maandag 2 juni 2014

01-06-2014 ... Dag 15: Phoenix - Las VegasOndanks dat we een lange rit voor de boeg hebben en vroeg wilden vertrekken hebben we geen wekker gezet. Deze nacht was het ook rustiger in het hotel, want gisteren nacht waren er wat jongeren die buiten om half drie 's nachts besloten een klein feestje te bouwen. We worden pas wakker om kwart over acht, geen last meer van jetlag dus, en we maken ons snel klaar om de lange rit aan te vatten. We laden alles in, checken uit en geven een starbucks in en rijden er naartoe, nemen een stukje cake en elk een flesje fruitsap en eten het in de auto op want het terrasje zit vol. Wat later vertrekken we dan echt uit Phoenix en we rijden noordwaarts richting Flagstaff, maar wat verderop slaan we af richting Prescott. Hier zijn we nog nooit geweest en we wilden het toch even zien. In het centrum is het druk en er staan allemaal Harleys op een rij, er wordt muziek gespeeld en er is een antiekmarkt bezig.
  

Het ziet er allemaal gezellig uit. We wandelen wat rond op het centrale plein rondom het courthouse en de straatjes erom heen en eten een ijsje. Nadien vertrekken we weer nadat we bij de Albertsons een stokbrood en een pastasalade zijn gaan uithalen, en rijden dan naar Watson Lake. Hier betalen we 2$ voor een dagticket en we parkeren de wagen. Dit park is echt prachtig, je kan er ook wandelen rondom het meer en doorheen de rotsen maar daar hadden wij geen tijd voor.


 We wandelen maar tot aan het meer en trekken er wat foto's en dan weer naar boven om te eten. We installeren ons aan een picknicktafel en eten ons eerdere gekochte lunch op. Het is hier heerlijk weer, veel koeler dan in Phoenix, zo'n 86°F ipv de 106 in Phoenix. Het is zondag dus we zien ganse gezinnen die op uitstap zijn en samen dingen doen, zoals een vliegertje proberen op te laten. Dat lukt niet altijd even goed.


 
Nadat we gegeten hebben geven we Las Vegas in in de GPS en het is nog een behoorlijk stuk rijden. Om iets na twee beginnen we eraan en we rijden noordwaarts richting Ash Fork via de 89, om daar weer de I40 op te gaan richting Kingman. We stoppen enkel voor te tanken en een sanitaire stop in Ash Fork en rijden dan doorheen Kingman richting Las Vegas via de 93. Ook hier stoppen we weer heel even om wat koel water uit de koelbox te halen en een appeltje te eten. En dan in één ruk door naar Las Vegas. De route doorheen Mt. Wilson Wilderness Area is echt prachtig.
 We rijden ook opnieuw over de brug bij de Hooverdam en 350 mijl later arriveren we om half zeven in de Aria, ons gratis hotel voor 4 nachten dankzij het MyVegas spel op facebook. We moeten ons nog laten registreren en na het parkeren gaan we naar de M-life balie en krijgen we een pasje met onze naam op. Met dat pasje en onze redemption codes gaan we naar de check-in, waar de rij behoorlijk lang is, en hopen we dat alles in orde is want ik heb alles telefonisch moeten regelen vanuit België. Gelukkig is alles in orde en worden we voor 4 nachten in één kamer ingeboekt, op de 12e verdieping. We gaan eerst naar boven met enkel de camera en bekijken de kamer, die er erg goed uitziet.

 


Dan halen we de koffers uit de wagen en ruimen die al een gedeelte op. We brengen alles naar boven, nemen een douche en gaan dan iets eten. Na zo'n lange rit vind Evy dat we wel een steak verdient hebben dus gaan we naar de Outback Steakhouse bij de M&M's. We moeten heel even wachten want het is druk. Wat later bestellen we een Outback special met groentjes en het smaakt weer lekker. Het dessert laten we deze keer echt wel aan ons voorbij gaan! Nadien lopen we via de M&M's en de MGM-Grand terug naar ons hotel. De voeten doen al pijn van zo'n klein stukje. We gaan erg vroeg slapen zodat we de komende dagen goed uitgerust aan Las Vegas kunnen beginnen. Morgenvoormiddag gaan we even naar de outlet in Noord Las Vegas en voor de rest zien we wel.

See ya

B&E

Geen opmerkingen:

Een reactie posten