zaterdag 27 september 2014


27-09-2014 … Auto verkopen, opruimen, opruimen en opruimen.

Tijdens het weekend van de garageverkoop kreeg ik regelmatig de vraag: en de auto? Al verkocht? Telkens moest ik ontkennen en dat ik werk ging maken van het poetsen van de wagen, foto’s nemen en een advertentie plaatsen op zoekertjes websites. Normaal was het de bedoeling om dat te doen in datzelfde weekend , maar door verschillende omstandigheden werd dat telkens maar uitgesteld tot het wel erg krap begon te worden.
Dus in de week van mijn verjaardag toch maar eens de spons genomen en beginnen poetsen. Nadien wat foto’s genomen en de advertentie geplaatst op donderdagavond 18 september, heel laat.Vrijdag meteen een paar reacties en biedingen. Eén persoon wilde zo snel mogelijk komen kijken en een tweede kwam kijken als de eerste hem niet zou kopen. Op zaterdagvoormiddag kwam de eerste geïnteresseerde langs, een waal, en ik dus in mijn beste Frans gemengeld met Nederlands en af en toe wat Engels erdoorheen. Maar na een grondige inspectie en een testritje was hij meteen verkocht. Veel gepingeld werd er niet op mijn pingelprijs dus ik heb nog een heel mooi bedrag gekregen voor mijn zwarte raket! Misschien wel ietsje meer dan hij eigenlijk nog waard is, dus we hebben weer eens geluk dat we de juiste persoon op de juiste plek treffen. En mijn voorwaarde om er te mee blijven rijden tot de laatste avond werd ook aanvaard dus op 8 oktober komen ze hem afhalen.

Verder zijn we nog volop aan het opruimen, aan het opruimen en hier en daar ook nog wat aan het opruimen. We hebben ook een rommelmarkt gedaan waar we toch weer heel wat spullen hebben verkocht. Veel van wat nu nog overblijft aan oude ‘nest” wordt weggegooid. De resterende kleding en decoratie wordt aan een meisje gegeven wat een paar maanden geleden eens een gratis kastje was komen afhalen, en toen vertelde dat ze bijna alles gratis dingen ophaalde omdat ze nieuwe spullen niet kon betalen. Kleren haalde ze in de kringloopwinkel. Ze was dan ook bijzonder blij met al die spullen, toch nog een bananedoos of drie vol kleren, en nog wat decoratiespullen en andere dingetjes. Leuk om iemand zo een plezier te kunnen doen ipv het weg te gooien.

Onze kleerkast op de slaapkamer is al afgebroken en weer opgebouwd bij de zus van Evy. Ons bed wordt de dag na ons vertrek ook afgebroken en daar weer opgebouwd. Daar zullen we bij een bezoek aan België dan ook gaan slapen.

Van sommige vrienden hebben we al afscheid genomen. Het zijn drukke tijden wat betreft afspraakjes, zeker in het weekend staan we volgeboekt. We kunnen dus niet iedereen op de laatste dagen zien om afscheid te nemen. Nuja afscheid … er zijn genoeg manieren om contact te houden en als we eens terug komen op bezoek gaan we zeker eens langs bij iedereen. De komende week nemen we nog even tijd voor onzelf en wat rust en gaan we op bezoek in de westhoek, toch een regio die we nog erg graag willen bezoeken voor we vertrekken, zeker nu het 100 jaar geleden is dat de eerste wereldoorlog uitbrak. Toch wel een stuk geschiedenis wat we nog even willen ophalen met dingen als Flanders Fields  Museum, de Last Post, enz….2 opmerkingen:

  1. Jammer om deze auto te verkopen!
    Hij is mooi!
    Zal inderdaad wel duur zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fijn om te horen dat er toch mensen dankbaar zijn voor wat ze krijgen + goed geregeld met de wagen!

    BeantwoordenVerwijderen