dinsdag 9 december 2014

08-12-2014 ... Kerstperiode en nieuwe raket


De kerstperiode is hier nu definitief ingezet. Dat begint hier voornamelijk pas na Thanksgiving en we zien nu dan ook overal lichtjes, grote kerst en sneeuwmannen verrijzen. In sommige wijken zijn bijna alle huizen versierd en vaak zie je in de bergen van op afstand allerlei dure huizen met veel kerstverlichting staan, erg mooi om te zien. Onze kerstboom staat al wat langer en inmiddels hebben we ook buiten lichtjes opgehangen. Eigenlijk waren die voor in de boom maar we hadden er te veel gekocht. Eigenlijk voor expres omdat we nadien toch weer een grotere boom wilden en we dan dezelfde lampjes hadden want dat veranderd nogal vaak. Nu hangen ze dus buiten op het terras.


Overal in de stad zien we hier grote tenten opdoemen die kerstbomen verkopen. Als je daar even blijft staan zie je de mensen hun kerstbomen gewoon op het dak van de wagen spannen, grappig, vroeger zag ik dit vaak in de films, maar het wordt dus echt wel zo gedaan.


Voor de rest gaat het hier rustig zijn gangetje. Evy is al helemaal gewend op haar werk al leert ze nog steeds dingen bij. Zo moet ze soms toch op een andere afdeling bijspringen maar dat vind ze niet erg want zo leert ze ook weer snel andere dingen bij. Een van de managers had al eens geinformeerd bij een collega hoe ze het deed en ze zijn toch erg tevreden over haar. Je krijgt een 'goal' mee, een cijfer dat ze graag willen dat je haalt per werkshift. Als je 100% haalt heb je goed gewerkt, en Evy zit er bijna elke werkshift boven, gisteren zelf dik 300%. Dus lijkt het me normaal dat ze tevreden zijn.
Het was een parttime job, maar ze heeft al elke week meer dan 30 uren gemaakt, wat alleen maar goed is voor haar ervaring en onze bankrekening. Ze kan zich nu al aanmelden om in aanmerking te komen voor een vast contract en dat gaat ze dan ook doen vandaag of morgen, uiteraard ook weer online in te vullen.


Wat werk voor mijzelf betreft, ik ben nog steeds zoekende en heb een zestal sollicitatie brieven verstuurd. Voorlopig heb ik daar nog niets van terug gehoord maar we zijn pas echt een week of drie aan het zoeken dus van paniek is nog geen sprake. Ondertussen onderzoek ik ook andere pistes, zoals iets voor mezelf beginnen. Dan blijkt hier vrij gemakkelijk te kunnen dus wie weet doen we wel een poging. Maar het is nog veel te vroeg om daar al echt concreet iets over te vertellen.
Waar ik wel al meer over kan vertellen is men nieuwe raket. De meeste zullen hem al wel op Facebook gezien hebben, maar omdat Evy nu de witte dodge heeft om gaan te werken werd het stilaan tijd om voor mezelf ook vervoer te zoeken. Ik wilde hier niet te veel geld aan uitgeven dus werd het zoeken naar een oudere wagen. Bij de meeste dealers zijn de wagen maar een jaar of 3-4 dus ben ik beginnen zoeken naar een pickup via craigslist, de plaatselijke kapaza of tweedehands dus. Vrij snel zag ik een goed geprijsde truck staan en deed een sms. Geen antwoordt en een dag later stond de truck ineens 1000$ lager geprijsd. Nu een email gewaagd en jawel antwoord. Meteen een afspraak gemaakt om eens te gaan kijken op zondagvoormiddag. We rijden in de voormiddag al naar het westen en gaan er op een lokale markt eens een kijkje nemen. Er staan hier vooral mensen met zelfgemaakte en gekweekte producten, leuk om eens te zien. Nadien rijden we helemaal naar Oro Valley, waar de truck staat. Als ik hem bekijk zie ik waarom hij zo goedkoop geprijsd is, achteraan heeft hij schade opgelopen en ook de bumper is geblutst. Ook elders zit er wel hier en daar een tikje, maar het is dan ook al een 9 jaar oude truck. Omdat de prijs zo gunstig is ga ik er een testrit mee maken. Alles lijkt goed te functioneren maar ik ben natuurlijk geen garagist dus motorisch kan ik niet veel opmaken, maar hij rijdt goed, stuurt goed, wijkt niet af, en vooral, hij klinkt goed !!
We praten nog wat over de kosten die er zouden zijn als ik de truck zou laten repareren en uiteindelijk koop ik hem nog eens 1000$ goedkoper dan zijn laagste prijs. Ik geef een voorschot en de dag erna spreken we af om hem op te pikken. De volgende morgen dus naar de verzekering om de auto verzekerd naar huis te kunnen rijden en tot mijn verbazing hoeft ik maar een dikke 300$ bij te leggen om deze mee te verzekeren tot de witte dodge zijn polis afloopt. Nadien nog naar de bank voor 100$ flappen want de gast wil graag cash geld. De volgende dag rij ik Evy werken en als ze gedaan heeft rijden we door naar Oro Valley. We overlopen even het papierwerk en dan betaal ik hem. Ik zeg hem niet alles op te maken aan zijn honeymoon want hij vertrekt op vakantie. Ook de reden waarom de wagen snel weg moest en dus onderprijsd stond, ook mede het plaats gebrek want ze waren pas ingehuisd en de truck stond in de weg. Met een dikke smile rij ik de truck naar Tanque Verde en Evy volgt mij in de witte dodge.
Hier wa snelle foto's van men raket


Terwijl ik dit schrijf ben ik alweer truckloos, vorige week heb ik de truck binnen gebracht in een repair en paint shop en ze gaan hem in ere herstellen. Het gaat immers om een Dodge Rumble Bee, een speciale en gelimiteerde reeks. Met de kosten van de truck en de reparatie samen zou ik nog winst kunnen maken als ik hem verkoop, vandaar dat ik deze kosten ook laat doen.Ik ga er in elk geval eerst zelf mee rondrijden en dan zie ik wel of ik hem hou of doorverkoop om wat winst te maken.
Uiterlijk tegen vrijdag de 19e heb ik hem terug, met een volledige nieuwe paint job, dus ik ben erg benieuwd naar het resultaat !
Tussen dat alles door hebben we ook een pakje mogen ontvangen vanuit België. Daar zaten enkele dingen in die we hier nog niet gevonden hadden en dus hadden gevraagd om op te sturen. Simpele dingen zoals de Luikse siroop en witte choco, een gel voor Evy (ze vond hier gene goede naar haar zin), wok kruiden en spaghetti kruiden en heel toevallig hadden we spaghetti uit de diepvries gehaald voor 's avonds !! Verder ook zakdoeken en chocolade :) Bedankt aan de familie voor het bijeen zoeken en versturen!
Enfin, hier is een foto, dus eigenlijk had ik niet alles moeten opsommen.
Nu wordt het dus zaak voor mij om ook wat inkomsten te genereren, hopelijk heb ik daarover tijdens de volgende update meer over te vertellen.
Ohja het weer ... want dat vergeet ik elke keer te vermelden, het is hier nog een heerlijke 20-25 graden. Het kan al eens een dagje wat kouder zijn of wat bewolking, maar dat nemen we er graag bij. Maar meestal is het wel een lekker weertje, wat meestal mooie avonden oplevert
Ciao3 opmerkingen:

 1. Weer leuk om te lezen hoe het jullie vergaat! (en dat het nog steeds mooi weer is ha ha). Dat werk zal wel lukken Bart, ik zie al een carrière als autohandelaar voor me. :-)

  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoihoi even een berichtje uit Nederland. Via via bij jullie terecht gekomen en jullie meteen op de favorietenlijst gezet. Leuk om mee te lezen dat jullie je dromen verwezenlijken!
  Groetjes uit Schiedam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Las net dat jij nu ook een baan hebt. Gefeliciteerd!!! Dat gaat goed allemaal, en een mooie manier om het nieuwe jaar te beginnen.

  BeantwoordenVerwijderen