dinsdag 13 januari 2015

12-01-2015 ... snow and Taken (day)


Al van vorig jaar geleden dat ik nog eens een update gedaan heb, dus het wordt nog eens tijd voor een blogje. Eigenlijk is er niet veel te vertellen.
De laatste dag van het jaar werkte ik maar tot half 3, dus rijden we nadien naar de best buy voor een frietketel, toch maar .... Daar is hij echter veel te duur en dus kijken we even op de site of Macy's er ook verkoopt. Ja dus hup in de auto, de straat over en in de Macy vinden we wel ene naar ons budget. Vervolgens naar de Albertsons voor een dikke steak, frituurolie en diepvriesfrieten die we tijdens onze verkenningstrip in mei gevonden hadden. Nog een vers bakje champignons en weer naar huis en meteen gestart aan ons eindejaarsmenu. De frietjes bak ik buiten op het terras en ze smaken heerlijk! De steak is ook lekker. Na het eten nog een stukje Pina Colada taart en voor de rest kijken we TV.
Om iets voor elf kijk ik op mijn telefoon en zie ik dat ze sneeuw geven voor de komende paar uur, en inderdaad, als ik aan het raam kijk zie ik sneeuwvlokken neer dwarrelen en op de auto's ligt er al een klein laagje. Ik probeer er enkele foto's van te maken. De volgende morgen ligt de sneeuw er nog enkele uurtjes maar tegen de middag is alles verdwenen. Maar wel leuk dat we hier toch al wat sneeuw gezien hebben, zo vaak komt dat hier niet voor.


 The day afterVorige week heb ik de ganse week dagen van 10 uur gedraaid. Elke dag starten om 6 uur en telkens gewerkt tot half 5. Al meteen een deel overuren gemaakt dus. Inmiddels heb ik dus de eerste volle week achter de rug en ik kan melden dat ik het nog steeds leuk vind LOL. Er zijn nog steeds een deel nieuwe collega's in Texas aan een mega groot project bezig al is er dit weekend eentje terug gekomen die vanaf morgen terug in de werkhal zal werken. Verder is er de week na mij nog een nieuwe collega begonnen, een erg aardige jonge Mexicaan. Zijn Engels is bijzonder slecht maar hij gaat wel zo snel mogelijk lessen nemen om zijn Engels op te krikken. Daarover is hij bijzonder gemotiveerd. Het contact verloopt dus wel wat moeizaam maar op termijn komt het wel goed met hem. Misschien kan hij op termijn mijn Spaans wat terug brengen want van onze lessen is er niet veel meer blijven hangen. Dat komt ervan als je dat niet meer oefent.
Een eerste project op het werk is mechanisch klaar en nu zijn de elektricians bezig om alles aan te sluiten en dan kan er getest worden of alles werkt zoals het hoort. Het is me nog niet duidelijk wat er de komende week op het programma staat want ik zie nergens nieuwe onderdelen staan voor een volgend project al hoor ik dat er veel op komst is. Vandaar wellicht dat we deze week de gewone uren draaien, dus van 7 tot 15u30.
Op het werk van Evy is het zoals verwacht erg kalm na de feesten. Toch vraagt haar manager steeds maar weer of ze zal blijven, want ze zijn erg tevreden over haar. Ze heeft ook al een prijs gewonnen, 25$, omdat ze getrokken werd uit enkele 'magic cards'. Dat is een systeem waarbij de managers hun werknemers een card geven als ze iets goeds gedaan hebben, bv veel macy kaarten verkocht (zoals in Evy haar geval), of omdat ze merken dat je heel goed met de klanten bent (2e deelname). Op vrijdag wordt dan iemand beloond voor zijn goede werk. Vorige week zat haar naam dus weer in de hoed maar toen heeft er iemand anders gewonnen. Maar er zijn wel merkbaar minder uren beschikbaar en ook in de winkel is het duidelijk kalmer. Januari is altijd een erg slappe maand blijkbaar.
Omdat Evy regelmatig aangeeft graag wat meer uren te werken zegt haar manager steeds 'I'll take care of you Ievie', en dat zegt ze echt regelmatig dus ze willen haar graag houden. Vanaf februari verwachten ze terug wat drukte, en tot dan kan ze wel shiften oppikken. Dat kan simpel van thuis uit door in te loggen op de werknemers pagina van Macy's. Ze staat dan wel niet in de handtassen afdeling maar bv bij de juwelen, of de mannenkledij of nog ergens anders.
We zien wel wat dat op lange termijn geeft.
Dit weekend zijn we voor het eerst naar de cinema geweest. We hadden eerst online gekeken wat er speelde en wilden graag naar Taken 3 gaan kijken. Daar aangekomen bleek dat we iets meer moesten betalen omdat die film in een specials XD zaal speelde, met wall to wall screen en special surround systeem, wat trouwens keihard stond, zeker tijdens de reclame. XD staat voor Extreme Digital, maar ik zag het verschil allemaal niet zo duidelijk, al was het beeld wel erg goed. Die zaal had ook leren zetels die achteroverleunen, erg grappig maar wel heel relaxt. De film zelf was goed, al wordt er niemand ontvoert in de derde editie van deze serie. Uiteraard hoort bij een filmpje doen ook een bakje nacho's met kaassaus, lekker lekker !Nadien shoppen we nog even bij Sears en rijden we via de panda express terug naar huis met afhaal, hmmmmmm, blijft lekker en onze favorieten afhaal !
Evy werkt van 19u tot 3u 's nachts, en dus kijk ik op op FX naar Taken 1, meteen gevolgd door Taken 2. Voor mij was zondag dus een dagje Taken. De inventaris opmaken gaat vlotter dan verwacht en Evy is dan ook al vroeger thuis dan voorzien, om 1 uur al.
Ergens tussendoor zijn we nog eens een dikke hamburger gaan eten in de Zinburger, waar ik bij toeval ook nog een collega tegen kwam. De beloofde wachttijd voor een tafeltje was 15 รก 20 minuten maar dat werden er uiteindelijk dik 40 min. Maar dat is snel vergeten als je die lekkere burger voor je neus krijgt.Ohja, tanken is hier een leuk jobje geworden, dankzij de goedkope prijzen aan de pompVoor de rest loopt hier dus alles gewoon verder zoals het overal loopt, werken gaan, thuis komen, eten maken, wa TV kijken en slapen gaan :)
Al kijk ik wel uit naar mijne allereerste Amerikaanse paycheck .... :) :) :)
En over het weer zal ik deze keer maar niks zeggen ;) of toch ... buiten de sneeuw is het weer een lekkere 19-20 graden voor de rest van de week


ciao


Geen opmerkingen:

Een reactie posten