zondag 26 oktober 2014

25-10-2014 ... titelloze update, beetje vanalles dus

Inmiddels zijn we alweer enkele dagen verder en ondanks dat we niet meer zo heel veel te regelen hebben vliegen de dagen om. Soms moeten we echt aan elkaar vragen welke dag het is.  Woensdag doen we het rustig aan, in de namiddag gaan we een ijsje eten hier wat verder, er is zelfs een terrasje maar daar zit niemand, dus als we besteld hebben gaan wij er zitten, maar wel in de schaduw want het is erg warm. Het ijsje smaakt heerlijk




Nadien doen we her en der nog wat kleine inkopen, een nieuwe kraan bij Lowe's, want die had ik afgebroken, waar ondertussen de kerstversiering nog wordt uitgebreid.


Donderdag moest de huurwagen terug ingeleverd worden. Normaal moest dat pas 's avonds maar nu we onze eigen raket hebben, konden we makkelijk de huurauto eerder binnen brengen. Tegen de middag hebben we de wagen uitgemest en kunnen we vertrekken. Vanaf het appartement is het een half uurtje rijden en zoals enkele dagen geleden rij ik met de huurwagen en Evy met onze auto. Dat gaat allemaal goed en het inleveren gaat zoals gewoonlijk, wagen parkeren, laten scannen en papiertje in ontvangst nemen. Evy is wat verderop gaan parkeren en we bellen even om elkaar te vinden. Ik wandel er naartoe en we wisselen van plaats en ik rij terug naar huis, zo kan ik de auto ook eens testen, en hij wordt goedgekeurd. Onderweg naar huis is Evy helemaal verbaasd dat we aan de luchthaven geweest zijn, zij heeft die niet gezien zegt ze. Zij dacht dat de luchthaven het gebouw van de autoverhuur was. Dat zegt dus veel over het luchthaventje van Tucson :)
Als we thuis komen eten we snel wat en vertrekken dan naar La Encantada, een open shoppingmall waar de enige AppleStore van Tucson ligt. Onze GSM en laptop waren al langere tijd dringend aan vervanging toe maar we hadden dit uitgesteld tot we hier aankwamen om dan meteen de USA versie ervan aan te schaffen. Eigenlijk hadden we een GSM gereserveerd bij T-Mobile maar die laten maar niks horen dus proberen we in de AppleStore zelf. De mall zelf is erg mooi en de winkels zijn van de duurdere merken. Bij Apple bekijken we eerst zelf een aantal dingen en laten ons dan bijstaan door een medewerker. Het is er trouwens bijzonder druk.



Veel modellen van de nieuwste Iphone zijn ook hier uitverkocht maar ze hebben wel nog de 16Gb versie in alle kleuren. We waren van plan de 64Gb te nemen maar die zijn uitverkocht en de 128Gb is veel te zwaar voor wat wij hem zullen gebruiken. Na lang twijfelen tussen een MacBook Pro en een iMac wordt het eindelijk toch de laptopversie ipv het vaste toestel. We wandelen een dik uur later dus buiten met twee Iphone 6 en een MacBook Pro. Het is inmiddels al aan de late kant en we hebben honger. Evy wil al langer eens een Five Guys uitproberen, het favorieten fastfood restaurant van Obama én uitgeroepen tot beste hamburgerketen in Amerika. Hier maken we ook de eerste foto's met de nieuwe Iphone. 



We bestellen een kleine burger en het smaakt echt heerlijk, voor ons geen McDonalds meer tenzij in een noodgeval ;)
Thuis proberen we alle snufjes uit en installeren we de emails enz.
Vrijdag gaat evy het zwembad uittesten terwijl ik de nieuwe laptop installeer en uittest. Hier zal ik wellicht wat meer tijd nodig voor hebben om alles onder de knie te krijgen.
In de late namiddag krijgen we ons eerste bezoek! Iemand van het AA-forum is op doorreis en komt even goeiedag zeggen. Het is een erg leuk bezoek en we praten 2 uur over onze emigratie, reizen en Amerika. Nadien halen we snel bij de Panda express (jaja weeral afhalen, we zijn niet goed bezig lol) een lekkere maaltijd om de dag af te sluiten.
Op zaterdag gaan we naar de Costco, een soort van Makro, waar je ook een membership card moet hebben om te winkelen. Die vragen we aan aan de inkom en we krijgen elk een pasje zodat we beiden binnen mogen als we ooit apart komen winkelen. We lopen door alle rijtjes om te kijken wat ze allemaal te bieden hebben. Na het winkelen legen we de brievenbus, jaja hier komt de facteur ook op zaterdag, en onze SSN-cards zijn er eindelijk bij!! 


Nu is het enkel nog wachten op mijn rijbewijs en dat van Evy natuurlijk als ze volgende week voor haar praktijk gaat. We eten thuis een pasta slaatje en gaan in de namiddag eens wat van de omgeving bekijken waar we in mei niet aan toe gekomen zijn. We rijden de Catalina Highway op richting Mount Lemmon. Onderweg zijn er verschillende uitkijkpunten waarop we soms ook stoppen. Ik test ook even de panorama optie uit op de nieuwe telefoon



We rijden hoger en hoger en uiteindelijk belanden we in Summerhaven, waar er ook een skioord is wat verderop. Nadien rijden we weer naar beneden, want we zitten hier echt wel hoog, zo'n 8000 feet, met een temperatuur van 60 graden F terwijl het in de vallei 94 graden was. Het is al laat dus als we naar beneden rijden begint het al te schemeren wat ons weer prachtige uitzichten bezorgd onderweg. Later komen we hier zeker nog eens terug want er zijn heel wat wandelpaden en daarvan willen we er zeker eens enkele doen. Thuis koken we ons eigen potje en kijken nadien nog wat film op tv.

Tot snel


7 opmerkingen:

  1. Eigenlijk weet ik niet eens meer hoe ik op jullie blog verzeild ben geraakt, maar ik vind het erg leuk om jullie verhalen te lezen. Zelf zouden we de stap over een paar jaar ook willen nemen. Als onze zoon zijn school hier heeft af gemaakt. Maar er bliven twijfels. Dus in de tussentijd lees ik lekker met jullie mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij volgen jullie blog zeer aandachtig, in het vooruitzicht dat wij onze oversteek kunnen maken, eind 2015, begin 2016, doch moeten eerst nog langs de ambassade passeren enz...... We hebben er al veel info uitgehaald
    groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk dat jullie er wat aan hebben Rudi. Waar gaan jullie je vestigen?

      Verwijderen
    2. Wij gaan naar Alexandria Louisiana

      Verwijderen
  3. Super om jullie hele verhaal te lezen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat leuk om jullie blog te lezen. Wij zijn 2,5 jaar geleden naar Austin, TX verhuisd. Ik herken veel van wat jullie meemaken. Heel veel geluk in Arizona.

    BeantwoordenVerwijderen