zaterdag 18 oktober 2014


17-10-2014 … Car hunting

De voorbije dagen hebben we al geregeld wat rond gekeken voor een auto. De meeste prijzen vielen niet mee en waren steeds boven budget. Op internet zoek ik verder en vind er enkele die zouden voldoen aan onze eisen. Ruimte achterin en liefst een Dodge. Ik noteer de adressen alvast. In de late voormiddag gaan we terug naar Lowe’s om een tuinset te kopen. (Lowe’s is dus een soort Brico, maar dan zo groot als de Brico, Gamma en de Hubo bij elkaar)
Het zijn maar goedkope stoeltjes (20$/stuk) en een tafel en 2 ligstoelen om buiten wat te kunnen chillen. De meeste die ons kennen weten dat we bij de minste zon of warmte al buiten zaten en dus willen we dat hier graag verder zetten aangezien hier zon en warmte in overvloed is. Als we bij Lowe’s buiten komen rij ik de auto in de loading zone en we mikken en schuiven maar het past niet in die kleine Chevy pfffffffff. Het is gelukkig niet veraf van ons appartement dus rij ik met de tafel en de ligstoelen naar huis en Evy zet zich in één van de stoelen en zal even moeten wachten in het zonnetje.


Thuis alles afgeladen rij ik terug om Evy en de stoelen op te pikken. Als alles boven is monteren we de tafel en proberen we verschillende settings uit. Het terras is groot maar ook niet overdreven dus het is een beetje passen en schuiven voor het staat zoals we willen, maar het lukt wel.In de namiddag rijden we naar het eerste adres wat ik genoteerd had voor een auto te bekijken. Eigenlijk hebben ze er drie staan, maar één, een Dodge Nitro is al buiten budget en dan is de tax er nog niet bij, dus deze zal zowiezo al afvallen maar ik wil hem toch even bekijken. We rijden dus naar Volvo Tucson, want daar staan ze. Als we de parking oprijden komt er uiteraard meteen een verkoper naar ons toe gelopen of hij kan helpen en wat we zoeken.
Ik vraag of we even mogen rondkijken en geven door welke wagen ons het meeste interesseren. Terwijl hij de sleutels gaat halen bekijken wij eerst de buitenkanten en als we bij de Nitro staan komt de verkoper terug en laat ons de binnenkant zien. Hij ziet er bijzonder goed uit en daarom is hij wat hoger geprijsd vermoed ik. Hij heeft ook niet zo veel miles op de teller. Toch blijft hij buiten budget dus lopen we terug naar de andere twee wagens, hetzelfde model, maar één van 2010 blauw/grijs en een 2011 model in het wit. We bekijken ze beiden en het 2010 model is echt wel verouderd tov van de geupdate 2011 versie. Die ziet er zowel vanbinnen als vanbuiten als nieuw uit. Dus vragen we voor een testrit te maken. Ik moet mijn rijbewijs afgeven en dat zorgt altijd voor vreemde gezichten als ik die vod van dik 20 jaar uithaal met een foto op van Bart met puistjes. Hij moet zelfs binnen gaan vragen of ik de testrit mag maken en dat duurt behoorlijk lang maar uiteindelijk is het geen probleem. Toch moet hij, volgens hun richtlijnen de wagen van de parking afrijden en dan ergens parkeren en dan neem ik het stuur over. Als we wisselen ziet Evy dat de venster drie grote sterren heeft en ook nog net in het zicht. We maken er een opmerking over en hij zegt dat hij met zijn manager gaat overleggen om de volledige ruit te vervangen. Uiteindelijk rij ik een groot blokje om en de wagen voelt goed aan, hij wijkt niet van zijn baan af en de remmen test ik ook even maar alles lijkt gewoon goed in orde. Het is ook een one owner auto dus dat is ook wel positief. Als we terug zijn gaan we binnen en wordt er een offerte gemaakt. Uiteindelijk kunnen we niet veel van de prijs afpingelen (maar eerlijk is eerlijk, hij was al scherp geprijsd, daarom was ik hier eerst naartoe gereden), maar er wordt wel een hele nieuwe ruit ingezet. We betalen een voorschot en vertellen erbij dat het even kan duren, want volgens de man mogen we de parking pas verlaten als we A. een verzekering hebben en B. een AZ driver license hebben. Dat laatste is nieuw voor me en blijkt nadien ook een richtlijn van de garage te zien, en is geen state law ofzo. Ik neem nog even wat foto’s voor we vertrekken en dit is em dus geworden :
 
 
We rijden naar huis en zouden zelf iets maken maar de aankoop moet toch gevierd worden en dan doen we dan op de Panda manier. We halen bij de Panda Express een lekkere maaltijd en eten die in ons appartement op.

Op vrijdag gaan we eens rondkijken voor een verzekering. Omdat wij geen historie hebben in Amerika weet ik op voorhand dat die prijzen behoorlijk hoog zullen liggen tov wat ik in België betaalde maar je moet nu eenmaal een verzekering hebben. We gaan eerst bij Geico kijken en daar kijken ze raar op want ze hebben bijna nooit mensen die zomaar binnen wandelen voor een verzekering. Alles gaat hier online of via de telefoon. Er wordt wat geteld en we krijgen twee offertes mee. We rijden nadien naar Farmers en dat is een kleiner kantoor, veel persoonlijker. We laten een offerte maken met dezelfde voorwaarden en vrijstellingen en zij zijn een stuk goedkoper. Ze vragen enkel nog een bewijs van hoe lang we klant waren bij de vorige en dus Belgische verzekering, en voor welke bedragen we verzekerd waren. Dat wordt dus een nachtelijk telefoontje naar België en hopelijk hebben we snel die papieren zodat we die verzekering kunnen afsluiten en dit gedeelte ook alweer op orde hebben.De rest van de dag nemen we vrijaf en we testen onze nieuwe ligstoelen uit. s 'Avonds maken we kip met rijst en we proberen een pikant sausje… nuja pikant, dit is bloedheet. Onze monden staan in vuur en de tranen lopen over onze wangen, van het lachen maar vooral van de hitte, niet normaal. Dit krijgen we onmogelijk opgegeten. We gooien het weg en gaan hierlangs naar de Safeway en kopen er kippenstukjes. Heel veel beter zijn die niet maar de honger is toch weer over. Morgen brengen ze eindelijk onze meubels! Iets waar we toch wel naar uit kijken, want met enkel een tafel en vier stoelen en een opblaasbaar bed is het toch maar kaal en we hebben ook bijna geen opbergruimte voor papieren ed. Vanaf morgen kunnen we dus alles inrichten en opruimen. Foto’s daarvan volgen dan nog wel …


 

4 opmerkingen:

 1. Heel interessant om jullie ervaring te volgen na het geluk bij de green card lottery, wij hopen dit ook ooit te winnen, blijven bloggen! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Proper machine,zo1ne hebben wij ooit ook willen kopen voor menne tetter maar toen we ontdekte dat er ne VW diesel instak vd vorige generatie hebben we hem maar niet gekocht.Als dat de Peer moet te weten komen zaktem v jaloezie in de grond.Veel geluk ermee.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Bart en Evy, via de link van de AllesAmerikasite zijn we op jullie site beland terwijl we momenteel in Florida op vakantie zijn. Ik begrijp dat jullie de green card hebben mogen 'winnen' en vervolgens kunnen emigreren? Wat gaan jullie doen aldaar qua levensonderhoud etc? Of vraag ik teveel. We vinden het lezen van jullie blog erg leuk, zeker ook het vele shoppen. Allemensen wat heb je dan opens veel nodig. Heel veel plezier en success toegewenst. Hartelijke groete Kees & Es

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Eindelijk bijgelezen :) Lijkt jullie allemaal goed mee te vallen daar. En die witte raket lijkt me ook een mooie keuze. Veel geluk ermee !!

  BeantwoordenVerwijderen