donderdag 16 oktober 2014


14-10-2014 … nog langere update:  the first days

Het is inmiddels al woensdag en we hebben al behoorlijk wat dingen gedaan sinds we gearriveerd zijn in Tucson. Hieronder een chronologisch overzichtje van de belangrijkste dingen. Wie geen zin heeft in lezen kan wat scrollen en naar een paar foto’s kijken.

 
Op zaterdagmorgen staan we vroeg op, ontbijten simpel in het motel en rijden dan naar het noordoosten, richting ons appartementen complex. Om iets na negen zijn we aan het kantoor en ontmoeten we Dawn opnieuw. Ze stelt voor om eerst naar het appartement te gaan kijken en rijdt ons met een golfkarretje richting onze blok. We nemen een kijkje binnen in alle kamers en het ziet er allemaal behoorlijk goed uit. Niet gloednieuw maar dat hadden we ook niet verwacht. Maar het is wel proper en er hangen geen vieze geurtjes of iets dergelijks. Dus rijden we tevreden terug naar het kantoor en starten een handtekeningensessie want er moeten massa’s papieren getekend worden. Dat alles neemt toch wel even tijd in beslag en als we dat gedaan hebben krijgen we de sleutels overhandigd en kunnen we eindelijk onze koffers uit de wagen halen en alles binnen brengen. 's Middags eten we al staande wat in het appartement, een stokbroodje met kip uit de Alberstons.


Als alles binnen is en we wat gemeten hebben rijden we naar de bank, eigenlijk net naast ons appartement en lopen er binnen om te kijken of we een rekening kunnen openen. Dat lukt allemaal vrij aardig al is het een tijdelijke rekening omdat we nog geen SSN (Social Security number) hebben. Ons cash geld wat we meegenomen hadden storten we op de nieuwe rekening. Joshua vind de geur van het gloednieuwe geld geweldig als hij eraan ruikt. Op een kwartier tijd hebben we een rekening geopend en staan we weer buiten aan de ATM om de kaart te activeren. De bank was eigenlijk maar open tot 13u maar Joshua maakt er geen probleem van om ons van dienst te zijn.


Nadien rijden we naar enkele meubelwinkels, maar uiteindelijk belanden we terug bij Copenhagen en bestellen bij David nog enkele andere dingen. Een zetel, een tafel en stoelen, een klein TV meubel, twee kleine verstelbare bijzettafeltjes en een computertafeltje en bijhorend rekje. De tafel en stoelen hebben ze gelukkig in stock zodat we tenminste kunnen zitten en eten aan tafel. Dus halen we die spullen af op een andere locatie in de stad en de rest van onze bestelde meubels wordt pas volgende zaterdag geleverd. Dat wil zeggen dat we een bed moeten hebben om te slapen. Om nog een week op hotel te gaan hebben we geen zin in, en het zijn ook zotte kosten, dus rijden we naar de Walmart om er een opblaasbaar bed te kopen. Het is inmiddels al laat en gelukkig is alles hier lang open, ook in de weekends. Buiten een bed hebben we natuurlijk nog veel meer spullen nodig, (af)wasproducten, eten en drinken, een voorlopig dekbed enz enz. Electrische spullen kopen we hier niet, dat doen we morgen in een Best Buy ofzo.


Eens thuis aangekomen, doodmoe, zetten we ons bed op, althans dat proberen we … maar dan zien we pas dat dit bed géén ingebouwde pomp heeft en we dus een externe pomp nodig hebben. Dat betekent dus een extra ritje naar de Walmart. De vorige lag mijlenver weg en nu vinden we een grote op korte afstand dus rijden we daar naar toe met een kapotte doos en het bed half uit de doos hangend. We gaan naar de klantendienst en leggen ons probleem uit: geen enkel probleem, u mag deze inruilen, maar enkel voor een andere luchtmatras. Geen probleem want dat is net wat we nodig hebben. Dus weer naar de juiste sectie en nadat we er 100% zeker van zijn dat er een ingebouwde pomp bij zit, gaan we terug naar de klantendienst en betalen het verschil bij. Snel naar huis, bedje oppompen, dekbedje uithalen en er snel inkruipen, stikop …. Wellicht van het lekkere weer, zo’n 31 graden.

Op zondag zijn we vrij vroeg wakker. We moeten nog alles op zijn plaatst leggen want we hadden nog niets uitgepakt. Dat neemt bijna de ganse voormiddag in beslag. De dingen die we nodig hebben houden we kort bij de hand, de andere dingen leggen we in de inloopkast van de tweede slaapkamer. Na het uitpakken gaan we verder winkelen, en we gaan eerst voor de ,slaap/badkamer en keukenartikelen bij Bed Bath and Beyond. Ook hier hebben we een overvolle kar als we aan de kassa komen.
 
 
 
 
Als we buiten komen hebben we grote honger, en heeeeel toevallig ligt er tegenover ons een Panda Express en laten we dat nu net allebei lekker vinden !! Dus gaan we daar snel binnen en eten er weer een lekker maaltijdje.
 
 
Nadien rijden we terug naar Copenhagen, want we hebben inmiddels door dat we te weinig opbergruimte hebben. Dus wil Evy de dresser wat bij het bed hoort er ook bij hebben, zodat we veel meer dingen kunnen wegstoppen. Er staat ook een grote grondspiegel bij en die bestellen we ook mee, en nog twee nachtlampjes voor naast het bed. Die kosten lopen inmiddels op dus hebben we beslist om van plan te veranderen. Plan A was: goedkoop bed kopen die nadien zou verhuizen naar de gastenkamer en wij een nieuw zouden kopen. Dus schakelen we over naar plan B en kopen we meteen ‘onze’ volledige slaapkamer en zullen nadien, als de eerste bezoeker zich aanmeld, op zoek gaan naar een tweede bed. Wij investeren dus nu even wat meer, want de matras is eigenlijk het duurste van de slaapkamer maar met mijn pijnlijke rug willen we hier zeker niet op besparen en houden we dus die slaapkamerset voor ons. David kent ons inmiddels al goed en loopt zich de schoenen uit zijn lijf om ons goed van dienst te zijn. We krijgen ook steeds koud water aangeboden, iets wat we de komende dagen nog wel meer zullen horen en zien.
 

Na het derde Copenhagen bezoek op drie dagen, rijden we naar de Best Buy. We hebben best veel spullen nodig dus hebben we geen zin in veel rondrijden en kopen alles op één plek. We nemen eerst verschillende kleine dingen mee, tandenborstels, een haartrimmer, een haardroger, … maar zien al snel dat we dit niet allemaal gedragen krijgen en een medewerker haalt voor ons een karretje. We kopen er alle dingen die we nodig hebben en dat zijn er behoorlijk wat. Printer, TV, microgolfoven, een toaster, een croque monsier machine,  2 wekkerradio’tjes, en de eerder genoemde dingen zoals te zien op onderstaand foto
Er loopt ook iemand van Cox rond en onze appartementencomplex raad ons die aan dus spreken we die persoon aan en een half uurtje later hebben we een afspraak dat ze dinsdagnamiddag TV en internet komen aansluiten. Ook hier betalen we een Deposit.
Dan gaan we alles inladen en als ik dat karretje met de TV op wil nemen komt er snel iemand bijgelopen en zegt dat klanten niet met zulke karretjes mogen rijden LOL. Dus laat ik hen de drie meter naar de auto rijden die ik even voordien voor de deur heb gereden.


Als alles in de wagen zit neem ik nog een foto en rijden we naar huis, brengen alles naar boven en stellen alles tentoon voor de foto. Evy maakt nog spaghetti, ons eerste zelfgemaakte maal op onze nieuwe locatie.
 
 
 
Na het eten beginnen we alle spullen uit te pakken en op te laden en te testen. Als we klaar zijn hebben we een grote berg afval en proberen te sorteren want Dawn vertelde ons dat er op het complex een sorteerhoekje is. Maar voor nu zit de dag erop dus na het douchen beginnen we aan onze verdiende nachtrust. Ik moet trouwens nog even vermelden dat het heerlijk weer was vandaag, zo’n 32 graden.


Maandag zijn we alweer vroeg wakker, nog steeds wat last van de jetlag dus. Omdat we al behoorlijk wat geld uitgegeven hebben en we niet zo heel veel mee hadden, draaien we zondag al opnieuw geld uit, en ook vandaag doen we dat opnieuw. We hebben nog een deel spullen opgeschreven die we vergeten zijn of eerder niet aan gedacht hebben en dus rijden we terug naar BB&B en kopen nog wat kleine dingen. Daarna gaan we in de Tucson Mall naar de T-Mobile en gaan proberen een Iphone 6 te bemachtigen. Zoals overal is deze ook hier uitverkocht en moet besteld worden. We nemen wel al een abonnement op onze naam en dus hebben we allebei een nieuw Amerikaans nummer. Deze werken voorlopig op onze oude telefoons, maar zou gauw de nieuwe binnen zijn krijgen we een seintje en mogen we ze gaan afhalen. Na het Mall bezoek, gaan we autoshoppen, eindelijk !!! Nuja echt shoppen is het niet want ik wil vandaag nog niet kopen, maar wel al eens een kijkje nemen hoeveel wat kost en wat er nog allemaal bij komt op de prijs die ze op de ruiten plakken. We rijden eerst naar Carmax en maken een volledig rondje door hun wagenpark. Hier en daar zit er wel wat leuks tussen maar meestal zijn ze te duur voor wat wij voor ogen hebben. Nu had ik al snel door dat we met mijn vooropgestelde budget niet ver zullen geraken tenzij we een aftandse oude bak van meer dan tien jaar kopen. We hadden graag een kleine SUV gehad, kwestie van voldoende laadruimte te hebben als we nog spullen moeten bijhalen, maar misschien moeten we ook hier van plan A naar plan B of C overschakelen. Plan A was een niet te dure SUV kopen als start en nadien, als we werk hebben, een tweede meer degelijke wagen te kopen. Maar misschien moeten we maar meteen een betere en dus ook duurdere wagen kopen (plan B), ofwel een kleine degelijke auto die Evy nadien overneemt en er voor mij een tweede, wat grotere wagen komt (plan C)

Na carmax gaan we naar de Automall drive, en de naam zegt al voldoende, een ganse straat met allemaal grote dealers, en aangezien we een dodge zoeken,  rijden we bij Jim Click Dodge de parking op waar je uiteraard meteen wordt aangesproken want ze werken op commisie. Daniel loopt met ons mee naar de Used Cars maar we zien niet echt onze goesting en dus gaat hij op zoek op internet naar andere Jim Click verdelers die ook allerlei merken staan hebben. We rijden doorheen verschillende ‘parkinglots’ en zien een Dodge Nitro staan van 2010. Die is wel nog niet gekuist maar we zien dat hij er nog vrij goed uitziet. Nadien rijden we nog wat rondjes over andere parking maar zien niks naar onze goesting. Bij een andere Jim Click dealer in het oosten staat nog een Nitro en als we klaar zijn rijden we daar naartoe en beloven Daniel dat we hem contacteren als die Nitro ons aanstaat. Maar helaas staat deze 2011 helemaal voor krassen en deuken én hij is nog eens veel hoger geprijsd dus deze valt meteen af. Toch hebben we een leuk gesprek met de verkoper. Na een tijdje moeten we zeggen dat we honger hebben (wat ook zo is) want de man blijft verhalen vertellen, ik denk dat hij zich een beetje verveelde want buiten ons is er niemand bij die Hyundai dealer van Jim Click. Die naam is trouwens doorheen heel Tucson bekend, een zeer gerespecteerd man naar het schijnt die veel voor de maatschappij doet.

Enfin, wij rijden naar huis en eten de restjes van de spaghetti op met brood wat we op de middag gekocht hadden bij Panera Bread, waar we ook een broodje gegeten hadden.
Het smaakt nog behoorlijk moeten we toegeven. Nadien wassen we af en beginnen we aan onze telefoonnummers over te schrijven want eens we nieuwe telefoons hebben, zullen de nummers die opgeslagen zijn op de telefoon verdwenen zijn. Na dit lange werkje gaan we slapen want morgen willen we vroeg genoeg bij de SSA zijn, voor onze SSN aan te vragen. Zonder die nummer kan je niet werken in Amerika (tenzij in het zwart natuurlijk maar dat zijn we niet van plan) Het was trouwens vandaag weer lekker weer, zo’n 32 graden

 

Dinsdag 14 oktober hebben we de wekker gezet, veel te vroeg zien we want de SSA (Social Security Administration) gaat pas open om 9u terwijl we eerst 8u dachten. Toch slagen we erin om pas net na 9u aan te komen, omdat ik met de electriciteitsmaatschappij gebeld heb, want we moesten ons nog laten registreren als nieuwe bewoners voor woensdag zodat we geen boete moeten betalen aan de huisbaas voor laattijdige overname van de electriciteitsmeter. Dat duurt even waardoor we dus vrij laat aan de SSA aankomen en er al een lange rij staat.
 
 
Toch staan we snel binnen, waar je een nummer krijgt en er een grote wachtruimte is. Ook hier gaat het in eerste instantie snel, maar nadien stokt het en het duurt bijna twee uur voor wij aan de buurt zijn. Eens aan de beurt duurt het een kwartiertje eer alles geregeld is door een erg vriendelijke man trouwens. We krijgen als welkom nog een snoepje van hem. Weer een belangrijk ding dat geregeld is. De SSN kaart krijgen we binnen de twee weken in de brievenbus maar volgens de man duurt dat meestal maar een week. Nadien rijden we nog even terug naar de Tucson Mall want mijn gsm doet het niet meer. Ik krijg geen berichten verzonden en ook bellen lukt niet. Blijkt dat het niet geactiveerd staat bij mij en bij Evy haar gsm wel want die werkte ook perfect. Vervolgens rijden we naar huis en stoppen nog even bij de bank, halen nog wat geld van onze Belgische rekening uit de muur en gaan het binnen op onze nieuwe Amerikaanse rekening storten. Zo hebben we nog wat reserve tot de eerste schijf is overgeschreven van België naar Amerika. Dan naar huis waar we wachten op ‘the cable guy’ die ons internet en TV in orde komt maken. Evy doet een eerste wasje en ik begin al aan dit verslag te typen in ‘Word’. Terwijl ik dit typ is ‘the cable guy bezig met de installatie dus beschikken we zometeen hopelijk over goed en snel internet en TV. Bij het abonnement zit er ook gratis telefoon dus dat kan handig zijn om ons te laten bellen door telenetklanten die de gratis na vier uur formule hebben, want ook naar Amerika bellen zit in dat pakket. Als alles geïnstalleerd is testen we de TV, het internet en de telefoon. Alles blijkt goed te werken. Uiteraard loggen we op al onze favorieten websites in om snel up to date te zijn. Nadien gaan we nog winkelen om wat eten, hier net naast ons in de safeway, maar doen dat toch met de wagen LOL, we zijn precies al wat ingeburgerd ;) Ohja, had ik dat al gemeld?? het was vandaag een heerlijke 32 graden !


Woensdag 15 oktober zijn we opnieuw vroeg wakker, we eten wat en dan skypen we een eerste keer met mijn ouders en zien ook even de katten. Ik loop met de laptop nog even door het appartement om het te showen. Ook de uitzichten vanop het balkon laat ik even zien.
 

Nadien doe ik nog hetzelfde bij vrienden (Bijste !!) en dan maken we ons klaar om weer wat te gaan shoppen. Eerst naar de Best Buy om onze telefoon in te ruilen. We hadden zonder veel nadenken het goedkoopste exemplaar meegenomen (16$) maar toen we gisteren zagen dat die moest ingeplugd worden aan de decoder en dus op de grond staat is het niet handig om al liggend te bellen. Dus gaan we, zonder kasticketje trouwens, terug naar de Best Buy. Op onze klantenkaart zien ze dat we het daar gekocht hebben en het is dan ook geen enkel probleem om dit in te ruilen tegen een draagbaar exemplaar. We betalen maar liefst 4 euro bij en klaar is kees. We gaan ertegenover naar een shoppingcenter maar we kopen er niets buiten een dagkalender. We eten er wel een supervettig broodje bij een zaak wat we niet kenden, maar dan kan geschrapt worden van de lijst wegens te vettig. De olie druip uit het broodje. Wat verderop dan de mall stoppen we bij Famous Footwear. Ik heb mijn sportschoenen thuis gelaten en wil nieuwe exemplaren, idem voor huissloffen. Ik vind ze allebei. Evy vindt uiteraard ook iets voor haar, een paar teenslippers. We shoppen nog wat verder al hebben we de meeste dingen al, maar we willen nog een setje voor buiten op het terras te kunnen zitten. Voorlopig iets goedkoop dus rijden we eerst naar Lowe’s en nadien naar The Home Depot. We kopen er wel enkele kleine dingetjes maar nog geen terrasstoelen. We zien dat er vanaf morgen een aanbieding is op een setje bij Lowe’s en dat kan ons 16$ uitsparen dus wachten we tot morgen. Het hangt wel overal al volle bak kerstversiering. Enkele van de vrienden hun handen zullen al beginnen te jeuken als ze het lezen hé Vicske en Cindy.
 


Nadien nog even via de walmart voor een tweede wasmand en een wasrekje maar dat laatste vinden we niet. Thuis aangekomen maken we croque monsieur en die smaakt ons veel beter dan het broodje van deze middag. Nadien gaan we op internet op zoek naar een auto maar het valt niet mee om binnen budget iets te vinden wat ons (vooral mij) aanstaat. Dat gaat toch nog wat geven de komende dagen …

Ik denk dat ik de vorige dagen ben vergeten te melden dat we lekker weer hebben, vandaag zo’n 31 graden … :p
 
 
 

4 opmerkingen:

 1. Wat een avontuur, eerst las ik jullie reisverslagen en nu de verhuizing, leuk om jullie te volgen!
  Gr. Ina(Amerika forum)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om te lezen allemaal, Bart, en veel dingen zijn erg herkenbaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Very nice. Veel geluk met uw nieuwe leven in The States. Een fantastisch avontuur. We blijven u zeker volgen en wie weet mss ooit bezoeken. Grtz

  BeantwoordenVerwijderen