zaterdag 20 december 2014

19-12-2014 ... Drug and Fysical Test


Gisteren had ik een nieuwe afspraak bij mijn nieuwe werkgever om mijn offer letter ondertekent te gaan terug brengen en meteen ook enkele andere dingen te regelen. Het is hier in Amerika nogal standaard om een drugstest te moeten nemen vooraleer men je in dienst neemt. Beetje ongekend bij ons dus misschien wel een blogje waard dacht ik zo.
Omdat mijn zwarte raket nog steeds in de paint shop staat moet ik er dus ook vroeg uit, want Evy moet om kwart voor acht aan de slag. Aangezien ik de auto nodig heb om bij CAID te geraken rij ik haar dus naar het werk en nadien rij ik via een korte stop thuis weer verder richting mijn nieuwe werkgever. Ik had nog wat vragen op papier gezet die ik de voorbije dagen genoteerd had telkens er iets door men gedachten schoot. Ik moet even wachten op de Vice President en na een vijftal minuten is hij er en rijden we naar een ander gebouw van CAID. Zoals ik al zei tijdens mijn vorige update hebben ze verschillende gebouwen waar telkens andere dingen gedaan worden, grote staalconstructies, frees en draaiwerk, mijnindustrie enz.
Hij laat me verschillende gebouwen zien als we rondrijden. Ik mag niet overal binnen want ik ben geen US citizen en dus zijn er beperkingen voor mij. Waar ze opdrachten afwerken voor de overheid (leger materiaal) mag ik niet binnen. We gaan naar een ander gebouw en daar moet ik wat papieren invullen en krijg ik een ander boek mee met tientallen pagina's waarvan ik er een deel moet invullen en nadien terug bezorgen.


Er wordt ook een foto van mij gemaakt en dan rijden we naar een ander gebouw, waar ze frees en draaiwerken doen. Hier staat een automatisatie machine waaraan ze aan het werken zijn en behoorlijk groot is. Om die reden hebben ze het hier opgebouwd, veel meer ruimte dan in het automation gebouw. Ik krijg al meteen een idee wat me te wachten staat al hoop ik met iets kleiner te mogen beginnen ipv aan deze joekel te werken. Het is een grote ABB robot die buizen afneemt van een toevoerlijn en in de automatisatie machine zet en daar wordt getest op lekken door water op hoge druk in de buizen te pompen. Er staat 1 automatisatie machine maar het project horen er wel 5 dus er moeten er nog vier bijgebouwd worden. Verder verteld hij me dat er vandaag een contract getekend is voor een 3 miljoen dollar project en deze week werd nog een order verwacht van 600 000 dollar. Ze groeien gelijk kool laat ik me vertellen.
We rijden weer naar het automation gebouw en ik neem plaats in een leeg kantoor om al een klein deel papier werk in te vullen. Er wordt bv gevraagd hoeveel belastingen je wilt betalen. Dat kan je hier dus zelf kiezen maar aan het einde van het fiscale jaar (April) krijg je wel een afrekening om bij te betalen als je door het jaar te weinig hebt betaalt. En terug krijgen als je teveel hebt betaalt natuurlijk.
Verder vanalle andere zeer interessante dingen waarvan ik weinig af ken en dus vervolgens zal moeten leren kennen, zoals het systeem van pensioensparen via de werkgever, hoe bonussen werken, ziekteverzekering enz...
Een gedeelte vullen ik samen in met Brian en Devron (de VP) omdat ik uit België kom en het dus allemaal Chinees lijkt voor mij. Dat lukt allemaal behoorlijk.
Als we klaar zijn spreken we nog even na en Devron is ervan overtuigd dat ik er graag ga werken, ook dankzij hun goede benefits en een zeer degelijke verloning. Ik ben zelf ook benieuwd, hopelijk heeft hij gelijk. Ik heb nog een andere taak te doen en dat is de drugstest. Dat wordt extern gedaan en dus krijg ik een papier mee wat ik moet afgeven in een soort urgent care center. Ik meld me daar aan, een paar kilometer verder dan het werk, en moet even wachten en ook weer vanalle vragenlijsten invullen. Als ik aan de beurt ben moet ik mijn zakken leeg maken, handen wassen en in het potje gaan plassen. Nadien nog een paraaf zetten op de potjes (vreemd !) en nadien naar een ander kamertje om de bloeddruk te meten en een oogtest. Weer naar een ander kamertje waar ik zo'n blauw ziekenhuis ding moet aandoen waarin je meestal met je kont bloot loopt. ik mag gelukkig voor de dokteres mijn broek aanhouden. Trauma uitgespaard voor die vrouw, en voor mij eigenlijk ook.
Ik moet daar behoorlijk lang wachten eer ze komt, en als de dokteres binnen komt moet ik even ademhalen, in mijn oren en ogen laten kijken, voorover buigen en door men knieën zakken. Dat was het dus als onderzoek. Ik mag me weer gewoon aankleden en naar de balie gaan om mijn papieren af te halen. De factuur is gelukkig voor CAID.
Ik rij weer eens langs de paint shop voor te kijken hoe men raket het doet maar ze is nog steeds niet klaar en het wordt krap om ze klaar te krijgen voor de 29ste. Indien ze niet klaar is, krijg ik wel een leenauto. Hopelijk is toch mijn eigen auto klaar tegen dan!
Op de terugweg stop ik nog even bij Trader Joe's om een paar dozen butter waffle cookies. Heerlijke koekjes die we thuis ook al hadden, ze smaken bijna identiek, nog een klein beetje zoeter vind ik. Ik neem ook nog een pakje van de huismerk linguine garlic basil mee. We hadden die eens getest en deze is veeeeeeel beter dan de standaard linguine of tagliatelle. Dat wordt ons kerstdiner, met scampi en pikante saus, hmmmm.Ik kom pas thuis om kwart voor drie, de meeste tijd dus gespendeerd aan dat papierwerk en de drugtest. Wat later rij ik al naar de Macy's om Evy op te pikken. Omdat we nog wat andere inkopen willen doen, gaan we in de mall snel iets eten bij de foodcourt, en natuurlijk kiezen we voor de Panda Express. We wandelen door de Macy's en ik maak kort kennis met een paar collega's van Evy. Ik wordt meteen omgedoopt tot Mister IEVIE zoals ze het hier zo mooi uitspreken.
Op de terugweg stoppen we bij de Whole Market, daar zijn we nog niet geweest. Ik heb me laten vertellen dat ze er lekker brood hebben dus dat willen we graag eens uittesten. Vandaag getest --> goed bevonden !! Het is een mooie winkel, maar wel duur ! Het brood bv koste 5,99 dollar, zonder tax, toch erg duur voor brood. Een blokje Chaumes kaas 9,8$ ... enz. Wel leuk, in de winkel zit er een bar, waar je wijn kan proeven of iets drinken terwijl je wacht op je bestelling vlees die je net geplaatst hebt. Ze hebben er zelfs paarse kolen LOL


Evy werkt intussen volle bak, normaal had ze maandag vrij maar ze hebben haar alweer uren bijgegeven, toch vreemd dat ze als part timer meer dan 40 uur per week moet draaien. Maar nogmaals, daarover klagen we zeker niet! Alles is nu mooi meegenomen wat ze extra kan verdienen want na de feesten zal het wel wat rustiger worden en dus minder uren werken wellicht. Dat is althans ons idee, maar dat zien we wel weer als het zo ver is.
Ik ga nog een weekje genieten van men verlof en het mooie weer en dan wordt het voor mij ook tijd om er in te vliegen. We houden jullie uiteraard op de hoogte.

See ya.


6 opmerkingen:

 1. Hoewel we onbekenden zijn voor elkaar vind ik het erg leuk jullie belevenissen in arizona te lezen. Bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk om jullie immigratieverhaal te kunnen lezen.
  Veel succes verder.
  Ik had ook een vriendschapsverzoek via Facebook gedaan (Hans Portier), maar nog niets van gehoord.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Hans, ik zal je eens zoeken in de lijst met aanvragen ;) Ik weet graag eerst wie ik aanvaard.

   Verwijderen
  2. We hebben eens samen gezeten op een bijeenkomst van het AllesAmerika forum in Zaltbommel ;-)

   Verwijderen
 3. Hier in België maken we ons klaar voor kerstavond. Ook voor jullie daar ginder ver weg en waarschijnlijk een aantal uren later dan hier, een fijn kerstfeest. Het zal toch wel wat anders gaan zijn dan gewend en misschien ook wat emotioneel voor het eerst daar kerst vieren, maar geniet ervan,how how how cactus X-mas!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel erg leuk geschreven. Ben wel heel erg benieuwd of dat nu alles goed zit bij jou?

  BeantwoordenVerwijderen