben mogen beleven, we hebben erg genoten vandaag!
We douchen nog en Evy kijkt naar een Friends marathon, die voor haar één aflevering duurt en ik schrijf nog het verslag van vandaag, de foto's zullen voor morgen ofzo zijn.
Morgen rijden we binnendoor via Prescott naar Las Vegas, waar we nog vier dagen gaan relaxen.

See ya
B&E

Geen opmerkingen:

Een reactie posten