donderdag 21 augustus 2014


12-08-2014 … Vertrekdatum in zicht, tickets geboekt !
 

Al weken struien we het internet af op zoek naar tickets richting Arizona. Nuja, tickets genoeg natuurlijk maar we zijn op zoek naar iets betaalbaar. En dat blijkt niet mee te vallen. Zeker om op Tucson te vliegen valt ons dik tegen qua prijs, vaak tegen de 1000 euro aan en dat willen we liever niet geven dus zoeken we verder op Phoenix als luchthaven om te arriveren.

Na lang zoeken en maar weinige prijsdaling besluiten we toch maar eens te boeken want de tijd begint toch wel erg snel te korten. Dus hebben we eindelijk geboekt, via de officiële site van United Airlines en we vliegen op 9 oktober van Brussel naar Phoenix, de terugvlucht staat gepland voor 8 december, maar die zullen we niet gebruiken. Maar vreemd genoeg kost een enkele vlucht zowat het driedubbele van een normale retourvlucht. Begrijpen wie begrijpen kan, maar het is echt zo. Dus moeten we een retourtje en laten we de terugvlucht voor wat het is. We lichten de familie in over onze vertrekdatum en natuurlijk vinden ze het vroeg, maar dat zou 14 , 19 of 23 oktober ook zo geweest zijn. Uitstellen heeft wat dat betreft weinig zin. Alweer een volgend punt geregeld en op naar het volgende en dat is een huurappartement vinden. Ik heb reeds een shortlist gemaakt van enkele kanshebbers die we nu gaan elimineren tot we er een drietal over hebben en daaruit zullen we dan één selecteren en hopen dat we het van hieruit geregeld krijgen om een huurovereenkomst vast te leggen.
Verder zijn we bijna rond met de verhuisfirma waarmee we een grote kist zullen versturen richting Arizona. Zij bieden de mogelijkheid om de box hier te leveren en we kunnen hem zelf vullen en nadien komen ze hem weer ophalen om in de container te plaatsen en zo de oversteek te maken, maar evengoed kunnen we het totaal pakket kiezen waarbij ze zelf inpakken op dezelfde dag en meteen de kist weer terug meenemen om de container te vullen tot die vol is om de oversteek te maken. We willen dit niet te laat doen, zodat we eens ginder niet te lang op onze spullen willen wachten. Dus sturen we de box een paar weken voor onze vertrekdatum al op pad richting Tucson.

Zo begint alles langzaam in zijn plooi te vallen … wordt vervolgd dus.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten