donderdag 25 december 2014

25-12-2014 ... Merry Christmas, Festival of Lights - Tucson

Kerstmis ... wie houdt er niet van? Zelfs die wat er openlijk niets aan vinden, zullen het diep vanbinnen toch wel iets vinden. Al die mooie lichtjes tijdens de koude avonden, genietend van een warme choco, een jeneverke of een boswandeling. Dat laatste kennen ze hier niet, en jenever eigenlijk ook niet. Wel chocomelk, koffie, kettle corn, hotdogs en uiteraard lichtjes ... heel veel lichtjes.
We zien het vaak in de films en dan denkt men, het zal wel 'maar film' zijn. Maar eigenlijk is het realiteit. Zelfs in het altijd zonnige en voor deze tijd nog warme Arizona is Kerstmis een belangrijke en veel gevierde feestdag. En ook hier horen daar massa lichtjes bij.  Zoals in de films dus, en ja wij genieten daar ook van. Toen ik mijn truck kocht vertelde de verkoper dat er in Tucson altijd het Festival of Lights plaats vind. Elk jaar opnieuw is er een wijk, Winterhaven, die volledig gekleurd wordt door niet honderden, niet duizenden, zelfs geen tienduizenden, maar honderdduizenden lichtjes. We doen wat research op het internet en het vind dit jaar plaats van 13 tot 27 december. Het is ook een samenwerking met de community Food Bank, om zoveel mogelijk voedsel en geld in te zamelen voor de mensen die het moeilijker hebben.
S'ochtends rij ik Evy naar het werk zodat ik haar 's avonds terug kan gaan halen en in 1 keer naar Winterhaven kan rijden, wat vrij kort bij de Tucson Mall ligt. Als we daar aankomen en parkeren zien we dat er erg veel volk rondloopt. Wij parkeren de wagen en wandelen naar de wijk. De inkom is gratis en je kan te voet, met de fiets of met één van de vervoermiddelen die zij ter beschikking stellen door de wijk gaan, een Trolleybus, een partyfiets of een hayride. Voor meer info kan je terecht op hun website : http://winterhavenfestival.org.
Wij kiezen voor de benen, zoals de meeste mensen. Ik heb het statief meegenomen om toch iets of wat degelijke foto's te kunnen nemen in het donker. Er is werkelijk vanalles te zien in allerlei thema's. We zien Mickey Mouse'n, sprookjes thema's, een tuin waar er een fontein op (kerst)muziek reageert, een tuin met sneeuwmachine waar veel volk onder gaat staan en zelfs een tuin met Elvis versiering, maar vooral heeeeeeel veel lichtjes. Verder ga ik er niet te veel woorden aan vuil maken, maar gewoon een hoop foto's neerzetten voor de liefhebbers. Onderaan staan 3 korte filmpjes die Evy met de Aifoown gemaakt heeft.
(Als je op de eerste foto klikt kan je ze in iets groter formaat bekijken en makkelijk doorklikken door de serie)

Veel kijkplezier :

Drie korte filmpjes :
1 opmerking:

 1. Leuk!
  Merry Christmass.
  Hier in Metro Detroit: geen sneeuw. Dus geen witte Kerst.
  Maar wel lichtjes. Heeeeeel veel lichtjes. De regio is prachtig versierd.
  gr. Frank

  BeantwoordenVerwijderen