woensdag 31 december 2014

30-12-2104 ... work, work, work ... and a shiny rocket

Maandag 29 december stond mijn eerste werkdag op het programma. Omdat Evy de witte raket nodig heeft om te gaan werken, moest mijn zwarte raket natuurlijk wel klaar zijn voor zaterdag. Eerst zou deze klaar zijn op 19 december, en dat werd dan bijgesteld naar Kerstmis en nadien naar zaterdag de 27ste. Na wat heen en weer gebel is hij eindelijk klaar en ze zorgen zelfs voor vervoer en komen mij dus hier oppikken want Evy werkt de ganse zaterdag. In de namiddag rij ik met de 17 jarige zoon in een megahoge pick-up truck naar het zuiden van Tucson, waar ze nog steeds aan het polijsten zijn aan de wagen, met maar liefst ne man of vier.Na een kwartiertje is hij gewassen en gedroogd en bekijken we alles even. Ondanks dat hij in de schaduw staat, en je dus niet goed kan zien of er nog oneffenheden zijn, ziet hij er toch erg goed uit. We zien een plekje wat niet goed gepoleerd is en we spreken af dat ik maandag na men eerste werkdag opnieuw even langs ga om dit bij te laten werken. Voor de rest ziet het er dus goed uit, dus ik betaal de man en vertrek met een blinkende raket terug naar huis.
Op zondag werkt Evy opnieuw, dus maak ik van de vrije tijd gebruik om in de buurt wat rond te rijden en wat foto's te nemen van met glimmende raket. In de zon zie je ook veel beter of alles ok is of niet, maar ik kan buiten de ene plek die ze nog gaan bijwerken niets vinden, en alles ziet er dus erg goed uit.

's Avonds maak ik voor het eerst sinds lang men werk malletje weer eens klaar, een nieuw nog wel, net zoals de tools die ik gekocht heb, eerder in de week. Hier is het erg vaak het geval dat je daar zelf voor moet zorgen, dus iedereen in de werkshop heeft zijn eigen werkmateriaal. Dat is uiteraard weer een dikke hap uit het budget, maar het moet nu eenmaal, dus vraag ik aan Tom, die bij Lowe's gewerkt heeft, welk merk van tools ik het best kan kopen. Hij laat weten dat hij even iemand gaat bellen en wat later heb ik al antwoord en het wordt Craftsman, van bij Sears. Prijs/kwaliteit moet dit goed zijn en er is levenslange garantie op de 'handtools'. Iets kapot is dus inleveren en nieuw krijgen.
Enkel de schroevendraaiers worden afgeraden en het enige andere merk bij Sears is Stanley en dus neem ik die. Wellicht zal ik op verloop van tijd nog wel wat dingen nodig hebben, maar voor nu heb ik het belangrijkste wel gekocht, met veel dubbel, in Metric en in Inch, want ze werken heel veel in Metric, gelukkig voor mij. Hier een foto van een dagje tool shoppen.


Ik maak dus alles klaar in een toolbox maar krijg er niet alles in. Ik bekijk morgen dan wel hoe de anderen dat hebben en beslis dan of ik een toolbox op wieltjes haal.
De volgende morgen loopt de wekker nog eens vroeg af, want om zeven uur moet ik starten. Ik ben er als eerste en ben thans niet overdreven vroeg. Als ik nog wagens zie stoppen ga ik me ook aanmelden en komt de VP me verwelkomen.


We gaan meteen naar de werkvloer waar ik kort kennis maak met enkele collega's. Er zijn er nog op verlof en die zal ik volgende week dan ontmoeten. Inklokken gaat nog niet want ik sta nog niet in het systeem dus noteren we het op papier. En dan krijg ik een werkboek, een werktafel, en een korte uitleg en dan mag ik er meteen invliegen. Hier moet je je plan trekken, dat is wel duidelijk. Maar dat lukt erg goed, het werk ligt dan ook in lijn met mijn eerdere jobs, ook al zijn het geen matrijzen. Maar als 'Mechanical Assembly Technician', zoals de job zo mooi heet, moet je gewoon goed kunnen tekening lezen en inzicht hebben in het monteren van honderden onderdelen tot één groot geheel. Erg leuk om volledig van 'scratch' iets op te bouwen wat nadien volledig automatisch zal werken. Na twee dagen kan je natuurlijk nog niet veel zeggen, maar het is wel leuk, afwisselend en uitdagend werk, elke dag iets anders, in de zin van dat er geen twee dezelfde dingen gemaakt worden, maar het kan wel zijn dat je bv drie maanden aan 1 project moet werken. Sommigen machines zijn echt heel groot en dus duurt het lang eer alles in elkaar staat en operationeel is. Op dag 1 mag ik al dadelijk langer werken en ook op de tweede dag worden er overuren gemaakt, We beginnen om 6 en stoppen om half vijf. Morgen is het nieuwjaarsavond en dus starten we ook om zes, maar stoppen wel om 14u30. Dat mochten we trouwens zelf kiezen. Tijdens mijn sollicitatiegesprek vertelde de VP al dat het een 'Laid-Back' company is, en dat wordt wel snel duidelijk. De VP komt regelmatig eens de vloer op en begin dan erg intens met de radio mee te zingen. Het gaat er allemaal gezellig aan toe, maar voor alle duidelijkheid, er wordt ook wel degelijk goed gewerkt!
Na dag twee is wel duidelijk dat ik een materiaalkar nodig heb, dus rij ik terug langs Sears en kies er een model uit waarvan ik denk dat er voldoende stockage ruimte is voor al men materiaal. Morgen kan ik dat in de vroege morgen dan allemaal op zen plek leggen.
Dat is het zo een beetje qua werkinfo, het is dus nog vroeg om te zeggen na twee dagen, maar het bevalt me tot dusver wel erg goed.


Voor de meerrest hebben we niet zo veel te melden, Evy heeft een goede verkoudheid te pakken (jaja zelfs in het zonnige Arizona kan dat, de nachten zijn frisjes) en hoeft gelukkig de drie eerste dagen van deze week niet te werken zodat ze zich thuis wat kan rusten en genezen.
Voor de rest genieten we nog van de mooie zonsondergangen als die er zijn, al zullen de meeste ze op FB al gezien hebben, ik plaats hem toch nog maar even:Voor de rest kunnen we enkel iedereen een GELUKKIG NIEUWJAAR wensen !5 opmerkingen:

 1. Ook van ons de beste wensen! Hopelijk wordt 2015 nog beter dan 2014! :-)
  Jullie doen dat daar goed ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook namens ons een heel gelukkig nieuwjaar met veel mooi weer!
  Jullie zijn al goed begonnen.!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De allerbeste wensen voor het nieuwe jaar. Maar dat gaat vast lukken met je baan!!
  Beterschap voor Eva!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ook zijn we volstrekt onbekenden voor elkaar, het voelt of ik jullie ken :-) Ik ben door jullie 1ste 'jaar' heen...Het is zo spannend en leuk geweest om dat alles te lezen. Jullie zijn een goed team en hebben het goed voor mekaar en daar hebben jullie elkaar vast wel eens een schouderklopje gegeven, anders hierbij eentje van mij :-) Ook fijn voor de familie en vrienden die in België zijn.

  BeantwoordenVerwijderen