maandag 9 februari 2015

08-02-2015 ... Superbowl, GEM-show, MLS enz 


Alweer even geleden dat ik nog wat op de blog geplaatst heb dus hoog tijd om even wat te laten horen van de voorbije weken. Over ons werk kunnen we kort zijn deze keer, we zijn beiden nog erg content op ons werk en Evy wordt wellicht vanaf begin maart vast aangenomen, al is het ook maar halftijds. Maar er zijn genoeg uren om op te pikken online, dus elke week werkt ze wel een 30 á 35 uren, en af en toe nog een paar meer. Met Valentijn wordt het weer even drukker dus dan zijn er wat meer uren te verdelen.
Onderweg naar mijn werk kom je wel regelmatig zowel mooie als grappige dingen tegen, zoals een 'plaatjesgooier' die de aandacht probeert te trekken van de automobilisten met reclame. Meestal is het voor een carwash. Maar ze dansen gek en gooien die kartonnen platen met slingers hoog de lucht in.

leuk
grappig
grappige reclamemaker
In de weekend proberen we her en der wat dingen te bezoeken of wat te gaan shoppen. Enkele weekends geleden zijn we naar de foothills mall geweest in Oro Valley om eens in de Coach winkel te gaan kijken, maar toen we daar kwamen bleek de winkel definitief gesloten te zijn. We liepen dan wat door de mall en bezochten voor het eerst een Barnes & Noble, een twee verdiepingen grote boekenwinkel. Evy kocht een Engelstalig boek om wat extra te oefenen.


In die mall zit er ook een cinema en dus maakten we er maar een bioscoop bezoek van. American Sniper met Bradley Cooper was de keuze en dat bleek een goede keuze, erg goede film.Vorig weekend was er de superbowl, de hoogdag voor de American football fans. Dit jaar keken maar liefst 114 miljoen mensen naar de wedstrijd die in Glendale, Phoenix gehouden werd. Of de 78000 mensen in het stadion die 4000$ of meer per ticket betaalden meegeteld zijn in die statistieken weet ik niet, maar ik was in elk geval 1 van de kijkers op TV.


De wedstrijd zelf was leuk en spannend, en de commercials waren wel leuk maar naar het schijnt toch minder grappig dan de vorige jaren. Bedrijven betalen nl. miljoenen om tijdens de pauzes hun producten te promoten. Tijdens de half time show was het dit jaar Katy Perry die voor het spektakel mocht zorgen, en dat ook goed deed. Evy was net op tijd thuis van het werk om die show mee te bekijken. Uiteindelijk wonnen de New England Patriots de wedstrijd ten nadele van de Seattle Seahawks.

Dit weekend zijn we op vrijdag opnieuw naar Copenhagen geweest, waar we onze ganse inboedel gekocht hebben. We verwachte binnenkort hoog bezoek en dus gaan de gastenkamer inrichten en dus hebben we een tweede bed nodig. Uiteraard vinden we daar onze goesting en dus bestellen we een bed met twee nachtkastjes en een matras, want zo ne lattenbodem ligt anders ook maar hard. Volgende zaterdag komen ze het leveren en in elkaar steken. We kijken in elk geval al uit naar onze eerste lang blijvende bezoekers!!
Nadien rijden we naar de Buffalo Wild Wings en eten er lekkere kippenboutjes met frietjes. Evy kiest voor de boneless versie.


Op zaterdag moet Evy werken en op mijn werk vertelde collega Brian dat er in Tucson elk voorjaar teams uit de MLS (Major League Soccer) hun voorbereiding op het seizoen komen euhm ... voorbereiden.
Dat betekent oefenwedstrijden en dus mag het publiek gaan kijken in het stadion van FC Tucson. Jawel, zelfs Tucson heeft een voetbalploeg. Het stadion stelt niet veel voor maar ze hebben toch een zittribune. Ik betaal 18$ inkom en mag daarvoor twee wedstijden bekijken die dag. Eerst spelen de San Jose Earthquikes tegen de Vancouver Whitecaps. De tweede wedstrijd gaat tussen de Portland Timbers en Houston Dynamo. Bij de eerste wedstrijd herken ik Rosales, ex-Ajax bij de Vancouver Whitecaps en bij Houston loopt DaMarcus Beasley rond, ex-PSV, ex-Manchester City, ex-Rangers FC en tevens ook international bij het nationale team van Amerika, ook tijdens de wereldbekers.
Voor elke wedstrijd worden de volksliederen gespeeld en staat iedereen recht en gaan de petten van de hoofden. Ik doe gezellig mee. De spelers draaien zich in de richting van de vlag. Ik zeg volksliederen, want Vancouver ligt natuurlijk in Canada, maar speelt dus ook in de MLS. Beide wedstrijden eindigen trouwens op 1-1.Op zondag gaan we richting downtown. Er loopt een paar weken durende GEM-show, waardoor alle hotels weken uitverkocht zijn en er bijna geen huurwagens meer te verkrijgen zijn in heel Tucson. Het is 1 van de grootste diamant en edelstenen beurs ter wereld wordt ons gezegd. In het convention center mogen we niet binnen in de main show, die is weggelegd voor de 'echte' kopers en handelaars, maar ik kan vanaf bovenaf wel wat foto's nemen door het raam.

Wij gaan nadien naar de goedkopere versies kijken en vreemd genoeg staan die naast de I10 gewoon kriskras doorheen de hotels die daar liggen. Vanuit hun hotelkamers verkopen ze allerlei soorten stenen en fossielen. Ongelooflijk wat hier bij elkaar staat. Wij hadden een lijst afgeprint met alle locaties waar er dingen te doen zijn ivm de GEM show en weten nu waarom dat zo lang duurt. Om alles te bekijken heb je echt wel weken nodig, zoveel is er te zien op verschillende locaties. Wij kopen een paar erg goedkoop stenen rode peper hangertjes en een armband voor Evy van 5$, De diamanten versies laten we voor de rijken onder ons.

We zien er ook grote doorgesneden stenen staan met mooie gekleurde binnenzijdes die verkocht worden voor 75 000 $ en meer. Onvoorstelbaar.
Terwijl ik mijn verslag typ kijkt Evy naar de Grammy Awards op TV, waar net Madonna toont dat ze nog in goede conditie is.
Verder heb ik alleen nog te melden dat de benzine hier nog steeds erg goedkoop is en dus tanken gaan geen vervelende taak is.


Ohja en dat het weer nog steeds heeeeeeeeel heerlijk is, en niet alleen vandaag ;)
81 F staat gelijk aan ongeveer 27 C.Ciao
3 opmerkingen:

 1. Toch wel weer fijn om van jullie te horen. Heel veel plezier de komende maand.
  Groetjes uit het koude Nederland.
  Cadarora (AA forum)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn om te lezen dat alles geod gaat en dat het werk goed bevalt.
  Gelukkig is het nog steeds mooi weer!

  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk je verslag, ik heb alles met aandacht en plezier gelezen. Heel interessant om te lezen hoe jullie de emigratie hebben gedaan en hoe het nu allemaal loopt. Heel veel geluk gewenst nog, en ik hoop dat je blijft schrijven want is echt super om te lezen!
  Een toevallige lezer vanuit het AllesAmerika forum.

  BeantwoordenVerwijderen