woensdag 17 december 2014

16-12-2014 ... job hunting and more


Pfoew, de tijd blijft hier vliegen! We zitten al over halverwege december, niet te geloven. Evy is inmiddels al helemaal ingewerkt bij Macy's en doet het zo graag dat ze zich heeft opgegeven voor te blijven na haar seasonal periode. Ook haar manager had al gepolst of ze niet langer wou blijven. Officieel werkt ze dus half tijds, maar bijna elke week maakt ze veel meer uren dan de 20 die op papier staan, deze week staan er maar liefst 47 uur op haar kalender. Toch vreemd voor een part time job, maar zo ontlopen ze wel om een ziekteverzekering aan te bieden. Dat wordt hier trouwens wel door meerdere grote firma's gedaan. Walmart is daar bv het perfecte voorbeeld van. Veel mensen part time aannemen en die bv 38 uur laten werken, of nog meer.
Maar goed, we gaan niet klagen want er is maar weinig reden toe.
Inmiddels zat ik thuis met mijn vingers te draaien en te wachten op reactie op mijn verzonden sollicitaties. Inmiddels zoek ik ook verder want dagelijks vind je wel nieuwe jobaanbiedingen. Niet altijd in mijn werkgebied, maar ik ben bereid om ook ander werk te doen.
Het is woensdag 10 december en inmiddels werk ik aan een website om iets voor mezelf te beginnen, en net als die na twee dagen werk zo goed als klaar is gaat mijn telefoon. Een Tucson nummer dus neem ik op. Het is CAID automation, het bedrijf waar ik mijn allereerste brief naartoe gestuurd heb.

CAID automation onderdeel van CAID industries

Ze hebben mijn resumé eruit gepikt en willen me graag spreken. Op vrijdag maken we een afspraak om 8.00 AM. Dat wordt vroeg opstaan. Het is een half uur rijden en ik wil uiteraard in geen geval te laat komen! Dus leg ik de avond ervoor alles netjes klaar zodat ik 's morgens niet moet beginnen zoeken naar dingen die ik wil meenemen. Ik arriveer goed op tijd en meld me aan bij het onthaal. Een minuutje later komt de hiring manager me halen en ook de Vice President komt er bij zitten. Ik krijg wel geteld één vraag over mijn CV en dan gaat het gesprek over mijn emigratie. Ze bewonderen onze moed om zo een grote stap te zetten. Het gesprek verloopt echt heel ontspannen en na 5 á 10 minuutjes gaan we een kijkje nemen in de werkhal. Veel activiteit is daar niet te bespeuren. Enkele werkmannen zijn 'out of state' voor een installatie op locatie, iets wat ook bij de job hoort. Niet zo heel vaak, een ruwe schatting is 1 week op 3 maanden. Ik vertel dat ik daar geen problemen mee heb. Ze leggen me hun werkwijze uit en wat er van me verwacht wordt als ik de job zou krijgen. Aan het einde wordt er nog gevraagd of ik nog vragen heb. Ik kan niet meteen ergens opkomen dus nemen we afscheid en ze beloven om iets te laten weten, ook als ik de job niet zou krijgen want er zijn blijkbaar meerdere kandidaten. Ik rij weer naar huis waar Evy net aan het skypen is met de zus en we dus toch al melden dat ik op sollicitatie geweest ben. Omdat ik ondertussen toch weer wat vragen heb, waag ik  een mailtje naar de VP van CAID en vermeld ik erbij dat ik erg geïnteresseerd ben om bij hun te mogen werken. Dat valt blijkbaar in goede aarde want ik krijg een mailtje terug dat de hiring manager wellicht aan een 'offer' aan het werken is en ik snel iets zal vernemen van hun. In de namiddag gaan we ook eens langs de auto repair shop om eens te zien of ze goed vooruit gaan met mijn nieuwe raket. Het valt me een beetje tegen maar ze zijn er aan begonnen.


Verder gaan we nog wat shoppen en in de auto krijg ik plots telefoon. Het is opnieuw CAID en ze vertellen me dat ze me een 'offer' willen doen. Ik krijg al de meeste informatie door de telefoon maar ze sturen de offer door via email.


Ik verschiet een beetje van het loon, in positieve zin, want het ligt hoger dan wat ik verwacht had en ook hoger dan ik in België had en na 60 dagen volgt er al een opslag. Maar het is vooral de job zelf die me meteen doet beslissen om dit aanbod aan te pakken.
Het is de bedoeling om op 5 januari te starten, maar een uur later gaat mijn telefoon opnieuw en ze willen graag dat ik al op 29 december kan starten. Geen probleem voor mij geef ik door. Om mijne nieuwe job te vieren gaan we eten bij Five Guys
Thuis gekomen lees ik de offer letter eens door en het is echt wel een goed aanbod, ze bieden een ziekteverzekering aan, life insurance en op termijn ook 401k, pensioensparen zeg maar. Verder overuren aan 150% vanaf het eerste overuur, al meteen 10 dagen vakantie. Dat lijkt niet veel, maar geloof me, je krijgt niet overal meteen vakantiedagen. Het is wat dat betreft niet het gratis paradijs België, en dat wisten we op voorhand.
De rest van het weekend is saai, Evy werkt op zaterdag en het regent ook nog eens (tweede dag echt regen sinds we hier zijn en we zijn al het snel moe haha) en ook op zondag werkt Evy dus lummel ik thuis een beetje rond en zorg voor het eten. Ook een bo'ke met luikse stroop met salami kan smaken!


Op maandag hebben we afgesproken met Tom and Carolyn. Zij komen minstens 1 keer per maand naar Tucson en dus maken we van de gelegenheid gebruik om elkaar te ontmoeten. Om 12 uur komen zij langs op het appartement en we geven hun een rondleiding en praten al een beetje bij. Ik laat ook mijn offer zien en Tom zegt dat ik meteen een goede werkgever en een goede job te pakken heb. Volgens hen is ook de ziekteverzekering van de betere die er te verkrijgen zijn dus dat stemt ons wel gelukkig, want dan kunnen we onze verzekering die we nu zelf betalen opzeggen en sparen we veel geld uit! We gaan hier een beetje verder lunchen bij Risky Business. Wij zijn er twee keer eerder geweest en we vonden het wel lekker dus hopen we dat het hun ook bevalt.

www.riskybusinesstucson.com

Daar praten we verder over vanalles en nog wat en voor we het weten is het alweer half drie, en dus nemen we afscheid want zij hebben nog een ritje van een dik uur voor de boeg richting Rio Rico.

Voor de rest gaat hier alles rustig zijn gangetje, koken meestal ons eigen potje en gaan 1x per week eens ergens eten of iets afhalen, meestal Panda Express. Vaak krijgen we de opmerking dat alles op rolletjes loopt en eigenlijk is dat ook wel zo. We hebben weinig tot geen reden tot klagen, maar een mens is maar een mens. En mensen klagen nu eenmaal graag dus ga ik dat nu ook even doen zodat het duidelijk is dat er hier ook wel dingen zijn waaraan ne mens zich stoort:
De grootste 'frustratie' (beetje overdrijven want zo erg is het nu ook weer niet) ligt bij de TV. Genoeg zenders hoor, daar niet van, maar je kijkt eigenlijk naar 1 groot reclame blok tussen stukjes programma door. Onvoorstelbaar hoeveel reclame er hier is. Als je een film kijkt duurt de eerste blok nog behoorlijk lang, soms een kwartier maar vanaf dan gaat het enkel maar bergaf met soms maar 6, 7 of 8 minuten film en dan is er weer reclame. Op sommige zenders is dat 3 minuten reclame, op andere 5 of 6 minuten. Dus gebeurt het dat je soms 3 uur naar een film kijkt die eigenlijk maar 1u45 duurt. En dan het gebiep of de censuur. Bij elke f**k of s**t wordt dat woord weggelaten of weggebiept, pffff. Tijdens de vroege uren, ok, voor de kinderoortjes, maar om elf uur 's avonds?? komaan!
Enkel op HBO is alles ongecensureerd én zonder reclame, dus daar proberen we meestal naar te kijken maar ze zenden vaak dezelfde films terug uit.
Een tweede punt is telefoon. We worden hier dagelijks gebeld door allerlei instanties voor donaties en charities. Gelukkig hadden we daarvoor al een 'heads up' van Bart uit Atlanta gekregen en dus nemen we niet op als het een vreemd telefoonnummer is. Als het echt iets is wat dringend is zullen ze wel iets inspreken op het antwoord apparaat. Ook zelf bellen kan behoorlijk frusterend zijn. Ik belde naar een nummer van de ziekteverzekering omdat we onze betaling nog niet ontvangen hadden, een computerstem stuurde me naar een andere computerstem die me op zijn beurt weer naar de eerste computerstem stuurde die me weer naar de tweede, identiek dezelfde computerstem stuurde, jongens toch!! Als je een echt persoon aan de lijn krijgt is de hulp altijd erg vriendelijk en behulpzaam, maar vaak heb je dus te doen met computerstemmen.
Ik heb nog lang gezocht om hier nog iets 'negatief' neer te zetten, maar helaas voor de negatievelingen, ik kan nergens meer opkomen :p

Verder gaat het ons dus echt wel goed hoor :)
Op 9 oktober gearriveerd en voor nieuwjaar allebei een job, daar kunnen we alleen maar fier op zijn en hopelijk valt mijn job even goed mee als die van Evy zodat ik ook met plezier kan werken gaan de komende maanden/jaren.


Ik zal afsluiten met het weer, dat is buiten die regenzaterdag nog lekker mild te noemen. Vandaag is het zonnig en 19 graden, daar wordt ne mens toch blij van, niet? Al geven ze morgen ook wel weer kans op regen, het weekend wordt weer puur zon en temperaturen boven de 20 graden. Ondanks dat verliezen de bomen hier ook hun bladeren. Het koelt hier nu 's nachts ook behoorlijk af en Evy heeft op een morgen zelfs al 1x de verwarming volle bak op de ruit moeten zetten om een dun laagje ijs te doen verwijderen want we hebben geen ijskrabber haha. Maar door de dag is het dus lekker warm.

See ya7 opmerkingen:

 1. Super te lezen weer, Bart !
  Heb links en rechts al goeie dingen gelezen over "Five Guys", hoe zijn de burgers?
  Ik meen mij te herinneren dat er een telefoonlijst bestaat waar je je op kan laten plaatsen, zodat ze je niet meer mogen bellen met al die zever, zal het eens googlen.

  Als je TV "apps" heeft, of als je een Apple TV doosje koopt (99$), kan je Netflix, en vaak ook HBO GO gebruiken. Op beide kan je dan vrij films, documentaires en series opvragen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Astamblief: https://www.donotcall.gov/

  BeantwoordenVerwijderen
 3. We hadden het al op het forum gelezen, maar toch weer geweldig om te lezen hoe goed jullie het qua werk hebben gedaan, nogmaals proficiat! Die TV-ergernis herken ik van de keren dat wij op onze hotelkamers naar de tv wilden kijken. Erg veel reclame inderdaad!
  Die regen is goed voor de natuur en voor de afwisseling zullen we maar denken. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldig gefeliciteerd met je JOB!
  Dat worden iig goede en fijne feestdagen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hé dude proficiat met je nieuwe job.Het komt allemaal dik in orde daar met jullie zie ik,maar die nieuwe raket gaat die op tijd in orde geraken???

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tis te hopen hé Tjenneke, ma het zal krap worden zei em gisteren.

   Verwijderen
 6. Van harte gefeliciteerd met de job! Ook aan Evy!
  Ik volg jullie blogs nu al een aantal jaren en kijk er altijd naar uit!
  Grt,
  Efie

  BeantwoordenVerwijderen